fbpx

Kriminalisti ovadili partnerja sodnice, toda ostaja dilema: Zakaj so na prostost spustili zverino, ki jo je tako poškodovala?

Foto: Socialna omrežja

Mariborski kriminalisti so v ponedeljek na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zoper moškega, ki je osumljen napada na sodnico Ružičevo. Čeprav je bil do nedelje njen partner izpuščen iz pridržanja, pa je ostal osumljenec. Nova24TV je sicer prva poročala o možnosti, da je sodnico napadel njen partner, kar je eden izmed naslovov, ki so botrovali ostremu napadu na naš medij s strani vodje nadkoalicijske skrajne Levice Mesca v parlamentu, ki je bil sicer poln laži in zavajanj. Sodnica je želela zapustiti partnerja in zahtevala povrnitev finančnih sredstev iz skupnega razmerja. “S tem je bil izkazan motiv za izvršitev tega dejanja,” je dejal vodja mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl. Še vedno pa glede napada na sodnico ostaja dilema, zakaj so policisti iz pripora izpustili osumljenca, ki jo je tako brutalno pretepel?

Mariborski kriminalisti so v ponedeljek na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zoper moškega, ki je utemeljeno osumljen napada na sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru Danielo Ružič, ki je bila brutalno napadena pred svojim domom prejšnjo nedeljo. Po napadu s kijem je dobila hude poškodbe lobanje in rok, morali pa so jo tudi oživljati. V petek je na njenem domu potekala tudi hišna preiskava, po kateri so pridržali njenega partnerja, a so ga do nedelje izpustili, kljub temu pa je ostal osumljenec.

Osumljenec je oškodovanko pričakal v temi in ji poskušal na zahrbten način vzeti življenje tako, da je pristopil do nje, jo s trdim predmetom večkrat udaril in jo s tem hudo telesno poškodoval,” je v današnji izjavi za medije povedal vodja kriminalistov Andrej Kolbl.

Ker je o okoliščinah Nova24TV prva obvestila javnost, si je prislužila napad s strani Mesca
Nova24TV je sicer na podlagi anonimnega vira prva poročala o možnosti, da je sodnico napadel njen partner, saj bi se lahko ta v noči napada vračala od svojega ljubimca. Prav zato smo si naslednji teden v državnem zboru prislužili oster napad s strani vodje nadkoalicijske skrajne Levice Luke Mesca, ki je izpostavil naslov članka “Brutalno pretepena mariborska sodnica zunaj smrtne nevarnostni – po naših virih policija sumi moža, sodnica naj bi se domov vračala od ljubimca, a preiskava poteka v več smereh” in o njem med drugim povedal: “Potem imamo članek, včeraj je bil prvi članek, kjer tej sodnici, ki so jo pretepli v Mariboru in ima zlome lobanje in obraznih kosti in tako naprej podtikajo ljubimca in ‘tračarijo’, da jo je pretepel mož.”

Poročanje o napadu na sodnico je nedvomno v javnem interesu
Ob tem velja poudariti, da ima javnost o tako hudem dogodku, ko je bila napadena sodnica okrožnega sodišča, nedvomno pravico biti seznanjena z okoliščinami napada in, da pri tem ni šlo za “tračarjenje”, kot se je izrazil Mesec, pač pa za opravljanje osnovnega novinarskega poslanstva. Glede na to, da je sodnica, ki je bila sicer zaposlena na gospodarskem oddelku, odločala v številnih odmevnih in pomembnih zadevah, bi lahko bilo ozadje napada tudi v opravljanju njenega dela. Tudi policijska preiskava je potekala v smeri tako njenega zasebnega življenja kot njenega dela.

Sodišče v Mariboru (Foto: Nova24TV)

Mesec v svojem govoru nadaljeval z lažmi in zavajanji
“Zato sem vas spraševal. To je pač projekt, ki so ga podprli. Mislim, to so njihove novice iz Slovenije. In zato sem vas spraševal, kje so tukaj notri ‘zagotavljanje uresničevanja pravice do javnega obveščanja in do obveščenosti’, kar je merilo razpisa. Če je strokovna komisija, kot pravite, pač presodila, da to sodi v ta okvir, jaz mislim, da je treba to strokovno komisijo razrešiti,” je nadaljeval s političnim pritiskom in lažmi Mesec s svojega nadkoalicijskega položaja. Pri tem je šlo vsaj za zavajanje, saj je bral naslove s spletnega portala Nova24TV, borna sredstva ministrstva za kulturo, ki ne pokrijejo niti enomesečnega obratovanja, pa je prejel televizijski program Nova24TV.

Naše poročanje, tudi o primeru napada na sodnico, pa je opisal sledeče: “Katerih glavna dejavnost je blatenje, obrekovanje, širjenje neresnic, polresnic, strahu in sovraštva.” Na Nova24TV nikakor ne blatimo, obrekujemo, ne širimo neresnic, polresnic, strahu, ali sovraštva, pač pa poročamo objektivno o tistem, o čemer si drugi mediji ne upajo poročati, in ne ozirajoč se na kriterije politične korektnosti, kakršne nam danes vsiljuje politična levica!

Mesec lagal tudi o domnevni podrejenosti Nova24TV in Demokracije določeni stranki
Za konec pa je Mesec namignil, da naj bi medija Nova24TV in Demokracija spadala pod eno izmed političnih strank: “Ve se, pod katero stranko spadata. In ve se, s kakšnimi izgovori se včasih tej stranki pogleda skozi prste.” Pri tem velja opozoriti, da so lastniki Nova24TV zasebni vlagatelji iz Slovenije in iz tujine, v podjetju Nova obzorja, ki izdaja Demokracijo, pa ima Slovenska demokratska stranka le manjšinski delež.

 

J. Ž.