Je tudi slovenska pevka žrtev komunističnega zločina? Pevka namreč išče svojega otroka, ki naj bi umrl v kranjski porodnišnici! Ima dokaze, da temu ni tako!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Potem, ko smo nedavno poročali o tem, kako je v enopartijski Jugoslaviji iz porodnišnic izginilo kar od šest do deset tisoč otrok, se človek ob nesrečni zgodbi pevke in pisateljice knjig za otroke Melite Osojnik težko znebi grenkega priokusa. V okviru zločinskega dejanja, ki ga je komunistični režim izvajal v prejšnji skupni državi Jugoslaviji, so namreč staršem preprosto povedali, kako naj bi njihov otrok umrl, v resnici pa so otroka prodali v tujino. Tudi v primeru Osojnikove je bilo tako, da so ji dejali, kako naj bi njen zdrav otrok nemudoma umrl. Potem ko je ta v roke prejela dokaze verjame, da je bil otrok zamenjan. 

Osojnikova je pred časom na družabnem omrežju Facebook zapisala, da trdno verjame, da so ji dojenčka, ki ga je ta pred 38-leti rodila v porodnišnici v Kranju zamenjali. V porodnišnici so ji namreč dejali, kako naj bi njen otrok na račun določenih zdravstvenih zapletov dan kasneje umrl, zato je ta v upanju, da svojega otroka najde, zapisala, da išče osebo, ki se je med 15. in 24. majem rodila v Kranju.

Foto: Melita Osojnik Fb profil

Ker je po zakonu primer že zastaral, ji uradne inštitucije ne želijo pomagati. Tako se je Osojnikova obrnila na uporabnike Facebooka in podala javno prošnjo v upanju, da bi le našla svojega biološkega otroka. Zapisala je, da išče svojega otroka, ki ga je zdravega 24. maja 1980 rodila v Kranju. “Rečeno mi je bilo, da je deček, a spola nisem videla. Istega dne popoldan mi je medicinska sestra (ne zdravnik) prišla povedat, da je z mojim otrokom nekaj narobe, da težko diha. Zvečer je bil odpeljan v Pediatrično kliniko v Ljubljano, kjer je naslednji dan dopoldan umrl. Bila sem neizmerno žalostna in prizadeta, vendar sem verjela, da se je to res zgodilo.”

Očitna je bila razlika v teži
Izpostavila je, da je malo preden se je odločila za zapis, pridobila obdukcijski zapisnik, ki izkazuje nerazumno razliko v teži njenega in obduciranega otroka. Obducirani otrok je bil po njenih besedah za 840 g težji od otroka, ki ga je rodila. “Upravičeno sklepam, da je bil otrok zamenjan. Mogoče je tudi, da je bil otrok pozneje posvojen. Preko CSD Kranj je bil namreč posvojen otrok, rojen 23. maja 1980. Zaradi varovanja osebnih podatkov mi identiteta te osebe ni dostopna. Verjetno je bilo temu otroku rečeno, da je biološka mati nekje z juga bivše skupne države.”

Slika je simbolična (Foto: STA)

Ker je v skladu z zakonodajo zadeva po 25-letih zastarala, preiskava ni več mogoča. Sodelovanje pa so temu primerno zavrnile tudi vse pristojne institucije. Iz tega razloga se je tedaj odločila obrniti na javnost in zaprosila je vse, ki so pripravljeni pomagati, da sporočijo, če morda poznajo osebo (ali pa so ta oseba sami), rojeno med 15. in 25. majem 1980 v Kranju, s krvno skupino A ali 0 Rh negativno in ta ni združljiva z njihovimi starši.

V komunističnem režimu je iz porodnišnic v bivši skupni državi izginilo od šest do deset tisoč novorojenčkov, ki so jih kriminalne združbe v sodelovanju s centri za socialno delo in bolnišnicami prodale v tujino. Spomnimo. Leta 1983 so zdravniki prodali otroka, rojenega v koprski porodnišnici. Zgodba v ozadju, tudi v Kopru in Prištini, je bila vedno enaka. Glede na to, da so posvojiteljem dejali, kako naj bi šlo za otroka 16-letnega dekleta, ki se mu je mati odrekla, materam pa, da naj bi otrok zaradi zapletov umrl, je povsem mogoče, da je bila tudi Osojnikova žrtev zločinskega dejanja komunističnega režima.

