fbpx

Katastrofa, ilegalci kapljajo vsak dan in prosijo za azil! Tokrat je Slovenija “bogatejša” za najmanj 8 nezakonitih migrantov!

Migranti v centru Hadžići, čakajoč na odhod proti Sloveniji.

Najhujša opozorila, ki smo jih bili deležni predvsem iz stranke SDS, da bo Slovenija kmalu po uvedbi skupne policijske patrulje ob italijansko-slovenski meji postala migrantski žep, se uresničujejo. Samo na področju PU Ljubljana je namreč policija v zadnjih 24 urah prijela 8 novih ilegalcev. Prav vsi (!) so zaprosili za azil!

Samo spomnimo se, kako je RTV Slovenija že od začetka maja navijala za Cerarja, češ da je “zunanji minister Miro Cerar v Bruslju italijanskemu kolegu Enzu Moaverju Milanesiju predlagal skupne policijske patrulje ob italijansko-slovenski meji, s katerimi bi učinkovito preprečevali nezakonite prehode”. Kaj to pomeni za Slovenijo in kako neodgovorno je poročanje nacionalnega medija, pa se kaže po dejanski uvedbi teh skupnih policijskih patrulj na slovenski zahodni meji. Namreč, prav vsak dan poročamo o vse več ilegalnih migrantih, ki v Sloveniji zaprosijo za azil.

Foto: printscreen

Tokrat je očitno, da bo Slovenija postala drugi dom najmanj osmim ilegalcem, ki so jih policisti s PU Ljubljana našli na svojem območju v zadnjih 24 urah. Pišemo o osmih Bangladeševcih, ki so prav vsi zaprosili za mednarodno zaščito. Osem se morda sliši malo, a nikakor ne gre spregledati dejstva, da je toliko nelegalnih migrantov zaprosilo za azil zgolj na področju ene policijske uprave. V Sloveniji pa jih imamo kar osem … Številke se torej ponujajo kar same od sebe.

Jerca Gale