Kosovskemu državljanu prepovedali vstop v državo zaradi nasilništva nad dijaki

Foto: iStock

Celjski policisti so bili včeraj s strani varnostnika ene izmed celjskih srednjih šol obveščeni, da na šolskem dvorišču dva mlajša moška pozivata k pretepu dijakov. Kmalu po prijavi so policisti v bližnji okolici na sled prišli 20-letnemu moškemu, državljanu Kosova, ki mu je bila prostost odvzeta že marca letos zaradi suma kaznivega dejanja nasilništva, ko je skupaj z drugimi državljani Kosova sodeloval pri napadu treh celjskih srednješolcev. Marca letos pa je bil tudi med organizatorji večjega pretepa pred eno izmed celjskih srednjih šol.
Preiskovalni sodnik je takrat še 19-letnemu državljanu Kosova zaradi suma kaznivega dejanja nasilništva odredil pripor. Moški je bil v postopku pravnomočno obsojen, v maju pa je bila izdana tudi odločba, s katero mu je bil odrejen 30-dnevni rok za prostovoljno vrnitev na Kosovo, česar pa več kot očitno ni spoštoval.
Prepovedan mu je vstop v državo za obdobje petih let
Včeraj je bil omenjenemu državljanu Kosova izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o tujcih in Zakona o varstvu javnega reda in miru. Izrečena pa mu je bila tudi prepoved vstopa v državo za obdobje petih let, pri čemer so upoštevali kazniva dejanja, ki jih je sedaj 20-letni moški zagrešil v zadnjih dveh letih, iz česar je mogoče sklepati, da nima prav nobene namere spoštovati slovenskega pravnega reda.
Moški ima bogato kaznivo preteklost
Kosovski državljan je bil v zadnjih dveh letih večkrat obravnavan s strani policistov PU Celje. Lani je bil kazensko ovaden zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine in nasilja v družini, pred tem pa mu je bila izrečena tudi prepoved približevanja.
Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja mu je bil lani zasežen avto, zoper njega pa je bil podan tudi obdolžilni predlog. Poleg tega, da je bil kazensko ovaden zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva, so bile na njegovem domu izvedene tudi hišne preiskave zaradi suma posesti orožja.
20-letni moški je bil nastanjen v centru za tujce, potem ko mu je bil prepovedan vstop v Slovenijo. Ko pa bo odločba dokončna, bo le-ta fizično odstranjen na Kosovo.
N. Ž.
 • AlojzZ

  “30- dnevni rok za prostovoljno vrnitev na Kosovo”
  Uf, to pa je kazen! Sem zgrožen.

 • samsara

  Ha in takemu poosebljenju nasilništva, prepovejo vstop v državo za dobo petih let. Potem, pa je spet dobrodošel in lahko pride počet to kar edino zna, zmore in hoče. Nasilje!
  Naj takrat obišče tisto osebo, ki mu čez pet let dovoljuje priti nazaj.

 • Olga

  Že zdavnaj bi si zaslužil izgon! Azil za nasilnika??! Sramota!

 • samsara

  “Ko pa bo odločba dokončna bo le ta fizično odstranjen na Kosovo.”

  Morda kar z letalom kajne? Izlet pa bo darilo hvaležnih in nadvse gostoljubnih, vsestransko izdatno ter odlično preskrbljenih slovenskih davkoplačevalcev, ki se sicer kopljejo v denarju ter vsakovrstnemu obilju.

  • cosmosjasnovidec

   To so samo farse in farbanje državljanov za pomiritev.Katerega čefutarja so pa že izgnali?
   Jaz še nisem slišal za nobenega.

 • rubec

  Kosovski državljan? Razen šiptarjev tam ni nobenega drugega državljana če je člouk normalen, torej?

 • Franc Šink

  Šiptarji so korajžni samo če jih je več skupaj. posamezniki so še bolj plašni kot zajci.

  • Rožle

   Itaq …

  • RATATA

   To je pa res.
   Sem konec osemdesetih eno soboto na služenju voj.roka imel “izlazak u grad” in mi je en šiptarski divjak skočil na stopalo (sicer nehote) sem ga takoj zagrabil za “kravatlc” in ga stisnil ob steno.
   Ko smo se vrnili v območje dvorišča kasarne me (5 nas) je pričakalo kakih dvajset njih (z menoj so bili pa še štirje – en iz Kamnika, en iz Bukovja pri Postojni, eden iz Sežane in četrti iz Slovenskih Konjic. Jaz iz Trbovelj sem bil peti).
   Priskakljali so iz grmovja – prava gverila. Dobro smo se tolkli. Eno rebro mi še vedno ven štrli, saj je bilo dobro zlomljeno.
   Ampak aufbiks je pa bil.
   Dokler ni dežurni oficir (bosanski musliman) začel s pištolo streljati v zrak.
   Ostali smo vsi mi in le trije njihova (zraven sploh ni bil tisti, ki sem ga v mestu zagrabil).
   Oficir je bil pošten, ko so hoteli prikazati nas (mene) za krive jih je utišal z besedami: tiho!! bila vas je cela četa, vse sem videl!