Hana Murn

 • Peter dolenc

  Saj zločini proti človeštvu ne zastarajo, mar ne?.Seveda so rdeči akterji še živi, zato bodo izkoristili vse mogoče zakone za svojo zaščito.Če bi bili normalna država, bi bila policija in in preiskovalci že na delu v vseh porodnišnicah. Pokljukar in njegovi bodo gluhi skupaj z RTV.

 • Amerikanc

  Udboartija je poskrbela za svoje frigidne gošarke, brez skrbi.

 • Samorodni Križanec

  Čujte, jaz pa ne vem zase ali sem posvojen ali ne. Baje, da sem bil po rojstvu umirajoč, potem pa čudežno ozdravel. Tudi staršem nisem nič podoben, še manj pa bratom. Sem vedno bil neka črna ofca, pa obnašal sem se drugače kot drugi. Vsi moji so ostali v ZDA samo jaz sem se vrnil leta 1983 !!!

  • Amerikanc

   Tunek, tebe so se domači losali, ker si bil en čuden rdečkast križanc.

   • Samorodni Križanec

    Jaz sem ponosen Haložan…Kapish?

    • DarkLegend

     ti si ponesrečen abortus prokleto teslo zarukano…

  • Nata

   In tako si še danes. . . . .en bimbo ! Kapish ?

 • paracelsiuss

  Čas je, da se ta zločinska “kamarila” nevtralizira, če je potrebno tudi s silo. Prenašati takšne zločine, ne da bi kdo, ki je dolžan, ukrepal, izsiljuje vsem demokratičnim državljanom ukrepanje. Pojdimo najprej demokratično: Čakam stranko, ki bo te zločine z zgražanjem objavila javnosti in zahtevala pregon še živečih zločincev! Če se bodo pristojni organi pregona temu upirali, takoj naznanilo svetu EU in OZN z zahtevo po ustanovitvi posebnega sodišča za te kriminalne rdeče zlikovce-huligane !!!!!!!! Če še to ne pomaga, pa s silo vzpostavit etično-normalno družbo z vrednotami zahodnih demokracij in krščansko etiko. PIKA !!

  • Samorodni Križanec

   Čuj posranec desničarski… ne moreš vzpostavit etično-normalno družbo z vrednotami zahodnih demokracij in krščansko etiko…dokler bomo imeli SDS in Princa Teme v državi!!!…Kapish?

   • paracelsiuss

    Ej, teb je pa fino da so kradli otroke, huligan kriminalni. Sramuj se prikazati pred materjo, ki te je rodila, saj ne ve, kakšen IZMEČEK je povrgla !

 • Nataša

  Glede na zadnje informacije, ki prihajajo v javnost, kaj se je dogajalo v porodnišnicah pričakujem, da bo opozicja s podporo vseh nevladnih organizacij za zaščito človekovih pravic takoj zahtevala ukinitev zastaranja zakona, kajti gre za zločin proti človeštvu.

  • Samorodni Križanec

   Katera opozicija…SDS?…NSi?…Ma ne me jebat!!!

   • Amerikanc

    Ja, Levica, a ne, butl !

   • paracelsiuss

    Poglej ga IZMEČKA, kako brani komuniste – huligansko svojat, oklicano za avantgardo delavskega razreda! FUJ TO….kriminalec, podpornik zločina…..MARŠ….

    • Samorodni Križanec

     To je vse fake news…kapish?

     • šmentanamuha

      Se mi m je zdelo, da si to ti. Kako lahko zagovarjaš takšne zločine?

     • Samorodni Križanec

      Ne zagovarjam jih, sam SDS TV: Nova24TV…nič ne verjamem !!! Na inštitutu za sodno medicino pravijo, da je test DNK potrdil materinstvo, v porodnišnici zavračajo možnost o zamenjavi. Ad acta !!!

     • šmentanamuha

      Pa ne boš rekel, da verjameš RTV Slo ali 24ur? Tudi na Odmevih so o tem poročali.

     • Samorodni Križanec

      Kranjska porodnišnica: “V zvezi s sporočilom o domnevni zamenjavi otroka v Porodnišnici Kranj leta 1980, ki ga je gospa Osojnik objavila na Facebooku in je nato zaokrožilo po vseh medijih, v imenu Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj ostro zavračamo vsakršne obtožbe tako glede zamenjave otroka kot tudi glede nepripravljenosti za sodelovanje pri razjasnjevanju dogodkov.”

