Kaj imajo skupnega džihadisti, sirski uporniki in komunisti? Vsi so radi pobijali otroke

Številne mednarodne humanitarne organizacije poročajo o ubojih številnih otrok, ki so žrtev krute vojne v Siriji. Nedavno je v napadu sirskih upornikov na šolo umrlo sedem otrok. Med drugo svetovno vojno se je podobno dogajalo v Sloveniji, kjer so bili rablji komunistični barbari, ki so na Jesenicah med poukom napadli dekliško šolo polno mladih deklic. V napadu je umrlo sedem deklic starih med devetimi in desetimi leti, 12 pa jih je bilo hudo ranjenih.

Medvojno časopisje poroča, kako tudi Jesenicam (kjer nikoli ni bilo belogardistov) ni bilo prizanešeno pred boljševiškimi strahotami in njihovimi krvavimi, pritlehnimi metodami revolucije. Bilo je 29. novembra, ko je bil povsem miren in običajen dan, ko so delavci v tovarnah in livarnah trdo delali, da bi preživeli svoje družine, jeseniške matere pa so poslale svoje otroke k popoldanskemu pouku v trdnem prepričanju, da jih bodo zvečer zopet videle in se z njimi poveselile v mirnem zavetju pod domačo streho.

Niti slučajno se jim ni sanjalo, da bodo šolo v kateri je takrat pri pouku sedelo 30 deklic, pritlehno napadli organizirani člani komunistične SKOJ, po navodilih svojih gospodarjev iz Osvobodilne fronte. Povsem miren in običajen dan je pretresla silovita eksplozija v kateri je pod ruševinami umrlo sedem deklic, dvanajst pa jih je bilo hudo ranjenih. Delavci pri strojih so začudeno obstali, materam pa je stisnilo srce ob vsej grozi, ki je doletela njihove otroke.

Kaj imajo skupnega džihadisti, sirski uporniki in komunisti? Vsi so radi pobijali otroke 1

Eksplodiral je peklenski stroj, ki so ga nastavili komunisti
V različnem časopisju iz tistega časa poročajo, da je tragedija pretresla staro in mlado, očetje so hiteli na kraj zločina, začeli z odkopavanjem in upali, da bodo pod ruševinami našli še žive otroke. Pod kamenjem so našli okrvavljene deklice, od katerih jih je preživelo le 22, 12 od njih pa je bilo težko ranjenih.

Že takrat so ljudje vedeli jasno in razločno, da je borba partizanov za svobodo zgolj propaganda. “Niso se zadovoljili s pokoli sto in sto zvestih in poštenih Slovencev in Slovenk, niso se zadovoljili z rušenjem cerkva, s požigi kmečkih domov, spravili se so tudi na otroke, da tudi tu izpričajo svoj bes do korenin proti vsemu, naj bo staro ali mlado, ki se noče ukloniti njih vabam in nasilju in vztraja na vzvišeni poti narodne značajskosti in poštenosti.”

Kaj imajo skupnega džihadisti, sirski uporniki in komunisti? Vsi so radi pobijali otroke 1

Pogreba nedolžnih deklic se je udeležilo 8 tisoč ljudi.

Morilci so bili mladi komunisti SKOJ
Mediji so takrat pisali, da je umor načrtno pripravila mladinska organizacija komunistične partije SKOJ. V svojem satanskem naklepu so se spravili nad meščansko šolo, saj so vedeli, da tja ne zahajajo otroci bogatašev, temveč otroci skromnih delavnih staršev, ki jim je komunistična ideologija v “rdečem raju” obljubljala prvo in najsijajnejše mesto. S svojimi podtalnimi in terorističnimi akcijami so komunisti namreč želeli narediti čim več sirot in s tem pridobiti dovolj veliko bazo revežev, ki bi jim nato sledila v revoluciji.

Titov sopotnik in eden glavnih ideologov revolucije v Jugoslaviji Moša Pijade je že takrat napisal v svojem načrtu, da je “potrebna tolikšna množica brezdomcev, da bodo ti postali večina v državi. Zato moramo požigati. Streljali bomo in se umikali. Nemci nas ne bodo našli in bodo iz maščevalnosti požigali vasi. Po tem bodo vaščani, ki bodo ostali brez strehe sami prišli k nam in mi bomo na ta način postali gospodarji razmer. Tisti, ki nimajo ne hiše, ne zemlje, ne živali, se nam bodo hitro pridružili, ko jim obljubimo veliki rop. Težje bo s tistimi, ki imajo vsaj kakšno posest. Te bomo navezali nase s predavanji, gledališkimi predstavami in drugo propagando. Tako bomo postopoma obredli vse kraje. Vaščan, ki ima polja in živino, delavec, ki prejema plačo in ima kruh, je za nas brez vrednosti. Mi moramo iz njih narediti brezdomce, proletarce. Samo nesrečniki postanejo komunisti. Zato moramo ustvariti nesrečo in množice spraviti v obup. Mi smo smrtni sovražniki vsake blaginje, reda in miru…”

V krimski jami tudi dojenčki
Jeseniški primer medvojnega nasilja komunistov nad nedolžnimi otroki je zgolj eden izmed mnogih, ki jih šele v zadnjem času odkrivamo na Nova24TV. Meseca septembra smo pisali tudi o izkopavanjih v Krimski jami v kateri so arheologi našli skelete treh pobitih otrok – eden še nerojen, ki je bil star komaj 32 tednov, enomesečni dojenček in otrok star med dvemi in tremi leti. Življenje je izgubilo tudi osem žensk, starih med 16 in 35 let, in sedemnajst moških, starih med 11 in 50 let. V Krimski jami je tako skupno življenje izgubilo 9 mladoletnih oseb in 19 odraslih oseb, med katerimi je bilo le 5 starejših od 30 let.

Kaj imajo skupnega džihadisti, sirski uporniki in komunisti? Vsi so radi pobijali otroke 2

M. P.

 • Olga

  Danes nam isti komunisti priseljujejo divjaške množice morilcev!
  Vsem “borcem” pobrati privilegije in jih poslati v zapor! Komunizem je treba uradno obsoditi in kaznovati vsako poveličevanje ZLOČINSKEGA sistema in zločincev!

  • karlina

   Moj VELIK PODPIS ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Aron
  • Primoz Papez

   cudno da nobeden ne komentira???
   resnica boli……

   • sprehajalec

    Ker debilnim komentarjem nimaš kaj komentirati. Zaganjate se kot cucki, iščete župnike, RKC obračate teme v drugo smer. Motijo vas te teme, ker je bil tvoj fotr verjetno zraven…

    • stajerc5

     Ker je prav tako pokvarjen kot njegov foter, ga niti to ne bo ganilo, verjemi!

  • Tomzi

   Posploševanje nikoli ni dobro.

  • Caetano

   Ampak saj to tudi raziskujejo in prav je tako. Naj se ugotovi kaj tocno je bilo. Je tudi verjetnost, da zelo veliko teh otrok ni umrlo, ampak so bili prodani bogatim posvojiteljem v ZDA.

  • domovina mili dom

   Vse doleti kazen, razen komunistov. Ti še pridejo na vrsto.

 • Caetano

  No, na Jesenicah ni bilo nikoli domobrancev pa so komunisti pobili ogromno ljudi.

  • Franc Novak 1979

   Seveda ne, so bili samo švabobranci. Domobranci so nastali iz okupatorju pripadnih enov v Ljubljanski pokrajini

   • sprehajalec

    Tvoja izjava o švabobrancih je debilna, ker nimaš o tem nikakršnega dokaza. Govorjenje na pamet in obsojanje na počez celotnega mestnega prebivalsta ne majhnega kraja. Že videno in uporabljano 70 let.