 • janez.pokoncni

  Od včeraj oddajam hišo, ki sem jo podedoval po stari materi. Danes dopoldan sem imel nekaj ogledov in tudi izbral najemnika. Eden izmed kandidatov je bil 26 letni šiptar. Dela pri nekem svojem žlahtniku. Hišo potrebuje, ker je končno izpolnil pogoje, da lahko v Slovenijo privleče ženo in froce.
  8 (osem) jih ima … to je uspel zdeklamirati v 10 sekundah, potem sva se poslovila.
  Naj živi slovenska socialna država.

  • Milan Novak

   Bravo. Čestitam. Jaz ne bi dal šiptarja za podnajemnika NIKDAR, pa če mi plača 2x več.

   • Rožle

    Še sam Šiptar jim ne bi dal …

  • indijanka

   Do kdaj pa imajo tile otroke? Upam, da niso kot Hinduzi.

  • cosmosjasnovidec

   Preden sta se poslovila bi ga moral še prebutati tako,da bi mu minila volja sem vlačiti še njegove froce in ženo.
   Zaposlen pa tako ali tako ziher ni nikjer in,ko bi se vselili ter ti ne bi plačevali najemnine še jih ne bi mogel niti vreči ven,ker so zaščiteni po levaškem komunajzarskem čefutarskem zakonu.
   Moral bi jim poprej najti stanovanje kar pa za tako čefursko sodrgo več ni tako enostavno,ker jih že vsak pozna in ve kakšen ološ so.

  • RATATA

   Morda nimam prav, si narobe predstavljam ali pa sem pregrob nacionalist, ki bi si kar nekaj lastil, pa si Vas, umirjenega Slovenca vseeno povprašam glede 3. člena Naše Ustave, ki bi ga Ciril Ribičič spremenil (že 1992) in iz njega izbrisal Slovenski Narod.
   Vprašanje ke: Kaj bi s tem dosegel / ali / kaj bi bilo drugače?

   V obrazložitvah (Cirilovih), http://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:doc-ANYNNR7O/f2518017-bd83-490d…/PDF
   pogreva AVNOJ, Kardelja, Pijadeja ….

   C.Ribičič bi spremenil tale ( 3. člen
   Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe.
   V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno.)

   (C. Ribičičev) AMANDMA I
   1. Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov.
   2. S tem amandmajem se nadomesti 1. odstavek 3. člena Ustave Republike
   Slovenije.

   Lepo Vas pozdravljam

   • janez.pokoncni

    Ne moreš biti “pregrob” nacionalist. :) Tudi jaz sem nacionalist in sam nisem sposoben razumeti ljudi (ni bistveno za katero nacijo se gre), ki niso nacionalisti.
    Ribičiča seveda ne maram, razlogov je kup, AMPAK je 3.člen ustave dejansko zelo vprašljiv. Primer. K nam se preseli familija iz Švedske. Otroci se rodijo v Sloveniji, so slovenski državljani, po nacionalnosti ostajajo Švedi (oče Šved, mama Švedinja).
    Ali bi “Švedi” imeli pravico odločati o nekem pomembnem vprašanju, ki ga lahko uvrstimo pod 3.člen ustave (osamosvojitev, pridružitev drugi državi, itd)?
    Če beremo ustavo : ” … ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe.” ne, ker Švedi niso pripadniki slovenskega naroda.

    Sam bi obrnil stvar in kopiral oz. posnemal Švico. Dal bi izjemno ostre kriterije za pridobitev državljanstva + pridobitev državljanstva ne bi avtomatično pomenila tudi volilne pravice. Volilno pravico lahko dobijo samo ROJENI državljani. Švica (pišem po spominu) podeli volilno pravico šele po 20tih letih državljanstva!
    Recimo državljani Arabskih emiratov imajo izjemne ugodnosti, pravice in bonitete, na drugi strani se do teh pravic niti teoretično ne more dokopati nekdo, ki se ne rodi staršem, ki sta državljana enega od emiratov.

    • RATATA

     preambula ustave Švice omenja ” v imenu vsemogočnega boga”!

     “Narod” pri nas pomeni nekaj drugega (se sploh nismo dogovorili kaj pomeni – nismo ga definirali; mešamo pojme (narod – folk, raja, nacija, narodnost….) zmešnjava zaradi napačno rabljene besede od češkega Naroda.
     Švicarskega “naroda” – tistega seštevka ljudi, ki se je v Švici narojenim ljudem (z volilno pravico) narodil jaz ne enačim s slovenskim narodom.
     Švicarji so trije glavni reprezentanti (treh etnij) NEM:ITA:FRA, v Kantone zamejeni + Protestantski!?! na ozemlju ki mu pravimo Švica (teh Švicarjev pač jaz ne morem enačiti z nami Slovenci).
     Sredi Švice je ozemlje Nemčije (glej npr. googl zemljevid).
     Zame je Švica skropucalo od države (ljudje in Švica pa dobro živi-jo).
     Ozemlje Švice je skupno ozemlje treh velikih (D,I,F), ki so se sporazumeli – se nehali tepst. So pa še drugi interesi da je “neodvisna” “bančnica” za USA, ŽIDE, NAZZI, ISLA ++++KOME.
     Iz Švice so v slovenske dežele prišli tudi ponarejevalci Habsburgi.

