fbpx

Kdo stoji za lažno novico, v kateri predsednika vlade Janeza Janšo predstavljajo kot trgovca s kriptovalutami?

Takole so si nepridipravi privoščili predsednika vlade Janeza Janšo in voditelja na Novi24TV Aleksandra Ranta, s ciljem zvabiti naivneže v trgovino s kriptovalutami. Foto: Posnetek zaslona.

Kabinet predsednika vlade Janeza Janše je opozorila na spletno prevaro na družbenih omrežjih. Spletna stran z lažnimi izjavami premierja uporabnike namreč preusmerja na spletne strani s ponudbami različnih storitev za trgovanje s kriptovalutami.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše, so na omenjeni spletni strani v prispevku z naslovom Posebno poročilo: Najnovejša investicija Janeza Janše je prestrašila vlado in velike banke objavljene izjave, ki jih premier ni izrekel ali zapisal, obenem pa so objavljene fotografije brez dovoljenja avtorjev fotografij.

V Kabinetu predsednika vlade soo v zvezi z omenjeno spletno stranjo nacionalnemu odzivnemu centru za kibernetsko varnost SI-CERT podali zahtevo za umik objave. SI-CERT je ponudnika gostovanja, pri katerem se ta stran nahaja, že pozval k odstranitvi oz. blokadi dostopa do le-te, pri čemer pa je odločitev o umiku v pristojnosti ponudnika gostovanja.

O omenjeni spletni prevari soo obvestili tudi odzivni center za incidente v informacijskih sistemih organov državne uprave SIGOV-CERT, na policijo pa so naznanili kaznivo dejanje zoper neznanega storilca zaradi zlorabe osebnih podatkov.

Uredništvo