fbpx

Kriminalka v Domžalah: Z nožem večkrat zabodel taksista

Foto: iStock

Policisti so raziskali pravo kriminalko v Domžalah. Dva neznana moška sta pred več kot tednom dni napadla taksista. Domnevno so se sprli zaradi plačila prevoza. Taksist je bil huje telesno poškodovan, neznanca pa sta s kraja zbežala.

Policisti so z zbranimi obvestili in dokazi ugotovili, da je 19. 3. 2016 voznik taksija 21- in 22-letnika iz gostinskega lokala v Ljubljani peljal v Domžale. Ko so prispeli na Prešernovo cesto v Domžalah, je taksist izstavil račun za prevoz, pri tem pa ga je 21-letni moški, državljan Slovenije, z zadnjega sedeža napadel in ga pričel udarjati s pestmi. Na plan je privlekel tudi nož in mu zadal več vbodnih ran.

Taksist je napadalca izvlekel iz vozila
22-letni moški, prav tako državljan Slovenije, je v tem času vozilo zapustil in zbežal s kraja. Voznik in napadalec pa sta se v vozilu prerivala in pri tem je nekako taksistu uspelo napadalca zvleči iz vozila, pri čemer sta oba padla po tleh. Omenjeno je opazil očividec, ki se je pripeljal mimo z vozilom in o tem obvestil policijo.

Medtem pa se je vrnil 22-letnik in napadalcu pomagal s kraja pobegniti, tako da je odrinil taksista, ki je zadrževal napadalca na tleh. Napadalca sta skupaj zbežala proti Kersnikovi ulici, na dom 22-letnika, kjer sta se skrivala pred policisti.

V hišni preiskavi odkrili orožje, kapo in droge
V nadaljevanju kriminalistične preiskave je bila ugotovljena identiteta udeleženih, zato so danes policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišne preiskave pri osumljenih. Obema je bila odvzeta prostost. Policisti so pri 21-letniku v okviru hišne preiskave med drugim zasegli še teleskopsko palico, bokser in kapo z izrezom za oči. Prav tako so policisti pri hišni preiskavi 22-letnika poleg orožja zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge konoplje – rastline.

21-letnik je bil istega dne zaradi suma storitve poskusa uboja priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. 22-letnik je bil po končanem postopku policistov izpuščen, zoper njega pa so podali kazensko ovadbo zaradi suma pomoči storilcu kaznivega dejanja, so sporočili s PU Ljubljana.

N. K.