Kriminalisti razkrinkali slovensko združbo za trgovino z ljudmi

Foto: iStock

Kriminalisti in policisti so na območju Nove Gorice, Kopra in Kranja ponoči zaključili z akcijo, v kateri so razkrili kriminalno združbo za trgovino z ljudmi. Osumljenci so v Ukrajini novačili dekleta in jih zaposlovali v slovenskih nočnih lokalih, kjer so jih izkoriščali za prostitucijo.

V preiskavi so ugotovili, da je bilo skupaj oškodovanih 13 žensk – 10 državljank Ukrajine, državljanka Dominikanske republike in državljanka Italije. V sporočilu za javnost Generalne policijske uprave so zapisali, da so policisti trenutno pridržali dve osumljeni osebi, člani kriminalne združbe pa so skupaj izvršili 17 kaznivih dejanj trgovine z ljudmi.

V okviru zaključne akcije kriminalisti na območjih koprske, novogoriške in kranjske policijske uprave opravljajo 15 hišnih preiskav, pri katerih sodeluje okoli 120 kriminalistov in policistov, poroča STA. S predkazenskim postopkom se ukvarja specializirano državno tožilstvo, so še sporočili s policije.

A. D., STA

 • rrrrr

  Pa ljudje božji, ali sploh še obstaja po svetovni klasifikaciji kriminalnih dejanj, njihovih podvrsteh, pa njihovih pod-pod zvrsteh še kakšna, po kateri Slovenija ne bi bila znana širom po svetu ?. Premoremo največ kriminalnih deseterobojcev, ki jih brez izjeme oproščajo nelustrirani sodniki in hvalijo VO-KA mediji.

 • pajot

  Pa to ni nič novega. še v rajnki jugi se je to delalo in se dela še danes. Pa ne samo pri nas.

 • pajot

  Da se razumemo,ne zagovarjam tega,da me ne bo slučajno kdo napadel.

 • dež

  Lepo od policistov, da se ukvarjajo tudi s klasičnim kriminalom. Se mi pa zdi, da “uboge dame” niso takšne žrtve, kot jih prikazuje prispevek. So dobro vedele za kakšen posel gre.

  • karlina

   Točno tako in nekatere so se tudi potem poročile z uglednimi ljudmi, veliko se je govorilo letos tudi o Ukrajinki, ki je sodelovala v šovu Gostilna išče šefa.

   • trojanc

    Misliš na partnerko poslanca stranke SD od g. Nemca, ki je sedel na soočenjih pred jutrišnjim referendumom na strani udeležencev, ki so zagovarjali ZA ?

    Tudi Pahor je baje ZA

    Ajejej Primorci pa ja niste postali nor*i ?

 • karlina

  Nič novega, to itak že vsi vemo zelo dolgo časa, že veliko let. Itak vemo vsi, kako in s kakšnim namenom je prišlo k nam večina mladih punc iz ruskih držav. Pa tudi vemo,da se je to vedelo tudi pri naši političnih možeh in ljudeh iz visokih položajih.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!