Konec drame na Peci, požar že lokaliziran

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Požar, ki je v torek izbruhnil na Peci, naj bi že bil pod nadzorom. Predstavniki gorske reševalne službe še vedno opozarjajo, naj se pohodniki požarišča izogibajo.

Policisti Policijske uprave Celje so za javnost sporočili, da so gasilci požar, ki je v torek izbruhnil na vrhu Pece, s pomočjo helikopterja že lokalizirali. Z gašenjem bodo nadaljevali tudi danes.

Gorelo tudi v Ljubljani

Danes okoli 2. ure zjutraj je zagorelo na Rožičevi ulici v Ljubljani, kjer se je vnelo vozilo. Po do sedaj znanih podatkih je eno vozilo zgorelo v celoti, dve sta poškodovani, prav tako pa je delno poškodovan omet stanovanjskega bloka, saj so bila vozila parkirana tik ob stanovanjskem bloku, so sporočili s PU Ljubljana.

Nevarno približevanje
Po zadnjih podatkih je gorelo na skalnem področju, kjer je zgorelo okoli 5 hektarjev podrasti, trave in dreves. Vzrok požara še ni znan, bodo pa policisti in kriminalisti opravili ogled kraja še danes.

Predstavniki Gorske reševalne službe Koroške občane in pohodnike opozarjajo, naj se območju, kjer gori, ne približujejo, saj je gibanje na tem območju zaradi gostega dima izredno nevarno. Uprava za zaščito in reševanje pa je obvestila, da je zaprto celotno območje gore Pece.

M. P.