fbpx

Iz reke Reke pri Ilirski Bistrici potegnili truplo migranta!

Foto: Policija

Policija in gasilci iz Ilirske Bistrice so iz reke Reke potegnili truplo migranta, ki je reko prečkal s skupino drugih šestih migrantov. 

S policijske uprave Koper so danes sporočili, da so ob 7.45 uri pri Topolcu (Ilirska Bistrica) opazili skupino migrantov. Policisti so na kraju prijeli 6 ilegalnih migrantov, po prvih podatkih gre za državljane Alžirije. Ti so takoj v razgovoru povedali, da sta dva iz skupine prečkala reko Reko, vendar eden od njiju ni prišel na drugo stran reke. Videli naj bi, da je izginil pod površje vode.

Nemudoma je stekla reševalna akcija, v kateri se je 15 policistom priključilo še 6 gasilcev GD Ilirska Bistrica ter pripadnika civilne zaščite Ilirska Bistrica in rafting kluba Mrzla voda. Pregledovali so breg reke, zatem pa še reko s čolnom. Takoj so bili aktivirani tudi trije potapljači DPD Soča in potapljač DPD Rak.

Slika je simbolična (Foto: STA)

Ob 12.30 so potapljači v reki dejansko našli moško truplo. Zdravnica ni ugotovila znakov nasilja, razlog za smrt je bila utopitev. Policisti bodo v nadaljevanju ugotavljali okoliščine, opravili razgovore in ugotavljali identiteto utopljenega.

Foto: Policija

C. Š.