fbpx

Kriminalisti kot osrednjo tarčo hudodelske združbe, ki naj bi se ukvarjala s prostitucijo, določili Gregorja Jagra, eks šefa mariborskega Zaresa!

Gregor Jager (foto: STA)

Mariborski kriminalisti so v torek v Mariboru in širše izvedli hišne preiskave zaradi suma trgovine z ljudmi, v središču preiskave pa naj bi se po poročanju spletnega Večera znašel nekdanji lokalni politik in podjetnik, nekaj časa tudi mariborski podžupan Gregor Jager iz kvote propadle stranke Zares, ki jo je vodil Gregor Golobič. Gre za posle v hiši erotike, ki je v stavbi nekdanje pekarne v Melju delovala lani. Jager je po propadu Zaresa prestopil k Jankovićevi Pozitivni Sloveniji.

Kot dodaja Večer, naj bi bila v preiskavi tudi Jagrova nekdanja poslovna partnerica, preiskave pa so potekale tudi v Avstriji, od koder naj bi prihajal glavni organizator dogajanja v zdaj že zaprti hiši erotike v Melju. Kriminalisti preiskujejo, ali je za domnevno prostitucijo od januarja lani do septembra letos stala hudodelska združba.

Večeru za zdaj ni uspelo razkriti, katera kazniva dejanja natančno preiskujejo kriminalisti in koliko ljudi je osumljenih, saj na Policijski upravi Maribor uradno ne razkrivajo skoraj nič. Kot jim je povedal tiskovni predstavnik Miran Šadl,opravljajo več procesnih opravil v predkazenskem postopku na več lokacijah v Mariboru in širše”.

Sodil mu bo isti sodnik kot Kanglerju
Ob tem je še dodal, da iščejo dokaze in sledi uradno pregonljivih dejanj, ker pa predkazenski postopek še poteka, več informacij za zdaj ne morejo posredovati. Neuradno je časnik izvedel, da so bile torkove hišne preiskave, ki jih je usmerjalo specializirano državno tožilstvo, odredbo zanje pa je podpisal mariborski sodnik Janez Žirovnik, povezane s kaznivim dejanjem trgovine z ljudmi.

Preiskava naj bi potekala tudi v Avstriji, saj se je v njej znašel osumljeni, ki je aprila lani v pogovoru za časnik razložil, da bo erotična hiša v Melju podobna avstrijskim, ki delujejo pod imenom Laufhaus. Vendar naj bi bilo po mnenju časnika že takrat jasno, da najbrž nima čistih namenov, glede na to, da se jim je predstavil z nepravim imenom.

Upravljavci hiše erotike so prostore v Melju najeli od podjetja AG tim, ki je v lasti hčere nekdanje Jagrove poslovne partnerice, kriminalisti pa v času preiskave niso prostosti odvzeli le njeni materi, pač pa tudi Jagru, ki se je v preteklosti v Mariboru potegoval celo za županski stolček.

Politikis