fbpx

Junaški državljan preprečil migrantoma nov strelski napad

Nezakonita tujca Julio Alvardo Dubona in Rolman Balacarcel Ac sta načrtovala strelski pohod, ki ga je preprečil klic državljana. (Foto: zajem zaslona)

Ameriški “junaški” državljan je s klicem na policijo preprečil domnevni strelski napad dveh nezakonitih migrantov v Richmondu v Virginiji. Osumljenca naj bi načrtovala strelski pohod ob praznovanju dneva neodvisnosti 4. julija.

Po poročanju Breitbart je policija v Richmondu v sredo objavila aretacije gvatemalskih državljanov, 52-letnega nezakonitega tujca Julia Alvarda Dubona in 38-letnega nezakonitega tujca Rolmana Balacarcela Aca zaradi domnevnega načrtovanja množičnega streljanja v mestu ob praznovanju dneva neodvisnosti. Njun načrt naj bi slišal državljan, ki je o tem obvestil policijo in s tem preprečil morebitne številne smrti.

Po navedbah Breitbarta naj bi sodni zapisi po pregledu AP oba osumljenca opredelili kot nezakonita tujca, ki živita v ZDA, enemu od njiju je potekla viza, na tak način pa naj bi jih v ZDA živelo ogromno. Tiskovna predstavnica policije v Richmondu je za medije potrdila, da sta oba iz Gvatemale in da v ZDA živita nezakonito. Imigracijska in carinska služba (ICE) je za Breitbart News potrdila, da so agenti zadržali oba nezakonita tujca in da bosta po izpustitvi iz pridržanja lokalne policije predana agenciji za aretacijo in deportacijo, med ostalim pa naj bi bil eden od njiju pred leti že deportiran.

Rešena so bila številna življenja
Ameriški državljan naj bi slišal razpravo o načrtu streljanja med praznovanjem ob dnevu neodvisnosti 4. julija, o tem pa je obvestil policijo, ki je nemudoma preiskala rezidenco obeh tujcev in v Dubonovem stanovanju našla dve puški, pištolo in 223 nabojev. Oba sta bila kasneje obtožena posedovanja strelnega orožja kot tujca v ZDA. Policija je za medije povedala, da motiv strelskega napada še ni znan, vendar je klic državljan preprečil številne morebitne žrtve.

Tanja Brkić