Policija išče informacije o dveh voznikih. Ste morda katerega videli?

Foto: STA

Zjutraj okoli 7. ure se je na križišču med trgovskim centrom Qlandia Kranj in trgovino Hofer na Planini zgodila prometna nesreča. Policisti iščejo voznika sivega vozila, ki je pobegnil s kraja dogodka. Celjski policisti pa iščejo voznika, ki je včeraj v Slovenj Gradcu povozil 16-letnega pešca.

Voznik sivega vozila, ki ga kranjski policisti iščejo, je zapeljal čez Delavski most proti trgovskemu centru, v semaforiziranem vozilu pa trčil v zadnji del modrega avtomobila Chevrolet Kalos, ki je stal pri rdeči luči. Modri avtomobil je odbilo v križišče, voznik sivega vozila pa je pobegnil.

V kolikor ste nesrečo videli ali imate o njej kakršnekoli informacije, pokličite policijo na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Voznik pobegnil tudi v Slovenj Gradcu
Policija poziva voznika osebnega vozila, ki je v sredo okoli 21.30 izven naselja Slovenj Gradec trčil v 16-letnega pešca, da za razjasnitev okoliščin prometne nesreče pokliče na telefonsko številko Policijske postaje Slovenj Gradec. Pešec je sicer danes zaradi bolečin poiskal pomoč v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

Nekaj metrov od postajališča Zlatoper, v smeri proti Mislinji, je pešec prečkal vozišče, ko je vanj trčil neznani voznik neznanega vozila. Pešec naj bi padel na pokrov motorja in nato na tla. Voznik mu je na kraju nesreče pomagal in ga vprašal, ali potrebuje zdravniško pomoč. Ker je pešec pomoč odklonil, je voznik odpeljal, so sporočili iz PU Celje.

Težko poškodovana kolesarka, ki je trčila v peško
V Novem mestu pa je prišlo do trčenja med 59-letno kolesarko in 16-letno peško. Peška je hodila po pločniku, nato pa je nenadoma stopila na kolesarsko stezo, kjer je vanjo trčila kolesarka. Ta je padla po tleh in se huje poškodovala. 16-letnica je lažje poškodovana, so še sporočili s PU Novo mesto.

V zadnjih petih letih je na območju Novega mesta umrlo 8 kolesarjev, 52 je bilo hudo poškodovanih, še 221 pa lažje. Povzročitelji dveh tretjin vseh nesreč so bili kolesarji, najpogosteje zaradi neprilagojene hitrosti in nepravilne smeri vožnje.

M. G.