    • Caetano

     Ce sem te prav razumel si Jesenican, bom malo vec danes napisal o komunisticnem terorju v tem obmocju. Samo kasneje… lp

     • rrrrr

      Tudi jaz se priporočam, da kdaj napišeškaj več.

   • domovina mili dom

    So bili komunisti večji sovražniki slovenstva , kot švabi.

 • janez.pokoncni

  “Vsi so radi pobijali otroke”

  Vsi so radi pobijali otroke, radi pobijajo otroke in bodo radi pobijali otroke.

  • pajot

   jaz njihovih otrok ne bi pobijal,bi pa njih. Z velikim veseljem.

   • domovina mili dom

    Zato so to počeli komunisti, kajti sedaj to počno njihovi komunistični potomci v drugi prefinjeni obliki.

 • tarantela
  • sprehajalec

   Veliko je netočnosti v tekstu slik. kaj imajo četniki z zločinom na Jesenicah? Slika 95 prikazuje Karstjägerje, pri obglavljanju kot posledica maščevanja zaradi poboja in izživljanja nad njihovim pripadnikom. Je dobro znana in dokmentirana slika. vsaka od danih slik si zasluži zgodovinsko obravnavo. Marsikaj bi prišlo na plan. Ker veliko žrtev je bilo pripisanih nasprotni srani.

 • Osti jarej

  eni in drugi;tabeli in tardeči so pobijali otroke..zraven pa še tačrni in kurčevi švabi.in njihovim potomcem zdaj politiki ližejo riti…

  • Olga

   Zagovarjate zločinski komunistični sistem in zločine! Le ti niso bili NIKOLI kaznovani!

   • Osti jarej

    ..katere zločince pa vi zagovarjate?

    • Olga

     Nobenih! Imam za vse enake kriterije! Sedaj so na vrsti KOMUNISTIČNI ZLOČINCI!

  • domovina mili dom

   Vsi so bili že kaznovani, samo še komuniste kaznujemo , pa bo poglavje zgodovine zaprto.

 • Osti jarej

  a o kahlnu,ki se je včeraj posral v gate,pa nobene….??

  • sprehajalec

   imaš dovolj analiz o tem. Ne vem zakaj bi bil kahl bolj pomemben od vsebine tega članka?

 • Franc Novak 1979

  Koliko otrok pa so Italijani odpeljali v Gonars in na Rab, pa Nemci v “delovna” taborišča? In kdo jih je prijavil, da imajo starše ali sorodnike v partizanih? Seveda je neumnost in svinjarija tak napad, ampak vsak ki je udeležen, lahko misli, da mora škodovati na enak način.

  • sprehajalec

   Razlika je v tem, da so čez dobro leto preganjali celo tiste, ki so se udeležili pogreba in žalovali. In da je Slovenec ubil Slovenca, tam ga je pa Italijan.

   • Get Smart

    Italijanski in nemški socialisti = nacionalsocialisti in fašisti so v taborišča odvažali ZAVEDNE SLOVENCE, tiste, ki so jih po vrnitvi iz taborišč poklali JUGOKOMUNISTIČNI (v 99% SRBSKI) klavci.
    Zavedne Slovence v Sloveniji so ovajali JUGOKOMUNISTI, ki so zopet bili samo kaviaržidovski bastardi in srbski bastardi.
    Civili seveda niso udeleženi v vojni, kot onanira dežurni smetilec1979, ampak so civili,
    seveda pa se MURGLSKA JUGOKOMUNISTIČNA TITOVA BANDA ni “borila” oziroma vojskovala z vojaki, ampak je klala CIVILE — SLOVENSKE OTROKE.
    Jugokomunistični klavci:
    postimg.org/image/71w0nw3u3

    • Franc Novak 1979

     Seveda so po tvoje bili partizanski otroci oboroženi vojščaki? In te so pokazali domači izdajalci, okupatorji so jih pa “utaborili” in pobili. Tistega dojenčka iz krimske jame pa niso definirali, niti kdaj je umrl, niti kdo je, mogoče je pa župnikov pankrt. Ravno tako je to možno, kot da so ga partizani ubili. Ali pa ga je odvrgla kaka partizanka, ker je bila ofenziva? Tako, da ne serite več z zgodovino, veselite se 2.1.2017 ko bo dela prost dan, 40 milijonov so vam pa vaši strankokrati ukradli iz žepa za najbolj plačane ljudi v RS

 • albusa aquilae

  no, takile so leta 47 dobivali hiše Kopru, Izoli, Piranu ( ko so pregnali esule..)…nekateri izmed njih še vedno dobivajo mastne penzije…in 27 aprila jugo testilka skupaj z oholo cikorijo pod pokroviteljstvom murgelstana- milanovska oblast poje eviva il comunismo…in še ponosni so na to…recite mi prosim, da je to samo nočna mora…

 • Matija Berce Bovn Profil

  Zanimivo! Folk, a že kej veste, ke boste za nov let?

  • domovina mili dom

   Iskali vlado.

  • Olga

   Če bo vlada tako uvažala teroriste, je možen scenarij iz Pariza…. vas nič ne skrbi?

   • dr Janez Sveti

    ne.

 • totex39

  Res grozno, čudimo se džihadistom ko pobijajo otroke. Mi pa smo v lastni državi imeli komunistične klavce otrok. Res je potrebno te poboje takoj raziskat.

  • McBobo

   Ko bo na oblast prišla SDS, upam da se to takoj začne raziskovati in da se odpre arhive.

 • althar

  Brozovi teroristi.

  • domovina mili dom

   Pol Potovi so bili isti.

 • Get Smart

  Italijanski in nemški socialisti = nacionalsocialisti in fašisti so v taborišča odvažali ZAVEDNE SLOVENCE, tiste, ki so jih po vrnitvi iz taborišč poklali JUGOKOMUNISTIČNI (v 99% SRBSKI) klavci.

  Zavedne Slovence v Sloveniji so ovajali JUGOKOMUNISTI, ki so zopet bili samo kaviaržidovski bastardi in srbski bastardi.

  »Već na tzv. „uskršnjem kongresu“

  od 20. do 23. travnja 1919. 27 članova ljubljanske sekcije Jugoslavenske socijaldemokratske stranke (JSDS)

  istupilo je iz njezina članstva i utemeljilo Slovensku socijalističku stranku, koja je prihvatila vjernost

  politici Vladimira Iljiča Lenjina, zauzimajući se za oružanu revoluciju i protiveći se parlamentarnoj demokraciji.

  Kad je u Beogradu osnovana Socijalistička radnička partija Jugoslavije (kasnije Komunistička partija Jugoslavije),

  Slovenska socijalistička stranka uključila se u nju, te prestala postojati. Slovenske komuniste predvodili su

  glavni tajnici KPJ Filip Filipović i Sima Marković.«

  PREVOD:

  »Že na t. i. ustanovitvenem kongresu od 20. do 23. aprila 1919 je 27 članov ljubljanske sekcije Jugoslovanske

  socijaldemokratske stranke (JSDS) izstopilo iz članstva le-te ter utemeljilo t. i. Slovensko socijalistično stranko,

  ki je sprejela vero v politiko tovariša Vladimira Iljiča Lenjina, zavzemajoč se za nasilno boljševistično revolucijo in

  nasprotovanje parlamentarni demokraciji. Ko je bila v Beogradu ustanovljena SOCIALISTIČNA delavska stranka JUGOSLAVIJE

  (kasneje preimenovana v KOMUNISTIČNO partijo JUGOSLAVIJE), se je t. i. Slovenska socialistična stranka vanjo vključila

  ter prenehala z lastnim obstojem. Komuniste na Slovenskem (srbske komuniste v Sloveniji) sta vodila glavna tajnika KPJ

  Filip Filipović in Sima Marković.«

  Civili seveda niso udeleženi v vojni, kot onanira dežurni smetilec1979, ampak so civili,

  seveda pa se MURGLSKA JUGOKOMUNISTIČNA TITOVA BANDA ni “borila” oziroma vojskovala z vojaki, ampak je klala CIVILE — SLOVENSKE OTROKE.

