fbpx

Je vandalski kristjanofob, ki je razbijal cerkvene kipe v Kopru, levičarski skrajnež?

Objavljamo posnetek vandalskega kristjanofoba, ki se je v ponedeljek v koprski stolnici brutalno znesel nad kipom Marije z Jezusom iz 19. stoletja in kipom žalostne Matere Božje iz 15. stoletja. Na portalu 24Kul so za visok porast napadov na katoliško skupnost obsodili predvsem politiko slovenske levice, ki goji sovraštvo do omenjene verske skupnosti. 

Ponedeljkovo dogajanje v koprski stolnici so posnele nadzorne kamere, na katerih je videti, da je kaznivo dejanje poškodovanja tuje lastnine storil moški srednjih let, ki je v cerkev prišel z nahrbtnikom in se najprej besno spravil na leseni kip Marije z Jezusom, nato pa se je znesel še nad drugim kipom iz 15. stoletja. Pri tem je razbil varovalno steklo in s kladivom razbil obraz Marije. Kot je razvidno iz posnetka in sledov krvi, se je pri tem tudi urezal v roko.

Napad na cerkve in katoliško skupnost je del organiziranega napada na vse kristjane
Omenjeni napad je neposredna posledica podpihovanja nestrpnosti do Cerkve in katoličanov v Sloveniji. Po približnih ocenah je samo v zadnjem napadu nastalo za več kot 100 tisoč evrov škode, toda škoda je še precej večja na umetniškem delu, ki je neprecenljive vrednosti. Prav tako gre za moralno škodo, saj je storilec s tem dejanjem prizadel čustva vernikov in jih ustrahoval. Restavratorji in konservatorji navajajo, da bodo za obnovo potrebovali vsaj 6 mesecev, kot poroča portal 24Kul.

Za napade na katoliško skupnost odgovorna sovražna politika slovenske levice
Na 24Kul so še zapisali, da v imenu vseh demokratičnih organizacij odločno obsojajo grobi napad na katoliško skupnost. “Javno pozivamo državne oblasti in policijo, da zaščiti katoličane in bogoslužne objekte. Samo v zadnjih nekaj letih je bilo preko 2.300 napadov na cerkve.” Pri tem poudarjajo, da k skoraj 300 odstotnemu porastu napadov na verske objekte odločno prispeva politika nestrpnih antikatoliških organizacij, kot so: Socialni demokrati, Združena levica, Alenka Bratušek, Zoran Janković in Mirovni inštitut, ki preko svojih hobotnic posredno vzdržujejo ozračje verske nestrpnosti do katoličanov in Cerkve.

Policija je objavila, da so ujeli moškega, ki je osumljen poškodovanja kipov.

A. B., M. P.