fbpx

Krvav dan v Brežicah: Do smrti zabodel policista in sodil še sebi

Foto: iStock

Nekaj pred 11. uro je 22- letni nemški državljan v okolici Brežic z nožem zabodel policista v predel prsi. Hudo poškodovanega 30- letnega policista so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je podlegel poškodbam. Moški je po napadu zbežal ter si v bližini prvotnega dogodka z nožem sodil tudi sam in prav tako umrl.

Policisti so danes dopoldan dobili obvestilo domačinov, da se po vasi Žejno nad Čatežem na Savi potika domačinom neznan mladenič, ki išče delo, govori pa angleško, je povedal Ogulin. V vas sta se pripeljali dve vozili policistov, ki so se pogovorili z domačini, a fanta niso našli, zato so odšli. Okoli 11.45 so dobili vnovičen klic, zato sta se patrulji spet odpravili v kraj.

Patrulja, v kateri je bil Golobič, je mladeniča tudi izsledila, sedel je ob cesti. Ko je policist pristopil do mladeniča, je ta nenadoma zamahnil z nožem in ga zabodel. Ranjenemu policistu so nemudoma nudili prvo pomoč ter ga odpeljali v bolnišnico, kjer pa je okoli 13.30 umrl.

Mladenič je po napadu stekel okoli 100 metrov stran, se zabodel v prsni koš in na kraju nesreče umrl. Na policiji so poudarili še, da moški ni bil begunec. Po sedanjih podatkih ni šlo za primer, ki bi mu lahko pripisali maščevalne okoliščine, je še dejal Ogulin. Sam je nad dogodkom zelo pretresen, govoril je že s starši pokojnega policista, obenem pa je svojcem in vsem policistom, ki so z Golobičem delali, javno izrekel sožalje. Golobič je bil sicer doma iz sosednje vasi.

Napadi številčnejši in vse bolj kruti
Tudi po besedah namestnice generalnega direktorja policije Tatjane Bobnar so v policiji pretreseni in šokirani, saj so ponovno soočeni z najhujšo izgubo, ki se lahko zgodi v policiji. Znova so namreč izgubili sodelavca, ki je zjutraj šel na delovno mesto, da bi pomagal ljudem, je dejala. Današnji dogodek, ko je neznanec z nožem do smrti zabodel policista, je zgolj dokaz, da se dela policistov ne da primerjati z delom uradnika, je v izjavi za STA dejal predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič. “Takšni dogodki se zdaj očitno dogajajo že vsako leto in bojim se, da bo samo še huje,” je dodal.

Bobnarjeva: V Zadnjih letih okoli 200 napadov na policiste letno. Napadi so vse bolj kruti

Bobnarjeva je še izpostavila, da so napadi na policiste sicer vse bolj kruti in se vse večkrat dogajajo iz maščevanja. Zato svoje predloge za spremembo zakonodaje ne podajajo, ker bi si želeli policijsko državo, ampak da bi zagotovili varnost tako policistom kot državljanom.

M. P., STA