Kriminalisti razkrinkali slovensko združbo za trgovino z ljudmi

Foto: iStock

Kriminalisti in policisti so na območju Nove Gorice, Kopra in Kranja ponoči zaključili z akcijo, v kateri so razkrili kriminalno združbo za trgovino z ljudmi. Osumljenci so v Ukrajini novačili dekleta in jih zaposlovali v slovenskih nočnih lokalih, kjer so jih izkoriščali za prostitucijo.

V preiskavi so ugotovili, da je bilo skupaj oškodovanih 13 žensk – 10 državljank Ukrajine, državljanka Dominikanske republike in državljanka Italije. V sporočilu za javnost Generalne policijske uprave so zapisali, da so policisti trenutno pridržali dve osumljeni osebi, člani kriminalne združbe pa so skupaj izvršili 17 kaznivih dejanj trgovine z ljudmi.

V okviru zaključne akcije kriminalisti na območjih koprske, novogoriške in kranjske policijske uprave opravljajo 15 hišnih preiskav, pri katerih sodeluje okoli 120 kriminalistov in policistov, poroča STA. S predkazenskim postopkom se ukvarja specializirano državno tožilstvo, so še sporočili s policije.

A. D., STA

 • rrrrr

  Pa ljudje božji, ali sploh še obstaja po svetovni klasifikaciji kriminalnih dejanj, njihovih podvrsteh, pa njihovih pod-pod zvrsteh še kakšna, po kateri Slovenija ne bi bila znana širom po svetu ?. Premoremo največ kriminalnih deseterobojcev, ki jih brez izjeme oproščajo nelustrirani sodniki in hvalijo VO-KA mediji.

 • pajot

  Pa to ni nič novega. še v rajnki jugi se je to delalo in se dela še danes. Pa ne samo pri nas.

 • pajot

  Da se razumemo,ne zagovarjam tega,da me ne bo slučajno kdo napadel.

 • dež

  Lepo od policistov, da se ukvarjajo tudi s klasičnim kriminalom. Se mi pa zdi, da “uboge dame” niso takšne žrtve, kot jih prikazuje prispevek. So dobro vedele za kakšen posel gre.

  • karlina

   Točno tako in nekatere so se tudi potem poročile z uglednimi ljudmi, veliko se je govorilo letos tudi o Ukrajinki, ki je sodelovala v šovu Gostilna išče šefa.

   • trojanc

    Misliš na partnerko poslanca stranke SD od g. Nemca, ki je sedel na soočenjih pred jutrišnjim referendumom na strani udeležencev, ki so zagovarjali ZA ?

    Tudi Pahor je baje ZA

    Ajejej Primorci pa ja niste postali nor*i ?

 • karlina

  Nič novega, to itak že vsi vemo zelo dolgo časa, že veliko let. Itak vemo vsi, kako in s kakšnim namenom je prišlo k nam večina mladih punc iz ruskih držav. Pa tudi vemo,da se je to vedelo tudi pri naši političnih možeh in ljudeh iz visokih položajih.