fbpx

Ko vlada pljune v lasten migrantski žep: Skupne italijansko-slovenske patrulje lovijo migrante in jih vračajo v Slovenijo!

Mešana policijska patrulja. (Foto: STA)

Mešana policijska patrulja je med vikendom v zgodnjih jutranjih urah prijela 17 migrantov, ki so se prebili čez mejo iz Nove Gorice do Italije. 16 migrantov so na podlagi bilateralnega sporazuma med Italijo in Slovenijo, v znak dobrega sodelovanja med italijansko in slovensko policijo, vrnili v Slovenijo. Slovenci torej plačujemo varovanje meje, da sami sebi nato vračamo migrante in postajamo migrantski žep. Ukrep, ki so ga Marjan Šarec, Miro Cerar in Boštjan Poklukar predstavili kot učinkovito sredstvo v boju proti ilegalnim migracijam.

Kljub sprehajanju politikov ob slovensko-hrvaški meji in njihovim zagotovilom, da bo Slovenija zdaj pa res varovala svojo južno in balkansko schengensko mejo, je za migrante še vedno odprt prost prehod skozi Slovenijo, vsaj do Italije.

Poleg novih 15 migrantov, ki so jih na območju Slovenije ujeli policisti PU Koper v zadnjih 24 urah, je 17 migrantov prišlo vse do Goriške, kjer jih je ujela mešana policijska patrulja in jih pospešeno vrnila v Slovenijo.

Foto: STA

Na območju PU Koper, v obdobju od ponedeljka, 8. julija, do danes, 9. julija 2019, so policisti obravnavali 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Obravnavani nedovoljeni prehodi po državljanstvih:
Afganistan: 4
Iran: 4
Turčija: 3
Maroko: 3
Pakistan: 1

Uspešne tudi mešane policijske patrulje
Na Goriškem je mešana policijska patrulja med vikendom v zgodnjih jutranjih urah prijela 17 migrantov, ki so se prebili čez mejo iz Nove Gorice do Italije. Okrog 5.30 so opazili skupino migrantov, ki se je prebila čez slovensko-italijansko mejo. Ob intervenciji je bilo ugotovljeno, da skupino sestavljajo migranti iz Pakistana, Bangladeša, Afganistana, Turčije in Indije. Med identifikacijskimi postopki je bilo ugotovljeno, da je eden izmed državljanov Bangladeša mladoleten, zato je bil na podlagi prošnje za azil nastanjen v Italiji.

Preostalih 16 migrantov je bilo na podlagi bilateralnega sporazuma med Italijo in Slovenijo v znak dobrega sodelovanja med italijansko in slovensko policijo vrnjenih v Slovenijo.

Primorska24