fbpx

Kriminalisti preiskujejo podkupovanje na tehničnih pregledih

Foto: STA

Ljubljanski policisti in kriminalisti so včeraj v večernih urah zaključili z izvajanjem hišnih preiskav. Osumljeni so v postopkih tehničnega pregleda vozil potrjevali tehnično brezhibnost vseh vrst vozil, čeprav vozila niso bila tehnično brezhibna. Tri osebe so pridržane.

V preiskavi so bili zaseženi predmeti in dokumentacija, ki bo služila kot dokaz v postopku. Danes bodo kriminalisti nadaljevali z zbiranjem obvestil, pregledana pa bo tudi zasežena dokumentacija. Tri osebe so še vedno pridržane in bodo pred iztekom 48-urnega roka predvidoma privedene k preiskovalnemu sodniku.

Vozilo sploh ni bilo nujno pripeljano na tehnični pregled
Dosedanje ugotovitve predkazenskega postopka kažejo na to, da so osumljeni v postopkih tehničnega pregleda vozil, potrjevali tehnično brezhibnost vseh vrst vozil, čeprav vozila niso bila tehnično brezhibna, ali pa vozilo sploh ni bilo pripeljano na tehnični pregled, torej se je potrdilo o tehnični brezhibnosti vozila izdalo zgolj na podlagi predložene dokumentacije vozila, so sporočili iz PU Ljubljana.

Policija obravnava tudi posrednika
Prav tako iz dosedanjih ugotovitev izhaja utemeljen sum, da so pregledniki v zameno za takšno nezakonito ravnanje, od strank prejemali plačilo v različnih zneskih, ugotovljenih pa je bilo več takšnih primerov dnevno. V predkazenskem postopku obravnavamo tudi osumljeno osebo, ki je bila posrednik za tovrstne nezakonite storitve med “stranko” in tehničnim preglednikom, so sporočili iz PU Ljubljana.

Več podrobnejših informacij glede preiskave bo znano jutri.

N. K.