  Jugokomunistični klavci:

  postimg.org/image/71w0nw3u3

 • francelj3

  Komunisti pač. Nič novega.

 • Franc Šink

  Ne več omenjati tega Žida po imenu Moša Pijade.Gre mi na bruhanje.

 • domovina mili dom

  Komun-ISTI (or) džihad-ISTI = so vsi teror-ISTI

  • Olga

   +++++++++++++++++++ vse v zapor!

 • Antonius

  Domači “…..isti” sedaj otrok nič več ne pobijajo, ampak jih ugrabljajo.
  No, mogoče morilsko prakso izvajajo samo še v otroški bolnici KC-ja?

 • Adolf Hitler

  to je samo še za ubit

 • Andrej

  Če prav razumem ta naslov, NOVA24TV po novem podpira Asada? Tako kot Putin?

  • macon

   Seveda podpiramo Assada in Ruse, ker so na drugi strani Isil, Al Nusra, Saudci in podoben šrot.

 • Adolf Hitler

  nobeden nationalsozialist je imel kodeks nobeno živo dušo dotaknit kajti gdo koli je gdaj to naredil seveda u to zelo močno dvomim je bil kaznovan z smrtjo ni tega počel nigdar in nikoli to so bili samo komunaizerske kazarske židovske pizde ss je bila volk čuvarska voiska ne pa spezial soldat koker te židovske pizde upisujejo v obnovljenih zlaganih knjigah Heil dier unsere avatar

 • Šiška Pizić

  kako pa to bela garda zdej kar simpatizira z assadom, ko pa slovi z natolizništvom, mal zmedena ob trumpovih simpatijah s putinom, nej se raje drži zločinov zločinca tita (pa še vrste se strnejo), ki je v sloveniji sigurn medijski kruh, ki ga nova tv še kako potrebuje dokler bela garda ne pride na oblast

  • Olga

   ????????????

 • cosmosjasnovidec

  Komunisti kateri so pobijali otroke in zavedne Slovence so bili sama balkanska čefutarska svojad od srbov naprej to je znano.
  Bosanci so potomci turkov oziroma mešanica med turki,srbi,črnogorci,hrvati in šiptarji.Turki so jih oblegali čez 500 let tako,da so jih popolnoma poturčili in islamizirali saj imajo arabsko vero in častijo alaha.
  Srbe so prav tako križali turki,romuni,bolgari,makedonci,črnogorci pa tudi šiptarji kot jih spet sedaj,ko so jim odvzeli Kosovo in jih naklestili kot hudiče v vojni ter podjarmili in pohlapčili pod sebe.
  Torej so vsi balkanci razni križanci z Arabci,če dodamo še cigane od katerih imajo prirojene gene in od tukaj ta njihova skupnost pobijanja otrok in nedolžnih civilistov z đihadisti.
  Resnica je pa tudi taka,da so ti balkanski čefutarji največji strahopetci in,če niso v gručah so popolni posranci kateri bi za malenkost izdali svojo mamo oziroma starše z brati in sestrami vred.
  Tako se je namreč tudi dogajalo po povojnem času.
  Udbaši ter njihovi cinkaroši ter pripadniki Ozne so prijavljali tudi svoje v družini samo,da bi bili cenjeni pri partijskih komunajzerjih na večjih položajih in si pridobili njihovo naklonjenost..
  Slej,ko prej jih je pa večino tudi doletela enaka usoda,ker jih je prijavil kak njihov tovariš komunajzer. Izdajali in tudi lažno ovadili so večkrat eni druge.Tako kot še dandanes se komunajzerji borijo med sabo za prevlado,ker še vedno verjamejo,da se bo vrnil komunizem.
  Pobijali so otroke in neoborožene civiliste,ker so vedeli,da se otroki,starčki in neoboroženi ne morejo braniti in se jim upreti.
  Ko so naleteli na kakega močnejšega so pa vedno dobili po beticah in o tem molčali.Predvsem takratni MILIČNIKI saj jih je bilo sram povedati drugim tovarišem na postaji milice.
  Skrivali so se strahopetci za uniformo tako kot današnja policija brez nje pa so bili navadne ničle.
  Skratka vsa ta balkanska čefutarska sodrga so potomci islamistov tako,da tudi spadajo pod arabce zato je pa tudi Slovenija bila vedno bolj za sebe,ker je edina v Jugi bila civilizirana razvita in napredna v ostalih republikah so pa bili in ostali še sedaj sami čefutarski komunajzerski lopovski čobani oziroma ovčji porivalci ovc v tazadnjice kateri še sedaj ne dojamejo,da je”tito” bil navadni diktatorski morilec.

  • macon

   Daj no daj z nižjimi južnimi rasami. Kar nekaj znancev imam med Srbi iz Srbije in so super ljudje. Hkrati poznam kup slovenskega dreka na dveh nogah.

   Napisal si same neumne predsodke.

   • cosmosjasnovidec

    Raje napiši,da si sam eden izmed njih in ne,da imaš znance kar bi sicer bilo vseeno tudi,če bi bili znanci.
    Napisal sem pa povsem točne predsodke.

    • macon

     Sem Slovenec, katerega daljni prednik se je na očetovi strani v 16. stoletju priselil iz Furlanije na Gorenjsko. Danes nas je par sto potomcev z istim priimkom.

     Napisal si navadno sranje, s Srbi in drugimi Balkanci ni nič narobe. Kulturno so pač malo drugačni pa kaj. Beograd je mesto, Ljubljana pa zaostala vas.

     • Jovo Jamnica

      Ti ne dojameš, da je cosmojasnovidec, briljanten zgodovinar in je zato dobil več všečkov, kakor ti!

     • cosmosjasnovidec

      Všečki sploh niso pomembni ampak resnica.
      Sicer pa ne vem kdo bo dajal levakom neke všečke na Nova24 Tv razen levakov,čefutarjev,musličev oziroma vseh komunajzarskih ostalih balkancev.
      Takim dajejo všečke samo na kokodakarski levaško komunajzerski 24.kurji strani kot sam veš saj si tam kuhan in pečen.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Portala se Vas je polastilo kakšnih deset nasilnežev, ki vztrajno uničujete sproščeno debato. Včasih so se članki šibili pod različnimi mnenji in argumentacijami… Zadnji tvoj stavek pa že diši po mentalnem prikrajšanju.

     • cosmosjasnovidec

      Tvojem.
      Vem to,ker sem jasnovidec.Hehe
      Sicer pa do sedaj nisem zasledil,da si ti postavljal kako sproščeno debato razen,da sabotiraš desnico,ker se seveda držiš levice.

     • Jovo Jamnica

      To je vse, kar zmoreš???

     • cosmosjasnovidec

      Delno,ker se mi trenutno ne ljubi o tem.

     • Jovo Jamnica

      O čem?… Da je na Novi vedno manj komentov in vedno več člankov?

     • JJ

      Je tako….ta cosmoserator je res en bolnik in žal ni edini…..Pazi pa kaj pišeš saj te lahko kmalu zbrišejo iz portala…..ker jih motiš….in ja resnična je tvoja trditev da je na Novi vedno manj komentov in vedno več člankov…..