     Zaradi vseh zgodovinskih – žalostnih in kar neverjetnih slabih stvari, ki so se nam pripetile in nas zadevajo še vedno(!) je treba jasno dati vedeti čigava je država (sicer samo osamosvojena socialistična republika!), kdo jo je ustanovil!
     Švico oz. etnije v njej npr. varujejo trije (D,I,F).
     Mi smo pa sami – z množino vrinjencev, na vseh straneh meja pa ne mejake ampak sovrage (ITA, AUT, HUN, CRO).

  • Martin Herman

   Začuden sem, da mu občina še ni dodelila neprofitnega stanovanja. Med prebiranjem seznamov upravičencev, kar mrgoli tovrstnih mladih “slovenskih” družin. V primeru, da mu kruta Slovenija ne podari stanovanja, je potrebno nemudoma spremeniti zakonodajo, kot pri tisti Somalijki Fajsi. “Cerar ne obrni ji(m) hrbta” so takrat dejali.

 • Vztrajnik

  Krivosodje pač odloča po svoji najboljši strokovni presoji. Vse izvira iz še danes socialistične pravne fakultete po Bavconu. Narod naj spi še naprej.

 • francelj3

  Škipetarski psihopat.

 • elh

  Kosovo ni v EU, ni pa tudi takoimenovana nevarna država. Kako se potem sploh lahko kvalificirajo za azil!!!, delo, državljanstvo? Vsi, uradniki?, ki jim dodeljujejo ali azil ali delo, bognezadeni celo državljanstvo, morajo kršiti zakonodajo. Bodo kdaj naredili revizijo dodeljevanja azilov in državljanstev? Naj potem ti uradniki skrbe zanje, če so prišli do tega nezakonito. In znanje slovenščine je njihova specialnost! Že samo spoštovanje te postavke bi moralo zadoščati za zavrnitev prošenj za državljanstvo.

  Kot so izrinili Srbe bodo tudi druge, kamorkoli se bodo že vrinili s svojo termitsko strategijo razmnoževanja.

 • Milan Novak

  Državljani Kosova so v republiki Sloveniji vredni več od vseh ostalih. Zakaj je tako ne vem. Očitno bi radi na dolgi rok naselili državo z debili in nam zbili IQ na opičji. Nepopravljiva škoda se dela po celi Sloveniji, ker se podeljuje delovne vize šiptarjem. Ponavadi so njihovi moški v službi na minimalcu, babe doma in vsako leto na novo breje. Ker so podnajemniki pri izdajalskih Slovencih in nimajo premoženja, kotijo se kot Gremlini, jim posledično pripadajo tudi socialni prejemki. Namesto , da bi zaposlili Slovenca, redi izdajalska država smrade šiptarske.

  • Ivan Friderik Novak

   Delodajalec bo raje zaposli tistega, ki bo delal za manjši denar, kot bi delal Slovenec.
   Tako je v EU, ZDA, . . . Logika brezobzirnega neoliberalizma . . .

  • Aton

   Postkomunistična Slovenija Ima že svoj IQ. Pokaže se na volitvah. Priseljenci ga lahko samo izboljšajo.

 • mona lisa

  Verjetno je ubogi begunec.

 • totex39

  Večkrat povdarjam, da komunizem še kako živi v Sloveniji in se ne motim. Vedno več podrobnosti, je med “starimi” in “novimi” komunisti. Prej so nam mrzlično uvažali srbe, sadaj pa še večjo muslimansko golazen šiptarje in bosance.

  • cosmosjasnovidec

   Ja res je na žalost.Ta čefutarska balkanska golazen se pari kar v družini med sabo tako kot podgane.Sin ima froca z materjo in sestro,če jo ima,oče z hčerjo in tako naprej.
   Enaka zadeva kot pri ciganih in muslimanih.

 • Adolf Hitler

  tem parazitu takoj žakel čez pizdo pa ga do kome polomt potem pa rest šiptarja šutirat od tam ki je spizdel prokleti kos govna šipterskega!

 • Nata

  Lahko se razburjamo, zmerjamo, preklinjamo dragi moji ? Bentimo čez šiptarje. Zdi se mi , da bi v prvi vrsti morali temeljito spremeniti zakonodajo.
  Zakonodajalce pa vreči z oblasti. Oziroma v obratnem vrstnem redu!!

 • kokobily

  Enostavno, šipšaRambota spakirati, odpelati in odpakirati v Zemun, z napisom okrog vratu, da je tepel Srbe… Bratstvo in enotnost se bo izkazalo na delu..

 • MEFISTO

  Kosovskemu državljanu prepovedali vstop v državo zaradi nasilništva nad dijaki.

  Bo pa namesto njega prišlo tisopč drugih Šiptarjev.

 • antimur

  To šiptarsko zalego, bomo morali kakorkoli ostraniti iz Slovenije. Zaradi njih in Bosancev, je že prav zadušljivo v naši domovini.