fbpx

Kriminalec Mojsić spet grozi preko zasebnih sporočil in napoveduje državni udar

Foto: STA

Videti je, da imamo v Sloveniji iz dneva v dan več norcev – očitno imamo ugodno klimo za njihov razcvet. Temu je nedvomno pripomoglo tudi včerajšnje glasovanje, ko je leva opozicija s 44 glasovi preprečila sprejem dopolnil, ki bi ustavila te norosti – v zadnjem času je namreč prišlo do pljuvanja po poslancih, do napadov na policiste, novinarje in fotoreporterje, razplamtele pa so se tudi vse mogoče grožnje. Eden izmed teh, ki radi grozijo, je tudi Zoran Mojsić, obsojeni kriminalec, ki je ponovno pisal premierju – poleg groženj tudi precej nebuloz.

Tudi Zoran Mojsić, kriminalec, ki je bil 2004 obsojen na zaporno kazen zaradi ropa, je očitno podlegel teorijam zarote. Poleg tega, da je že večkrat grozil premierju Janezu Janši in še komu drugemu, je v novih grožnjah opaziti tudi nebulozne izmišljotine – kot na primer, da je soproga premierja v resnici najeta. V grozilnem sporočilu je napisal, da se je na njenih bančnih računih našel denar, ki naj bi ga Janša nakradel vsakič, ko je bil predsednik vlade. Če ne bi šlo za nasilnega kriminalca, bi se Mojsić človeku še zasmilil.

“Predlagam vam, da mi tu sporočite datum, kje se boste dobili z menoj v 4 oči v kolikor tega ne naredite pričakujte državni udar, revolucijo s strani policije, vojske in ljudstva, ki vas ima počasi že dovolj,” je Mojsić prek zasebnega sporočila zapisal precej nepismeno, ni pa povedal, kaj naj bi se na tem sestanku pravzaprav zgodilo. Verjetno še sam ne ve. Je pa precej smešno, da kriminalec, ki je med drugim ženski ukradel 20 tisoč evrov, obtožuje premierja podobnih dejanj.  V psihologiji se temu sicer reče projekcija. A verjetno ima Mojsić še kakšen večji problem od tega, da svoje lastnosti pripisuje drugim.

Glede na to, da je včeraj 44 poslancev preprečilo sprejem dopolnil za zaustavitev nasilja, bodo tovrstna sporočila postala vsakodnevna stalnica in le vprašanje časa je, kdaj bo kdo od teh norcev skušal kakšno svojo grožnjo tudi uresničiti. Če se lahko pljuva po poslancih brez posledic, se lahko zgodi še marsikaj drugega. Bo takrat leva opozicija prevzela odgovornost?

Sara Kovač