Je šlo za umor pripornika? V celici našli mrtvega migranta!

Datum:

Uprava Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij je danes sporočila, da je ob 4. uri zjutraj v zavodu umrl pripornik, tuj državljan, osumljen kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. V priporni celici ni bil sam.

Uprava Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij je danes sporočila, da je ob 4. uri zjutraj v zavodu umrl pripornik, tuj državljan, osumljen zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Gre torej za nezakonitega migranta, vendar njegovega državljanstva niso razkrili.

Kot so še sporočili, so ilegalnega migranta v pripor pripeljali 9. avgusta, takrat ga je ob sprejemu pregledal zdravnik. Okoliščine smrti po njihovem kažejo, da gre za sum naravne smrti. V dogajanje je bila po podatkih uprave vključena nujna medicinska pomoč, pripornika pa so oživljali tudi pravosodni policisti.

Foto: STA

Toda pozor, v upravi za izvrševanje kazenskih sankcij dodajajo, da pripornik ni bil sam v sobi, kar bi bil lahko dodaten razlog za smrt, tako da vse okoliščine še niso izključene. Ob smrti pripornika bo v. d. generalnega direktorja Bojan Majcen oblikoval posebno komisijo, ki bo preverila okoliščine pripornikove smrti in pravilnost ravnanja zavoda v zvezi s tem dogodkom.

Peter Truden

Sorodno

Zadnji prispevki

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...

Kapacitete evropskih vojsk so danes bistveno manjše kot leta 1989

Vojaški strokovnjak Thomas C. Theiner opozarja, da je Evropa...