     • cosmosjasnovidec

      Serator te je naredil cepec.Levaški zahojeni kokodakarski komunajzerji prihajate na to stran delat zdrahe in vohunit kot ste za časa UDBE.
      Potem na vaši kokodakarski čefutarski 24.kurji posredujete vašim čobanskim nepismenim telebanom kateri se imajo za neke administratorje poročila in kaj kdo piše tako,da mu tisti levaški bedaki blokirajo objave komentarjev.
      Tako lahko vi pljujete po zavednih Slovencih in desničarjih vam pa seveda ne more nobeden odgovoriti kot se za vas levaško čefutarsko drhal spodobi ali pa mu takoj izbrišejo komentar.
      Kokodakaj na svoji zahojeni kokodakarski strani udbaš čefutarski.

     • cosmosjasnovidec

      Če je Ljubljana zaostala vas proti Beogradu so za to krivi ravno balkanci navlečeni in zasidrani v njo katere pa ti zagovarjaš in pa opankar tovariš čoban Jankovič.
      Jaz vem kaka je situacija in o tem z tabo res ne bom razpravljal.
      Sicer mi je popolnoma vseeno kaj si ti čeprav mi kot Slovenec ne deluješ.
      In ne govori mi,da so balkanci v redu,ko pa sam veš,da ni tako.Prisesali so se v Slovenijo kjer živijo na račun davkoplačevalcev oziroma sociale ter pljujejo po Slovencih kateri jih hranijo za zahvalo še pa skačejo z komunajzarskimi zastavami naokrog in celo skritimi mačetami v dežnikih,ker se goloroki ne upajo spopasti z nasprotniki njihove komunajzarske zblojenosti.
      In da ti ne bom našteval naprej sva o tem končala in ti lahko imaš mišljenje kakršno hočeš je popolnoma tvoja stvar.

   • Marija

    Si opran pojdi z njimi

  • Marija

   Seveda,in zato danes uvažajo đihadiste. V Sloveniji jih ni malo.

 • macon

  Katerega leta je bilo to?

  • Caetano

   konec 1944

 • kolesar

  Niso samo teroristi, bili so nesramni klavci, žive grebli po mnogih jarkih ,napol žive zabetonirali po jamah, mučili in zahrbtno ubijali nedolžne ljudi, posebno otroke, ki so komaj prišli na svet. Žalostno je, da še danes podpirajo ljudi, ki se imenujejo džihadisti, ki počenjajo iste grozote le, da ti dodatno režejo vratove neznanim ljudem.

  • McBobo

   Z obelodanjanjem zgodovine počasi spoznavamo, zakaj komunisti podpirajo in uvažajo “migrante”. Da bodo klali domoljubni narod, ne zavedajo pa se, da bodo poklani tudi sami. To je nek skupinski umor in samomor. Naj komunajzerje razume, kdor jih zmore, jaz jih ne.

 • Osti jarej

  …reklama za NLB….zanimivo,zanimivo…

  • Olga

   Ste psihopat?

   • cosmosjasnovidec

    Ja si zadela.

 • centurion

  “Medvojno časopisje poroča, kako tudi Jesenicam (kjer nikoli ni bilo belogardistov) ni bilo…”
  V vednost vsem:
  Belogardistov v Sloveniji, ne le na Jesenicah, NIKOLI ni bilo!!!
  Bela garda je bila oponent komunistom v Rusiji.
  Kardelj, Maček,Kidrič &co so privlekli poimenovanje iz Rusije in ga
  nalepili vsakomur, ki je imel drugačne poglede na politično situacijo
  v Sloveniji in, ki se ni strinjal s komunistično partijo in njenimi zločini.
  Butli kot so lahko samo omenjeni komi kreteni bi lahko vedeli, da je bela garda
  poimenovana po procarski vojski, ki je nosila značilne bele uniforme.
  Toliko o “belogardistih” in “ta belih” v Sloveniji od 1941 žal do danes.
  Levi butli nadaljujejo še danes tradicije poimenovanja kot so bili vzgojeni.

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Bela_garda_(Rusija)

 • Aton

  Najprej otroke ukradejo..

 • Hribouc

  Kaj je to KRISTALNA ZLOBA galaksije Rimska cesta ? Kdo pozna odgovor?

  Kako se in po kom se imenujejo šole na Jesenicah?
  Ali jih nekdo lahko našteje, prosim?
  ————————————————————————————————–
  Krimska jama, kjer so pobijali ali metali žive v brezno, otroke in mladoletnike, kot v gornjem zapisu,
  leži , morda, 10km oddaljena od Cerknice.Čudovit kraj ob čudovitem jezeru.Osnovna šola sredi tega kraja pa nosi ime, tako stoji na internetni strani te šole, težko dojeti, po Notranjskem odredu. Enote tega odreda sao masakrirale po Notranjskem, Dolenjskem in še kje, sploh pa pri Krimski jami, ki je resnično remek delo svinjske boljševiške revolucije!
  Slavna bitka za Grahovo , n.pr. : 700partizanov je napadlo okoli 40 Domobrancev ! Bajta je zagorela
  in fantje z Balantičem vred so zgoreli.Po bitki so iz sadizma v ogenj vrgli še dva starca in OTROKA!
  Kar za zabavo, gluhonemi otrok je Dakiju še prinašal cigarete, pa se je norcu spulilo in je fanta zabrisal živega v ogenj goreče hiše!
  Tako je v Grahovem – trije partizanski spomeniki govore narodu o strahotnem zločinu in nihče ne govori, ne omeni smrti nedolžnih starcev in deviškega otroka .PRASCI MORILSKI !
  G R O Z A !
  XXI. stoletje, tovariši , potomci in malikovalci morilske Rdeče garde Slovenije!
  Pobijali so družine, starce in ženske, noseče ženske in neoborožene fante in očete!
  REVOLUCIJSKA RABOTA PRITLEHNIH PEZDETOV!
  Borili so se samo, ko so se zaleteli v okupatorja in , ko jih je ta lovil po hostah-tako, da so bili eksperti v večnem in nenehnem bežanju in nikakor ne ofenzivne enote, ki bi načrtno napadale
  ali, Bog ne daj, branile slovenske vasi in prebivalstvo. NASPROTNO, NAMERNO SO ZASRALI, SPUSTILI RAFALE OD DALEČ IN ZBEŽALI, TAKO, DA JE OKUPATOR MASAKRIRAL LJUDI IN POŽGAL ČUDOVITE SLOVENSKE VASI !

  Angležar, slavni Churchil se mora v peklu cvreti skupaj z norcem JB Titom, ki je njemu dal zagon
  za revolucijo po zaslugi angleških komunistov. Garje Angležarske, drek satanski imperialni!

  Postali so heroji, krvavi heroji, klavci, mučitelji in psihopatski norci mesarji!
  Poglej na Google : Logaška klavnica – Mladina je pisala o tem 1990 ali 1991!

  KOMUNISTI.SRAMOTA SLOVENSKE ZGODOVINE !

 • Hribouc

  Prošnja , BananaNjam!
  Prosim, naštej Jeseniške šole in po kom se imenujejo.
  Hvala, dobiš za pir!

  • Hribouc

   Kam si šou, tov.BananaNjam ? A imaš kaj o zločinih belogardistov in domobrančkov na Jesenicah na zalogi?

   Poglej, vsaj tole – osnovne šole na JESENICAH se imenujejo takole, po Googlu :

   Poldeta Stražišarja Tone Čufar Prežihov Voranc

   Oba trdorokca krvavih tac, komunista z Mežaklje/Pokljuke in PISATELJ Voranc prežihov, a ja?

   Sigurno, ne Čufar kot taglavni, niti Stražišar nista imela blage veze za miniranje dekliške šole!
   Po Stanovniku : za miniranje šole je bila odgovorna Brozova JLA iz Bosne !

   Ampak – ŠOLE PA NOSIJO IMENA KRVNIKOV MORILCEV SVINJSKE REVOLUCIJE!
   Saj so pokazali kdo je taglavni – toliko deklic je moralo končati življenje in toliko družin je bilo
   ob svoje ljubljene!

