fbpx

Kriminalisti ugotovili: 57-letnika iz okolice Ivančne Gorice zaklal državljan BiH

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Policisti so v kriminalistični preiskavi ugotovili, da je 57-letnega moškega iz kraja Lučarjev Kal v občini Ivančna Gorica v nedeljo ubil 30-letni državljan Bosne in Hercegovine. Med njima je prišlo do spora, zato ga je državljan BiH zabodel v vrat, ranjeni je umrl na kraju zločina. 

V nedeljo, 31. 12. 2017, je bila PU Ljubljana obveščena, da svojci že nekaj dni pogrešajo 57-letnega sorodnika iz okolice Ivančne Gorice, ki pa so ga nato mrtvega našli na njegovem naslovu prebivanja. Na podlagi prvih zbranih obvestil so bili podani razlogi za sum, da je bilo izvršeno nasilno kaznivo dejanje, opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja, ki sta se ga udeležili tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica, ki je tudi vodila ogled. Za pokojnika je odredila sodno obdukcijo.

Z nadaljnjo kriminalistično preiskavo je bilo ugotovljeno, da je bil 57-letnik na naslovu prebivanja v družbi s 30-letnim znancem, državljanom Bosne in Hercegovine, kjer je med njima prišlo do spora, v nadaljevanju pa ga je 30-letnik z nožem zabodel v predel vratu. Zaradi poškodb je 57-letnik na kraju umrl. Kriminalisti so osumljencu odvzeli prostost in ga včeraj s kazensko ovadbo predali v postopek dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrajnega sodišča v Ljubljani, ki je zanj odredil pripor.

C. Š.