Krvav vstop v novo leto 2020: Eksplozija enemu poškodovala roko, drugemu oko – v Novem mestu celo streljali!

Slika je simbolična

Vstop v leto 2020 ni potekal povsem brez nesreč in incidentov. Jeseniški policisti poročajo o požarih zaradi pirotehnike, poškodbah, iz Novega mesta pa o prepih, pretepih, nedostojnem vedenju do policistov, celo do streljanja je prišlo.

Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi iz kranjske policijske uprave je sporočil, da so jeseniški policisti že včeraj dopoldan obravnavali odraslega moškega, ki je z otroci v strnjenem naselju uporabljal pirotehniko. Občan ga je na objestno rabo najprej opozoril, potem, ko ga ni upošteval, pa prijavil. Policisti so mu zaradi prekrška izrekli globo. Kršitve javnega reda s pirotehničnimi sredstvi so bile prijavljene še na Ulici Tuga Vidmarja in na Planini v Kranju, na Trgu svobode v Tržiču, in dvakrat v Škofji Loki. Kršitelji niso bili izsledeni.

V treh drugih primerih je zaradi uporabe pirotehnike zagorelo
V okolici Kranja se je med izstreljevanjem prevrnila škatla z raketami (kaseta) in zadela lopo, ki se je vnela. V Bistrici pri Tržiču in v Cerkljah na Gorenjskem pa je zagorelo domače grmičevje.

Poškodovani osebi
V še dveh dogodkih pa sta bili zaradi uporabe pirotehnike dve osebi poškodovani. V enem primeru je moški z vžigalnikom prižgal pirotehnično sredstvo za signalno pištolo, ki mu je ob eksploziji poškodovala roko. V drugem primeru pa je moškega zadel košček rakete in mu poškodoval oko, sporoča Kos.

slika je simbolična (foto: STA).

Iz policijske uprave Novo mesto pa poročajo o prepirih, pretepih, nedostojnem vedenju na javnem kraju in do policistov. Dve osebi, ki sta v Novem mestu pijani nadaljevali s kršitvijo in se nista pomirili, so pridržali.

Obravnavali več prijav streljanja
V nekaj primerih je bilo ugotovljeno, da gre po vsej verjetnosti za uporabo pirotehnike, so pa v dveh naseljih v okolici Novega mesta in v naselju v okolici Metlike zaradi hitre intervencije še našli in zasegli tulce vojaškega streliva, preden so jih uspeli osumljenci pospraviti. Na Kuzarjevem kalu je krogla neznanega kalibra priletela v žleb stanovanjske hiše, poškodovan ni bil nihče. Policisti so od dveh zjutraj na novega leta dan, kot nujno preiskovalne dejanje, opravili hišno preiskavo v Brezju, kjer naj bi se skrival osumljenec z orožjem. Zaradi streljanja in suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti obravnavajo 31-letnika iz okolice Novega mesta in 38-letnika iz okolice Metlike. Policijska preiskava še poteka.

Lana Božič

 • Metod Kvargl

  SAJ VEM, DA JE SEDAJ PREPOZNO, A JAZ SEM ŽE LETA NAZAJ AGITIRAL ZA PREPOVED VSAKE PIROTEHNIKE, TUDI SVETLOBNE, ČE NI ORGANIZIRANA NA OBČINSKIH NIVOJIH. ČE HOČEMO SVETLOBNE UČINKE MORA NABOJ NAJPREJ RAZNESTI, KAR PA JE NUJNO POVEZANO S POKOM. ZA BUTLJE MI JE SICER VSEENO, V DNO DUŠE PA SE MI SMILIJO ŽIVALI, VSE, DOMAČE IN DIVJE…

  • Janez

   Jug in Čefurji vzdržujejo to pokanje.Prej ko je bilo v Sloveniji manj Čefurjev,je bilo tudi tega “sranja manj”

   • von Rhein

    Nek “čefur” ti je prilepil minus,jaz ga izničim zato,ker je to kar si napisal resnica.

 • murgl

  Ko sem bil v puberteti so tudi meni bile petarde zelo zabavne. Pač, sedaj v zrelih letih se čudim tej neumnosti. A tako pač svet stoji.

 • Stajerka

  ……v Mariboru in okolici……cel teden zelo malo ognjemetov, včeraj občutno manj kot pretekla leta…….
  …..streljanje??…..ciganska posla??…..

  • Marija

   Ne cigani domačini so zganjali ta teror.

  • maček ivan

   … ne ,no, To so ja slovenci…. “če virješ”.

 • Johan Jurgen

  Streljali so cigani, si upam trditi.
  Dodajam povezavo naključnega cigana v Sloveniji. Žurka – muska na glas, mlad fant/dekle, ki že ima otroka. (najprej hlinijo nekaj slovenskega, nato se pokaže njihov pravi obraz)

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100011487610606
  https://www.facebook.com/100011487610606/videos/999513420441569/

  • xtc

   kaj češ Milanova žlahta pač slavi.

 • xtc

  Bedaki se izrajo z porotehniko ,ki pač ni igrača.

 • Artur

  Slovenceljska norost se stopnjuje, dobiva že tragične razsežnosti povratka nazaj ni več učinek šarcizmov štrosmajerizmov,gošarizmov,pokljukarizmov, FDVizmov…. in ostalih levih debilizmov katerih je pri slovencljih na pretek vodi v nacionalno katastrofo.

 • tiktak

  Da se je celo streljalo v Novem mestu? To je za nas prebivalce normalno, za nekatere novinarje pa očitno ne.

  • maček ivan

   Počakajte na pravoslavni božič in novo leto, (toti so malo zadi nah), bodo tulci ležali kar po cesti, 900m od policijske postaje…. preverjeno.
   Dve leti nazaj so za zabavo “preluknjali” voziček za smeti na drugi strani štiri pasovnice, pa “nikome ništa”. Tudi to je slovenija, namerno ne uporabljam velike začetnice.

 • Marija

  Pri nas zacuda mirno niti enega poka Včasih se mi je tresla bajta nekaj dni.