   Šele zdaj vemo, da je Voranc bil protikandidat, najmočnejši komunistični partijski sekretar Kraljevine jugoslavije. Čisto po krompirju se je izognil Brozovi klavnici 800(osemstotih) sekretarjev KPJ 1936-1940 in ostal živ- za uteho pa je potem pisaril, celo za nas, socialistične otročke; kako cmeravo ganljivo! ZA JOKCAT.

 • Caetano

  Torej kot sem rekel nekaj več o komunističnem terorju na Jesenicah.

  Predvojni župan Jesenic Valentin Markež je po okupaciji postal predsednik tajnega odbora, ki je zbiral denar za pomoč žrtvam nacizma oz. družinam preganjanih. Povabil je k sodelovanju tudi komunistične zastopnike, a teh kljub prvotni obljubi na sestanek ni bilo. Vseeno so večino denarja namenjali za svojce partizanov. Komunisti, ki so vodili lokalno OF pa so že že čez par mesecev zahtevali, da naj se ves denar izroča v upravo njim. Ker do tega ni prišlo so krog okoli bivšega župana razglasili za belogardiste.

  Že avgusta 1941 so partizani ubili kovača Florjana Ulčarja iz Gorij, ki so ga Nemci postavili za lokalnega vodjo vermanov. Ustrelili so ga, da ne bi ljudje odhajali v nemško vojsko, ampak v partizane. Za kazen so Nemci postrelili pet talcev iz zapora v Begunjah, čeprav je žena ubitega zelo prosila naj tega ne storijo.Za nek splošni upor, kot so si to predstavljali komunisti je bilo tedaj seveda veliko prezgodaj. Nemci so talce sploh zelo radi streljali in bilo je zelo nevarno izzivati jih. Le malo za Ulčarjem so partizani ranili nekega Hrovata in spet so ustrelili pet talcev ( uradno so okupatorji rekli, da je bil omenjeni umorjen ).

  Komunisti so razglašali konec leta 1941, da bo vojne v najkrajšem času konec, ker se je nemški prodor zaradi zime ustavil pred Moskvo. Pod to parolo so dvignili ”splošno vstajo”. Čeprav so uradno takrat sprejemali med partizane le prostovoljce so v vasi Dovje na silo mobilizirali fante in moške. V hudem mrazu so se nato klatili po gozdu. Nemci so se spravili nad njihove sorodnike zato so se predali. Odpeljani so bili v begunjske zapore, kjer so jih več postrelili, ostali pa so šli v taborišča od koder se jih tudi veliko ni vrnilo. Zaradi atentata na nemškega župana Jesenic, nacista Luckmanna, ki je zamenjal prej omenjenega Markeža so postrelili kar 49 ljudi. Tudi zaradi manjših diverzij, ki niso prinesle kakega pomembnega rezultata so streljali talce. Ko so partizani požgali železniški most v Mostah pri Žirovnici so ga v nekaj dneh obnovili. Vseeno so Nemci postrelili, kar 29 ljudi. Bilo je še več takšnih primerov, omenimo samo še enega. Nacisti so izgnali tovarnarja Remica in postavili za upravitelja njegove tovarne pohištva nekega Avstrijca. Čeprav ni šlo za vojaško tovarno so jo partizani požgali in Avstrijca ubili gestapo pa je takoj dal pobiti 20 ljudi.

  Marca 1942 so štirje partizani prišli po lovskega čuvaja Franca Židovna in ga ubili. Obtoževali so ga, da je bil vodič nemškim patruljam. Mihaela Tacerja so ubili po pomoti junija 1942, kot so sami priznali po vojni, ker so mislili, da je izdal neke mladince, ki so pisali po zidovih gesla. Dejansko jih je izdal njihov kolega.

  Septembra 1942 so partizani hudo mučili ter ubili predvojnega socialista Rudolfa Breliha. Šel je prosit na gestapo za svojo zaprto sestro in so mu nalepili izdajo. Ker je njegov prijatelj komunist Tominec Franjo protestiral zoper ta postopek so ubili še njega. Na koncu 1942 so ubili še enega levičarja Viktorja Svetino, ki je materialno podpiral partizane, kritiziral pa njihov način boja.

  Jeseni 1942 so partizani pobili, kar osem Nomenjcev, ni jasno zakaj, verjetno pa zaradi maščevanje zaradi dogodkov ob že omenjeni vstaji decembra 1941, ko so se okupatorji hudo znesli nad vaščani

 • McBobo

  Hvala Novi24, da nam odpirate oči, podkrepljeno z foto dokazi.
  Da se enkrat za vselej obelodani, kdo komunisti v resnici so. Moša Pijade “..Mi smo smrtni sovražniki vsake blaginje, reda in miru…”. Točno to delajo komunajzerji še danes. In kdo je komunist, kot sem že napisal večkrat; vse nasprotno od ljudem normalnega po razumu (človeške pijavke, lenuhi, sprevrženci, pasjejebci, lgbt……). V glavnem podporniki samega Satana.

 • garfi

  muslimane je potrebno civilizirati ali izgnati drugače bodo večna nevarnost
  to je nasilna ideologija
  enako komunisti

  • cosmosjasnovidec

   Muslimane civilizirati je nemogoče skratka ni načina.
   Morda bi se še našel kakšen med njimi katerega so v muslimaniji zapostavljali ampak eden na tisoč je pljunek v morje.

   • garfi

    potem se lahko zgodi bosna

 • Caetano

  Leta 1943 se zgodba nadaljuje. Aprila 1943 so partizani pobili štiri člane družine Lipovec, ker je eden izmed članov, mladi Tonček, kot prisilno mobiliziran ušel nazaj domov. Maja 1943 so hoteli ubiti tudi lovca Gasarja, ki pa se je srdito branil in ubil v samoobrambi več terencev. Potem je emigriral in se nikoli ni več vrnil.

  Junija 1943 so partizani zajeli manjšo skupino nemških graničarjev, med njimi tudi enega koroškega Slovenca. Tri vključno s Korošcem so ubili, dva mobilizirali v svoje enote. V približno istem času so ubili posestnika Ivana Iskro. Svojcem so sicer rekli, da so ga samo mobilizirali, zato so v tej veri vneto podpirali partizane.

  Avgusta 1943 so ubili Jožeta Gašperina, partizanskega dezerterja. Septembra 1943 so po neuspešnih poizkusih, da ga pridobijo v VOS sklenili, da je treba umoriti bivšega župana Jesenic Markeža in njegove prijatelje. Oktobra so ubili partizanskega dezerterja Mavsarja Alojza, ki se je skrival. Obenem so ga sicer lovili tudi Nemci. Malo poprej so ubili komunističnega funkcionarja Janeza Iskro, ki je očitno prestopil na nemško stran in izdal člane rajonskega komiteja KP iz Bohinja. Nemci so jih osem postrelili, kot talce druge pa začuda izpustili ( ?! ).

  Zelo krut je bil umor duhovnika Srečka Huta. Nemci so mu poleti 1943 dovolili, da lahko spet deluje na Gorenjskem. Na Jesenicah je organiziral nekaj žensk, da bi poučevale verouk v slovenskem jeziku. Komunisti pa so ga obtožili, da organizira belo gardo. Žgali so ga na ognju, na koncu pa pobili s krampom. V približno istem času so umorili tudi alpinista Janeza Koširja, najbrž, ker je naletel na partizane v gozdu in so se bali, da bi jih morda izdal. Paranoja je bila velika!

  Komaj 16 letnega pastirčka Jožeta Rekarja so ubili iz podobnega razloga, ker so se bali, da bi morda kaj povedal o partizanih, katerim je nosil sicer hrano. Po vojni so razglasili, da so ga ubili Nemci.