     • šmentanamuha

      Komu so poslali to sporočilo?

     • paracelsiuss

      HA ; HA ; HA HA; HA; a to ti verjameš uradnim poročilom RDEČE BANDE ! Saj si noben ne bo upal povedat resnice, SAJ RDEČA BANDA VODI VSO SLOVENIJO, ti TUPAVKO TUPI !!

     • paracelsiuss

      NE, NI FAKE NEWS, v Srbiji je organizirano gibanje žrtve tega kriminala. Kraja teh otrok je DOKAZANA ! Kako lahko pred sabo upravičuješ tako strahovit zločin ?? Kdo si ti ?? BEDAK, da se zatekaš v iluzije ?? DA TE NI SRAM, ko je vse jasno, bi ti te samooklicane kriminalce zagovarjal…..?? Potem si enak NJIM, to pa pomeni vreden zaničevanja in nobene milosti…..S takšnim stališčem si enak huligan-kriminalec, kot ta samooklicana rdeča svojat-avantgarda delavskega razreda…..

     • pupa

      Nič bat Samorodni Križanec bo kmalu izbrisan kot vsi dosedanji tumpeki.

      Samorodni Križanec

      45 comments • 2 votes

  • McBobo

   Zločin bi lahko zastarati le, ko oseba, ki je izvedla kriminal umre, nič prej.

  • milanček

   tako je, zadeva ne more zastarati!!!!!

   • lokec

    Odvisno od oblastnika, ki bo dal prst gor ali dol.

 • Samorodni Križanec

  To je meni vse malo podobno neki mehiški nadaljevanki na drugi TV. Solznato da ni para. Žalostno, da ni našla nekega “brezplačnega” detekiva že drugo leto. Po tolikih letih je našla materinski čut, ker misli, da je sin bogataš !!!… Se nadaljuje…

 • rubec

  V enopartijski Sloveniji je še huje. Ugraiteljica koroških dečkov je bila zaradi tega nagrajena.

  • Igor Pavlič

   Komu so pa tadva dečka ugrabili?

   • rubec

    Njunim starim staršem. Še kaj?

    • Igor Pavlič

     Vsakemu laiku je jasno, d astara straša (po materi) niti slučajno nista primerna in ustrezna človeka za vzgojo teh dveh dećkov. Z odločitvijo CSD-ja so s estrinjali tudi krščanski psihologi, pedagogi in socialni delavci, ter ppozivali, naj politična desnica prenega s politizacijo tega primera, ker je to skrajmno neokusno min škodljivo za ortoka in celotno družbo.

     • rubec

      Hvula za tvi9jo razlego. Zdi5j sem tadi jazd spremenul svoj mmišljanje.

 • Peter

  Saj tumpek je bil baje takoj po porodu dokaj normalen. Potem so ga pa v porodnišnici zamenal, no.

  • Samorodni Križanec

   Kdo je tumpek?…no…

   • pupa

    V ogledalo se poglej, če ga sploh imaš

    Samorodni Križanec

    45 comments • 2 votes imaš.

    • Hanzi

     Dal sem ti glas, ker vem, da ti to veliko pomeni.

 • Samorodni Križanec

  (EKSKLUZIVNO)

  Direktorica porodnišnice Polona Podnar: “V BGP Kranj se že od samega začetka trudimo delati strokovno in korektno, k čemur spada tudi zagotavljanje varnosti naših porodnic in novorojenčkov, kar dokazujemo tudi z ustreznimi mednarodnimi certifikati. Takšne neutemeljene obtožbe lahko pomenijo veliko škodo za ugled naše bolnišnice, zato pričakujem tako opravičilo gospe Osojnik kot tudi korektno poročanje novinarjev o tej zadevi.”

  PS: Nova24TV…upam, da boste odgovarjali za lažne novice. Tudi Melita Osojnik se naj javno opraviči!!!

  • Nata

   Kakšne lažne novice, cepec ??? Si prebral vse , kar piše ??
   Sedaj pa človek še vprašati ne sme te tvoje rdeče krave ??

 • Samorodni Križanec

  PRAVA RESNICA!!!

