fbpx

Kosovskemu državljanu prepovedali vstop v državo zaradi nasilništva nad dijaki

Foto: iStock

Celjski policisti so bili včeraj s strani varnostnika ene izmed celjskih srednjih šol obveščeni, da na šolskem dvorišču dva mlajša moška pozivata k pretepu dijakov. Kmalu po prijavi so policisti v bližnji okolici na sled prišli 20-letnemu moškemu, državljanu Kosova, ki mu je bila prostost odvzeta že marca letos zaradi suma kaznivega dejanja nasilništva, ko je skupaj z drugimi državljani Kosova sodeloval pri napadu treh celjskih srednješolcev. Marca letos pa je bil tudi med organizatorji večjega pretepa pred eno izmed celjskih srednjih šol.  
Preiskovalni sodnik je takrat še 19-letnemu državljanu Kosova zaradi suma kaznivega dejanja nasilništva odredil pripor. Moški je bil v postopku pravnomočno obsojen, v maju pa je bila izdana tudi odločba, s katero mu je bil odrejen 30-dnevni rok za prostovoljno vrnitev na Kosovo, česar pa več kot očitno ni spoštoval.
Prepovedan mu je vstop v državo za obdobje petih let
Včeraj je bil omenjenemu državljanu Kosova izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o tujcih in Zakona o varstvu javnega reda in miru. Izrečena pa mu je bila tudi prepoved vstopa v državo za obdobje petih let, pri čemer so upoštevali kazniva dejanja, ki jih je sedaj 20-letni moški zagrešil v zadnjih dveh letih, iz česar je mogoče sklepati, da nima prav nobene namere spoštovati slovenskega pravnega reda.
Moški ima bogato kaznivo preteklost
Kosovski državljan je bil v zadnjih dveh letih večkrat obravnavan s strani policistov PU Celje. Lani je bil kazensko ovaden zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine in nasilja v družini, pred tem pa mu je bila izrečena tudi prepoved približevanja.
Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja mu je bil lani zasežen avto, zoper njega pa je bil podan tudi obdolžilni predlog. Poleg tega, da je bil kazensko ovaden zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva, so bile na njegovem domu izvedene tudi hišne preiskave zaradi suma posesti orožja.
20-letni moški je bil nastanjen v centru za tujce, potem ko mu je bil prepovedan vstop v Slovenijo. Ko pa bo odločba dokončna, bo le-ta fizično odstranjen na Kosovo.
N. Ž.