  ”Belogardista” Ludvika Ravnika so ubili novembra 1943, čeprav se je pridušal, da osebno pozna kršč. socialista Breclja.

  6. decembra 1943 so vosovci ustrelili Franca Planinca, organizatorja JvvD in angleške obv. službe na Gorenjskem. Sledil je umor hotelirja Povheta iz Bleda.

  Maistrovega borca Franca Šolarja, ki je bil znan nasprotnik okupatorja, a tudi kritičen do komunizma. Ker je zbiral pomoč za žrtve nacizma so njegovi vdovi sprva dali po vojni celo borčevsko pokojnino, ki pa so jo po anonimni pritožbi ZZB odvzeli.

  • sprehajalec

   O Šolarju je bila celo odaja, leta nazaj. Brez epiloga, kje so ga ubili. Potem so podobne oddaje iz neznanega razloga ukinili.

   • McBobo

    A ni to sramota, da so ubili Maistrovega borca? Ta banda ni dala nič na prejšnje zasluge. Važno, da so še enega ubili. Se pa zmeraj bolj čudim, kako to, da se na koncu niso še sami postrelili in poklali med sabo?

    • sprehajalec

     Če ti ni nič sveto, je vse možno in dovoljeno.

   • FRANC3

    Strici so na RTV povedali, da se o tem ne govori. Mit o NOB in OF mora biti kristalno čist.

    • Marija

     Še danes ti strici ne upajo povedati resnice. Se ve zakaj

   • Hribouc

    znanega razloga

 • Kučko pod pručko

  Ne paše sicer sem, je pa zanimivo. Ker ne vem, ali je kdo že objavil naslednjo izjavo Iva Boscarola o Cmerotovi zahtevi po prazniku 2. januarja, jo pripenjam:

  »To je jasno sporočilo, da produktivnost ni prioriteta predlagateljev. Če mi delamo en dan manj, je to eno letalo manj, to pa je 150.000 evrov prihodkov. To so izgubljeni prihodki, kljub temu pa moramo zaposlenim izplačati polne plače, brez dodatkov za malice in prevoz. Tisti, ki delajo za praznik, denimo policisti, pa dobijo za praznični dan več.«

  • McBobo

   Jim kdo brani, da pridejo delat 2.1.? Boscarol naj jim za ta dan da ekstra dodatek, če bodo delali. Sicer ne bo takega dobička, kot če bi delali na navaden dan, bo pa.

   • JJ

    Bravo, točno tako….

  • macon

   To so bedarije, ker produkt zaposlenih ni odvisen samo od časa, ki ga prebijejo na delovnem mestu. Zadovoljni zaposleni naredijo več, sposobni tudi. Poleg tega imamo vsako leto več praznikov na soboto in nedeljo in potem ni tega dela prostega dneva. To leto dva od treh okoli božiča in novega leta.

  • Hribouc

   Kučko, ljubav moja!
   Ni mimo, nikakor ne.

   To Cmerstvo je posledica zmage morilcev, psihopatov, jeznih hlapcev in delomrznežev, kriminalcev, sodrge in svojati, katere mikro delček je opisan v zgornji katastrofi iz Jesenic!
   Je posledica, tudi tega, da je rusjak krvavih rok, ničevi nič, Tito na debelo in zgodovinsko nategnil s pomočjo NKVD vohunov v angležarski špijonaži (angleških komunistov) CHURCHILLA in tudi Roosevelta-kar je katastrofa za Balkan še danes, za Slovenijo pa sploh.

   Ko budali teče voda v grlo in nima več kam, tala cukrčke in bonbončke za butasto rajo bedakov, ki padajo na take bolne finte!
   Kočevski merjasec misli – oziroma oni, ki mu to lobistično prišepetavajo, saj je sam preblesav, da bi prišel na idejo – da lahko svinja in podcenjuje lasten narod !

   Seveda, saj je nas njegova mati učila, da vsaka velika svinjarija še ni kriminal – KAJ ŠELE JE UČILANJEGA SAMEGA ?
   REZULTAT JE NA DLANI !
   Razumem, da je nabiral denarje na debelo kjer je le mogel, ampak, da je obračunaval dvojno kilometrino , ki jo je ukradel Državi, torej nam državljanom in še postal predsednik vlade, to pa je perverznost Udbokučanistične bande par excellance ! B A N D A komunajzarska!

   • Caetano

    Bolj poglobljena analiza, ki jo zagovarjajo tudi nekateri današnji člani ravnogorskega gibanja bi pokazala, da so Mihajloviča ”zaklali” predvsem komunisti, ustaši in nacisti, včasih tudi v navezi.

    Začelo se je že s tem, da so nacisti poslali jug. komuniste iz Španije oz. Francije nazaj v Srbijo, skladno s sporazumom Hitler-Stalin. Ustaši so tudi dali zeleno luč za prehod NDH. Ti komunisti so takrat delovali, kot ovaduhi za okupatorja.

    Ustaši so začeli že zelo zgodaj s kampanjo nasilja in etničnega čiščenja Srbov ( in tudi Judov ), ki je dejansko pomenila iztrebljanje, kmalu pa se jim pridružijo še komunisti. Nacisti po drugi strani v Srbiji izvajajo izredno krute represalije, ubijejo 50 talcev za enega ranjenega Nemca in 100 za ubitega.

    Komunisti imajo od drenovskega foruma naprej za glavnega sovražnika četnike, še posebej pa to velja za čas od zime 1941, do poletja 1942. Povzročajo takšno nasilje, pobijajo prvenstveno pristaše legalne vlade v Londonu, da celo Kominterna pravi, da so skrenili v ”levi odklon”, čeprav ima sicer iste dolgoročne cilje.

    Zaradi vseh teh stvari mora Mihajlovič biti bolj pasiven v odporu do zavojevalcev in sklepati taktična zavezništva z enim sovražnikom zoper drugega. Kot najmanjše zlo se nudijo Italijani, ki mislijo na račun zaščite Srbov pred iztrebljanjem še kaj popraviti meje v svojo korist. Zato so leta 1942 sklenjeni sporazumi z Italijani v Bosni in Črni gori. Nad temi enotami takrat Mihajlovič še nima efektivne kontrole. Končno so ti četniki izven matične Srbije primorani v sporazume tudi z ustaši, ki pa bi po navodilih morali biti tajni in sodelovanje zelo omejeno. Lokalni poveljniki pa se ob Mihajlovičevi nejevolji tega ne držijo.

    Ustaško nasilje in komunistično širjenje sili četnike tudi v vojaško gledano prezgodnje vstaje. Osvobojeno ozemlje potem po nujnosti zapade hudim represalijam. Da bi se temu izognili so primorani sklepati kompromise. Recimo v Srbiji vključiti večino četnikov v Nedičevo stražo, manjšina pa je oblikovala ilegalne odrede, ki so jim legalni nudili podporo in so z angleško podporo izvajali diverzije. Komunistom je za represalije vseeno oz. jih vidijo, še kot koristne, četniki varčujejo s krvjo srbskih civilistov.

    Ko Italija kapitulira postanejo partizani z ital. orožjem izredno močni, ne pomišljajo se sklepati dogovorov s poraženimi Italijani za napade na četnike. Zaradi tega so nekateri ne vsi, četniški poveljniki primorani skleniti začasne sporazume tudi z Nemci.

    Angleži pa so zaradi totalne vojne hoteli bojne akcije in vezanje sovražnikov divizij, čim več, sprva je še šlo, počasi pa se to vprašanje vse bolj zaostruje. Angleži so v tem nepopustljivi, za primer grškemu monarhistu Zervasu zagrozijo, da ga bodo izdali Nemcem, če ne začne večje aktivnosti. Hoteli so imeti silo, ki bo razorožila Italijane ob kapitulaciji, da ne pride orožje v roke Nemcev. Tudi če okupatorjeve divizije partizane samo lovijo po Bosni je za angleško strategijo to pomembno.