  Čujte, kolikor je meni znano…in znano mi je mnogo…je predstojnik Inštituta za sodno medicino Jože Balažic pojasnil, da se lahko razlikuje teža živega in mrtvega. Po njegovih besedah so Osojnikovi lani predali dokumentacijo in tudi opravili test DNK, ki je potrdil materinstvo. Spominja se, da je takrat dvomila v njihove rezultate in zaprosila za vzorec, ki bi ga dala testirati v drugem laboratoriju. Zahtevano so ji tudi izročili.

 • Samorodni Križanec

  PRAVA RESNICA DRUGIČ !!!

  Direktor Marjan Podbevšek: “Osojnikova se je v prvi polovici januarja letos obrnila tudi na kranjski center za socialno delo. Tako kot v podobnih primerih, ko se obrnejo na nas bodisi ožji sorodniki posvojenih otrok, bodisi posvojenci, ki bi radi raziskali svoje korenine, smo tudi njej prisluhnili, preverili našo evidenco in jo seznanili z ugotovitvami. Izkazalo se je, da v naših evidencah nimamo listin, ki bi se ujemale z njenimi navedbami. V zvezi z vašim vprašanjem, če je bil na konkreten datum, ki ga navajate, na našem centru posvojen kak otrok, vas seznanjamo, da iz naših evidenc ni razvidno, da bi bila navedenega dne na centru izvedena kakršna koli posvojitev.”

 • rubec

  Nič čudnega da v kranjski porodnišnici samo še šiptarke rojevajo. Če od sedmih eden zmanjka nič hudega, glavno da njen desc dobro prodaja. Zelo sladke domaće jagode, svežo pravkar nabrano domaćo endiviju, pa talijanski maroni kostan. Okusan v mali merici, še bolj okusan v veliki merici.

 • Peter
  • Nata

   Vidiš !! Hvala !! Prav vse najdeš. Sem napenjala možgančke. . . .
   Take majhne etno skupine so mi bile vedno všeč.Seveda pa je besedilo najbolj važno. . . . . . otožno je, kot skoraj vsa slovenska ljudska glasba.

   • Peter

    Sedmina je bila krasen bend. Velikokrat smo bili na njihovih koncertih, krasni glasbeniki, muzika super, Veno je bil pesnik…. Samo pri snemanju so zašuštrali Melitin glas, potem pa so za CD uporabili LP, ne matrica trakov in je rezultat še slabši, Tonsko, glasbeno so super, no.

    • Nata

     Hja. . . . .dober tonski tehnik pri majhnih skupinah je zlata vreden !

 • Skrajno Desni

  Boste kdaj raziskali primere ko so po različnih ustanovah vzgojitelji posiljevali svoje mladoletne varovanke.

  • Samorodni Križanec

   Misliš v cerkvah in samostanih? Ja ja…upam, da bodo res raziskali to klerikalno pedofilsko golazen!!!

   • Skrajno Desni

    Ne samo cerkve tudi komunistične ustanove v teh je bilo hujše kot v cerkvah in oblast je sodelovala pri tem s takratno milico na čelu.

 • rubec

  Seveda bodo v društvih kot je Palčica Gospodinjskapomagalčica, Rdeče surle ali pa Beli obroč za vinski sod povedali, da za to niso kompetentni.

 • Nata

  O evidencah pa ne bi govorili in pisali , ali ne ?? Evidence, ki se jih ne sme pogledati, sploh evidence niso, ampak je to neko večno mešetarjenje CSD !
  Gospo pa občudujem, da se je podala na tako težko iskanje !! Je že morala biti prepričana , da je nekaj narobe. Tudi vedela je lahko marsikaj, saj se je veliko govorilo v tistem času o nepravilnostih v Jugi !!

 • rubec

  Rdeče svinje ukradejo vse živo in mrtvo, ni da ni. Bi bilo zanimivo videti, če tudi dvorišče vile, ki so jo uradni nasledniki komunistične partije dobili v dar od Lenina, morebiti ni ukradeno.

 • Artur

  Kolikor so podli in pokvarjeni ni dvakrat za reči, da se tudi sedanje komunjare ne gredo trgovino z otroki.Svojo podlost kažejo na takšen in drugačen način v vsakem oziru torej takšna kriminalna rabota nebi bila čudna tudi za sedanje rdeče kriminalce.

 • Marija

  Popolnoma verjamem,da se je to lahko zgodilo.

