Kriminalisti v Kopru zasegli 136 sadik konoplje

Sadike konoplje (foto: PU Koper)

S Policijske uprave Koper so sporočili, da so pri osumljencu opravili hišno preiskavo, pri kateri so našli posebej prirejen prostor za gojenje konoplje. Kriminalisti so našli in zasegli skupno 91 sadik konoplje višine od 90 do 120 cm ter 45 sadik konoplje višine od 7 do 12 cm, zoper osumljenca pa bo podana kazenska ovadba.

Kriminalisti SKP PU Koper so v aprilu prijeli anonimni prijavi, da 29-letnik z območja koprske občine v kletnih prostorih stanovanjske hiše prideluje večjo število sadik prepovedane droge konoplja. Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da si je 29-letnik v kleti uredil posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, na podlagi česar so kriminalisti pridobili odredbo za hišno preiskavo.

Na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika so kriminalisti skupaj s policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper 7. 6. 2021 opravili hišno preiskavo pri osumljenem in v kletnih prostorih stanovanjske hiše dejansko odkrili posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, ki je bil opremljen s posebnimi lučmi, namakalnim sistemom in sistemom za kontrolirano prezračevanje in vlaženje prostorov.

Sadike konoplje (foto: PU Koper)

V posebej prirejenem prostoru so kriminalisti našli in zasegli skupno 91 sadik konoplje višine od 90 do 120 cm ter 45 sadik konoplje višine od 7 do 12 cm. Osumljenemu je bila med hišno preiskavo zasežena še manjša količina posušene konoplje.

Sadike konoplje (foto: PU Koper)

Zoper osumljenega bo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po čl. 186/I KZ-1B podana kazenska ovadba na ODT v Kopru.

Sara Bertoncelj