    Ker Američani Angležem ne pustijo izkrcanja na Balkanu, tudi ne pride do uresničitve scenarija povezave med nacisti in komunisti proti zahodnim zaveznikom in četnikom, kar je vrh KPJ sam predlagal Nemcem marca 1943.

    Skratka Mihajlovič je bil žrtev v prvi vrsti komunistične in ustaško nacistične zločinske taktike boja, v manjši meri pa žrtev neposlušnosti določenih svojih poveljnikov na terenu, zlasti tistih izven matične Srbije. Churchill sam je rekel, da Dražo bolj objektivna zgodovina ne bo mogla videti, kot izdajalca.

    • Hribouc

     Oo, la, laaaa! Bravo Caetano, odlično znanje, kar takole , izza rokava.
     Nimam pojma o Mihajloviću, niti me ni zanimal, ker so nas, pač, naučili, da je bil četnik-to pa je nekaj grozovitega…še pomnimo prizore v Bitki na Sutjeski ali Neretvi, saj je vseeno, katero pravljico gledaš, kako partizani hrabro jurišajo na četnike in jih zmeljejo.
     Po prebiranju Petra Battyja o Titovem velikem nategu Churchilla, kjer pa berem dejansko, dokumentarno zgodovino Narodno Osvobodilne Revolucije,
     pa mi, seveda Mihajlović vzbudi ogromno, prioritetno zanimanje.
     V redu.Tito nateguje Churchila strateško in taktično in to na debelo. Ampak, razumem, da je Churchill ves čas vedel, da so špijoni njegove SOE tudi člani angl. komunistične partije – in mu to, več kot učitno usdtreza in posipanje s pepelom po vojni mu ne pomaga-zato sem zapisla, da sem prepričan, da se skupaj cvreta v ognju pri Luciferju.
     Caetano-zelo dobro detjlno dopolniš Battyja, perfektno-vse se sklada kot Lego kocke.
     Čestitam.

     • Caetano

      Razumem…

 • if

  Iz nezavedanja v zavedanje prehajajoči zločini komunizma postajajo konkretna zdravilna sila za vsak od komunizma pohabljeni um.
  Nova 24TV, nujno je nadaljevati z objavami teh dejstev.

  Predlagam, v spored Nove 24TV umestite rubriko “Še pomnite, tovariši komunisti!”, v kateri boste objavljali take komunistične zločine.

  • JJ

   …pa tudi o cerkvenih pobojih v zgodovini in nasilnih in krvavih pokristjanjevanjih,pedofiliji v cerkvi….itd. Tudi to naj se piše. Ljudje imamo pravico izvedeti resnico o vsem….a ne ?

   • if

    O vsem!

   • Hribouc

    Ja, o vsem.
    Na koncu bomo zvagali na 10 ton natančno.

 • Caetano

  Leto 1944 se začne z umorom Janka Trojarja, sokola, ki je ušel od partizanov, zaradi nestrinjanja s komunizmom. Povezal se je z organizatorji JvvD. Poleg njega so ubili še njegovo mater, ker da je skrivala sina. Marijo Kržišnik in njenega sina so ubili, ker da nista izpolnila neke naloge, ki jima jo je naložila OF.

  Poštarja Janeza Mencingerja so ubili, ker naj bi ”pod krinko OF organiziral belogardistične sestanke”. Pri zaslišanju navkljub mučenju ni nič priznal.

  Jožefa Pogačnika so ubili, ker je ukradel čevlje padlemu partizanu. Jožeta Ropreta so ubili, ker je ušel od partizanov, kamor je bil mobiliziran in govoril, da je še prezgodaj za takšne akcije. Anico Hodnik so vosovci ubili feb. 1944. Izhajala je iz družine v kateri so bili nekateri v nemški službi, drugi pri partizanih.

  1944 februarja so ubili cerkvenega ključarja Vidica, pri katerem so vzeli tudi cerkveni denar, ki ga je hranil. Istočasno je bil ubit Anton Lipovec, ki je govoril, da so komunisti povezani z gestapom na Jesenicah ( v čemer je tudi bilo nekaj resnice, zadeva Rosumek -čeprav je gestapo komuniste bolj izigral še vedno drži, da so po razkritju Rozumekove igre umaknili s terena komuniste, nekomuniste pa prepustili aretacijam gestapa ).

  ”Belogardista” Alojza Pretnarja so ubili, ker je govoril proti OF in KP. Bivšega jug. podporočnika Živica so tudi ubili, ker je bil osumljen, da ”simpatizira z belimi”.

  ”Plavogardista” Janeza Kratnarja so vosovci ubili marca 1944. Sokola Janeza Jana so ubili, ker da je bil naklonjen vladi v Londonu in da je govoril, da so ”partizani lahko še v redu, samo vodstvo ni pravo”.

  Dve ženski, ki so jo aretirali v planinah so pobili marca 1944, kot vohunki, čeprav ni bilo nobenih dokazov, da bi koga dejansko izdali.

  Sokola Adolfa Pavlata so ubili po izjavi ene priče, čeprav je bilo znano, da okupatorjem ni naklonjen.

  Nekdanjega podžupana Jesenic Petra Arneža so ustrelili marca 1944. Organiziral naj bi belo gardo.
  Organista Planinška Rudolfa, ki se ni mešal v politiko, ampak se je posvečal le glasbi, so ubili dva dni kasneje zaradi osebnih zamer.

  Vosovci so ubili tudi zakonca Mežek, ker je bil sin pri SS.

  Janez Ravnik in njegova žena naj bi širila ”belogardistično propagando” in svetovala nekemu sodelavcu OF, da bi partizani izbrali neko srednjo pot. VOS je oba ubil.

  Zaradi suma vohunjenja so med 14-17 aprilom 1944 pobili komunisti VOS-a še štiri ljudi.

  Šele aprila 1944 so se tudi protikomunisti začeli bolj organizirati. Pri tem je treba poudariti, da gestapo ni dovolil v tem območju niti organiziranja domobranstva, kaj šele JvvD. Očitno pa je dopustil delovanje DOS, v katero pa je vrinil dvojnega agenta Sokliča. Likvidator DOS je aprila 1944 ustrelil nekaj jeseniških sodelavcev OF. Enega vosovca je ko jo je skušal aretirati ustrelila tudi Mica Pivk, sicer povezana z omenjenimi protikomunisti.

  Helidor Volčini je bil ubit julija 1944 potem, ko je trosil letake s protikomunistično vsebino.
  Zora Žmitek je zavrnila nekatere snubce in bila očitno zaradi tega obtožena, hudo mučena in umorjena.

  Čeprav so se do tedaj že oblikovala partizanska vojaška sodišča in naj bi bile samovoljne in nagle usmrtitve prepovedane so se le-te še vedno dogajale. Tako so npr. avgusta 1944 ubili Franca Mavriča predvojnega župana Bohinjske Bistrice. Prav tako so, ”ker se je pojavila nemška patrulja” VDV-jevci na hitro pobili Jožeta Pazlerja in njegovo ženo, brez da bi ju sploh zaslišali.

  Martina Žvana je OZNA usmrtila med transportom na sodišče. Dolžili so ga da je organizator ”bele garde”. VDV je konec septembra dobil nalog, da opravi izgon Tonejčeve družine iz Spodnjih Gorij. Prišlo pa je do streljanja in tako sta umrla oče in sinova stara osem in deset let.

  Na začetku 1945 so ubili Rudolfa Likarja, marca tega leta pa še štiri člane družine Strgar. na zaslišanju naj bi priznali, da so izdajali za denar, vendar so jih pobili še preden so prišli pred sodišče, ker je ”grozila nemška ofenziva”.