 • sodnikisozločinci

  Zanimivo je, kako lahko so starši z udbaškim pedigrejem v prejšnjem režimu posvojili otroka. Poznam primer iz službe, ko je sodelavec Gorenjc dobil za posvojitev dva otroka in to približno v tem času, navedenem v članku.

 • Garbage man

  Kje je SDS z vsemi odvetniki? Ni pomembno ???

 • hribovc

  pred leti sem nekje v eni družbi slišal, da so se take in podobne svinjarije dogajale v Ljubljani, v Šlajmarjevem domu, v Leonišču… kdo kaj ve o tem, je kdo že kaj raziskoval ??

  • Igor Pavlič

   BAje da so otroke pšrodajali tudi po ženskih samostanih, stranke so bile pa v glavnem frigidne gošarke.

 • Samorodni Križanec

  Čujte, jaz pa ne vem zase ali sem posvojen ali ne. Baje, da sem bil po rojstvu umirajoč, potem pa čudežno ozdravel. Tudi staršem nisem nič podoben, še manj pa bratom. Sem vedno bil neka črna ofca, pa obnašal sem se drugače kot drugi. Vsi moji so ostali v ZDA samo jaz sem se vrnil leta 1983 !!!

 • Samorodni Križanec

  Čujte, SDS TV: Nova24TV…nič ne verjamem !!! Na inštitutu za sodno medicino pravijo, da je test DNK potrdil materinstvo, v porodnišnici zavračajo možnost o zamenjavi. Ad acta !!!

 • Samorodni Križanec

  Kranjska porodnišnica: “V zvezi s sporočilom o domnevni zamenjavi otroka v Porodnišnici Kranj leta 1980, ki ga je gospa Osojnik objavila na Facebooku in je nato zaokrožilo po vseh medijih, v imenu Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj ostro zavračamo vsakršne obtožbe tako glede zamenjave otroka kot tudi glede nepripravljenosti za sodelovanje pri razjasnjevanju dogodkov.”

 • Samorodni Križanec

  To je meni vse malo podobno neki mehiški nadaljevanki na drugi TV. Solznato da ni para. Žalostno, da ni našla nekega “brezplačnega” detekiva že drugo leto. Po tolikih letih je našla materinski čut, ker misli, da je sin bogataš !!!… Se nadaljuje…

 • Samorodni Križanec

  (EKSKLUZIVNO)

  Direktorica porodnišnice Polona Podnar: “V BGP Kranj se že od samega začetka trudimo delati strokovno in korektno, k čemur spada tudi zagotavljanje varnosti naših porodnic in novorojenčkov, kar dokazujemo tudi z ustreznimi mednarodnimi certifikati. Takšne neutemeljene obtožbe lahko pomenijo veliko škodo za ugled naše bolnišnice, zato pričakujem tako opravičilo gospe Osojnik kot tudi korektno poročanje novinarjev o tej zadevi.”

  PS: Nova24TV…upam, da boste odgovarjali za lažne novice. Tudi Melita Osojnik se naj javno opraviči!!!

 • Mojca pokraculja

  Vprašanja, ki se mi zastavljajo ob vsem tem, ker enostavno ne morem verjeti, da so s tako lahkoto to počeli. Ne obtožujem mater, da ne bo pomote. A vendar – tolikšna “naivnost” je pa grozljiva.Kako lahko pristaneš na to, da enostavno ni otroka, ni trupelca, ni nič ?
  Zakaj otroka , če je umrl niso pokazali staršem? Zakaj matere ali očetje tega niso zahtevali, če jim ga niso pokazali? Vsak otrok ima pravico do pokopa ! Kam so šla “trupelca” otrok ? Ali vse to uboge matere nič od tega niso vedele.
  Strinjam se z Nato, to ne more zastarati. Predvsem pa pričakujem podatke od porodnišnic samih o vseh primerih tovrstnih “smrti” dojenčkov, kje in kdaj so bili pokopani.

  • jan Gedli

   in kdo si je takrat kaj upal niti razmišljati ne, kaj šele vprašati, ali celo zahtevati. Pa ali bi kam prišel s tem? Z dežja pod kap.

   • Mojca pokraculja

    Ne morem se strinjati, kaj šele razmišljati v to smer kam bi pa prišel ? Razumem strah, razumem tudi “sistem”, ampak mene in moža nič ne bi ustavilo.
    Če predpostavljaš, da bi katera začela spraševati, se bi najbrž hitro otrok našel, češ da je pomota.Če so to delali so bili na to tudi pripravljeni.
    In še nekaj, v tem konkretnem primeru v Kranju, dokumentacija o smrti mora biti na matičnem uradu. Tako rojstni list kot vpis v knjigo umrlih. To preprosto ni mogoče, da bi se skrilo ali uničilo.

  • Nšo-či

   Mojca..ne gre za naivnost. Izguba otroka med ali po porodu je strahotna. Nisem še slišala, da bi katera izmed mamic mavričnh otrok razmišljala razsodno.

   • Mojca pokraculja

    Pa dobro , razumem travmo. Kaj nima ima otrok tudi očeta ? Ali staro mamo, ne vem kogarkoli v družini, ki se bi vsaj malo vprašal, kaj raziskal, dokumente pogledal, jih zahteval ? Ne no, to ni mogoče ! In povrhu to niso bila 50 leta !

    • Nšo-či

     Očetu so pokazali mrtvega otroka. Ampak, gospa meni, da so ji otroka zamenjali.

     • Hanzi

      Z vsem spoštovanjem do gospe, ampak po 38 letih?

     • Nšo-či

      Šele sedaj, ko njeni otroci pripravljajo na starševstvo, je prosila za obdukcijski zapisnik in ugotovila razliko med porodno težo in težo zapisano na obdukcijskem zapisniku.

 • Hun

  Možno, da so tako prodali Serpetinška in Jajota iz Prištine v Slovenijo?

 • Artur

  SKUPNA SEJA: 16. NUJNA SEJA ODBORA ZA NOTRANJE ZADEVE, JAVNO UPRAVO IN LOKALNO SAMOUPRAVO IN 9. NUJNA SEJA ODBORA ZA OBRAMBO, 1. DEL
  https://4d.rtvslo.si/arhiv/skupne-seje-delovnih-teles-drzavnega-zbora/174658030

 • zamaškar

  Kaj vse se bo še odkrilo o socializmu s človeškim obrazom?

  • Igor Pavlič

   Mortda so pa pr9i nas že takrat kradli organe in jih zamrzovali za sedanje čase.

 • Nšo-či

  Niti čas ne zmanjša hrepenenja po izgubljenem novorojenčku. Držim pesti, da bi ta zgodba imela srečen konec in bi gospa Melita lahko objela svojega otroka.

 • piko8

  komunisti, toso še danes največja Golazen sodobnega časa!!!

  • Igor Pavlič

   Nikjer na svetu ne kradejo otrok, to se dogaja le v komunizmu.

 • rubec

  Malce radosti. Spominja me na Audrey Hepburn.

  • Nšo-či

   Lepa je. Drži.

 • rubec

  Ogabna Čačinovič bo proti, da se ti primeri raziščejo, ker bi eventuelna snidenja s starši nežnim otroškim dušam povzročila več škode kot koristi. Pa še nekaj je potrebno imeti na umu. Prodani so bili za marke kupljene na črnem trgu, zato bi bila preden se ne razišče, kdo in po kakšnem kursu je marke prodajal, preiskava o prodanih otrocih nepopolna, lahko pa celo kontraproduktivna, ker se zna zgoditi, da bo med markami zaslediti tudi kakšen švicarski frank, tu smo pa potem že na spolzkem terenu, saj švica drugim državam noče odkrivati svojih menjalnih tečajev za nazaj.

 • Hazim Tahirović

  Mislim da ni 6 – 10 tisoč, obstaja seznanam od 2 tisoč do 200 milionov.

 • Franc Šink

  Kaj vam še ni jasno da komunisti kradejo. Tudi otroke če je treba.

 • Igor Pavlič

  Ni čudno, da je komunistična Slovenija prva na svetu po umrljivosti otrok v porodnišnicah, saj so podatki popolnoma fiktivni in prehapihjnjeni, tričetrt teh otrok prodajo za mastne denarje, dokumente pa ponaredijo, tako mokiot na voli6tvah in referendum9ih, kjer je JAnša slavil že 9 x zaporedoma.

 • Andrej

  Ko človek vse to bere mu je bolj jasno, zakaj je bilo tako težko doseči, da bi bili ob porodu očetje zraven. Temu so se upirali z vsemi štirimi. Če je oče zraven do kakšnih palamudenj bistveno težje pride.