  • FRANC3

   In na Jesenicama še vedno slavijo Tita, KPJ in KPS, rdečo zvezdo in OF. Če samo pol teh navedkov drži (verjamem pa, da vsi), bi moralo biti drugače. Ampak narod so ovce.

  • cosmosjasnovidec

   Seveda so pa vse ženske najprej brutalno in zverinsko posiljevali eden za drugim tako dolgo,da so že skoraj umrle pri posilstvih.
   Skratka za to golazen ni takih zaničljivih besed z katerimi bi se te zverine dalo pravilno imenovati.

   • Marija

    In čakali v vrsti

   • Artur

    Potomci te golazni zdaj paradirajo s svojo OF navlako na zastavah s krvavo zvezdo na psihopatskih tintarah njihovi vladajoči zastopniki pa izvajajo preko parlamenta in vlade moderno genocidno revolucijo s posodobljenimi metodami(Lgbt,multikulti,kredit na varstveni dodatek , islamizacijo, krajo otrok iz vrtcev…. .) nad narodom, nad tistimi, ki nismo na njihovi partijski liniji – isti poden , drugačne metode prirejene sedanjemu času. Ovce blejijo psihopati gredo dalje.

 • Poštenje velja

  Drzava ki temelji na lazi in krvi nima perspektive.
  Zato se pametni selijo

  • Jovo Jamnica

   Perspektivo ima, kakšna pa bo, to je vprašanje…

   • garfi

    bosansko

   • Hribouc

    Neće, da bude kao što ti želiš!

 • garfi

  v odmevih dvorni ekonomist-blefer mencinger s priponko proti žici
  še en veleizdajalec
  začinili so z ddr socializem kot rešitev za prihodnost, oni bi še enkrat
  enkrat komunisti vedno komunisti

 • cploger

  “Kaj imajo skupnega džihadisti, sirski uporniki in komunisti?”
  Odstraniti bi jih bilo treba brez možnosti spomina na njih. Zdaj, takoj, za vedno.

  • JJ

   Tako so delali komunisti po vojni….a ne. In kaj si zdaj ti in še veliko tvojih somišljenikov boljši….????Nič ….isto sranje drugo pakovanje….

 • Vrhovni sodnik

  Vse žive in mrtve pred roko pravice, naj jih sodišča obsodijo, če so krivi zločinov.

  • Marija

   Še ne mora pasti ta vlada

 • xtc

  Komunizem je satanski zločinski sistem:

  • Hribouc

   Takoj po vojni je vsaka vas imela dežurne morilce, ki so lovili in pobijali z pooblastilom, da se jim ne bo nič zgodilo-ne bo treba odgovarjati.
   Na Notranjskem je veliko lepih vasic in je vasica, ki je bila razdeljena na tri dele, na zgornjega, tasrednjega in taspodnjega. V vsakem delu vasi so bili leta 1945 določeni banditi za lov na nasprotnika.Seveda, lovu so sledili poboji, kakopak.Tako so nekega večera, morilci zvabili v gostilno kar tri “sumljive”. Potolkli so jih kar v gostilni, zakopali pa kar v kleti iste hiše.Čez so
   dali beton. Lepo , a ne, spati na ubitih sosedih?
   Komunisti to zmorejo brez da trepnejo z obrvmi.
   Morišča so običajno imeli kar ob logorju v gozdu, kjer so spali. Spali so ob mučenih in pobitih.
   Itak, kako pa.Saj je šlo za “izdajalce slovenskega naroda”, ženske, starce in za otroke-tudi nosečnice!
   Pripravlja se film, ki bo vse svinjarije slovenskega monstruoznega in kanibalskega boljševizma vrgel na platna po vsem svetu! Vanj bo vključena vsa partijskopartizanska sodrga tistega časa z več kot 200 v Slovenijo uvoženimi srpskimi oficirji, ki so zasedli veliko vodilnih položajev in satansko prispevali k slovenskemu genocidu.
   TI SRBIJANCI ŠE NIMAJO SPOMENIKA – kam ga bomo postavili v poduk in v trajen velikosrpski opomin ?

 • Slovenec 33

  Pa res postaja zanimivo, ko se komunisti iz osvoboditeljev spreminjajo korak po korak (od ene informacije do druge) v podle okupatorje v slovenskih deželah.
  Neverjetno, saj so s svojimi dejanji prekosili tudi tako zelo nizkotne naciste in inkvizicijo skupaj.
  So res podn od podna, nagravžni, da je kaj.
  Jih kar nekaj poznam, ki so prisegali na KP, kako je napredna. Ja, če so tvoji pobijali Slovence, ti pa vabiš nove okupatorje v slovenske dežele si pa res napreden, topoumnež.

  • if

   Komunisti niso bili osvoboditelji, bili so drugi tip okupatorjev.
   Povedano drugače, okupatorstvo so začeli nacisti, nadaljevali so ga komunisti, praktični in formalni nacistični družabniki do Barbarosse.

   • Slovenec 33

    Bi rekel, da si spregledal, da so bile slovenske dežele okupirane od 1. 12. 1918 naprej, ko jih je okupirala kraljevina Srbija. Ta okupacija še traja in traja, samo v detajlih so majhne razlike.
    (Definicija okupatorja je – vojak, ki govori tuj jezik in z orožjem koraka po slovenski zemlji, carinik na meji pa reče – Šta imaš?).
    Ko je bila Slovenija osamosvojena so potomci okupatorjev začeli govoriti slovenštino in peljejo okupacijo naprej. Odšli so vojaki, vsi oficirji so pa ostali z delno nezasluženimi pokojninami ki s svojim glasovanjem omogočajo nadaljevanje okupacije.
    Pri tem jim pomagajo izdajalci svojega naroda in vse veje oblasti (vlada, večina v parlamentu, sodstvo, mainstream mediji in usmerjeno izobraževanje pod vodstvom fdvizma), ki so si jih s podlimi prevarami postavili.

   • Steiermark

    Ja, tam kjer se je okupatorstvo začelo z naciji, tam ni bilo prelivanja krvi, nad nedolžnimi – predvsem otroki. Seveda so bili izobešeni zakoni, po katerih je bila za kršitelje zakonov predvidena kazen. Da bi pa Nemci, kar tako pobijali in celo otroke, to se pa ni zgodilo. Zato, danes ob takšnih informacijah lahko samo molimo, da se rešimo te golazni čefursko komunajzarske, ki še vedno mahedra po naši Sloveniji in je kot rak rana – dokler je ne izrežeš, bo le ta nadaljevala s svojim uničevanjem človeka in ga ugonobila!

 • Marija

  In prav to danes dela vlada Mira Cerarja.Zato uvažajo bojevnike islama,da bodo opravili z nami.

  • if

   Imamo Dan upora proti okupatorju. Uporabili ga bomo proti vsem okupatorjem!

 • Shalalabayzer

  Komunistična stranka je bila v Kraljevini PREPOVEDANA, ker so se obnašali kot stekli psi že mnogo pred vojno.

 • MEFISTO

  Prizori na sliki so bili posamičen odmik od načel OF, vendar se jih je skupaj nabralo za okrog 50.000 žrtev.

 • von Rhein

  Danes je na tej stavbi,ki je bila takrat meščanska šola tabla z napisom:
  V spomin
  na tragično umrle učenkein učiteljico ob eksploziji v meščanski šoli 29.11.1944….Občina Jesenice 2006.

  Torej nek tekst,ki ničesar ne pove. Politiki so se dolgo borili,da ne bi bilo na stavbi nič,nobenega obeležja,hoteli so dogodek izničiti.
  Nazoren primer lažnive banditske politike,ki ima še danes veliko zagovornikov.