fbpx

Lahko bi se končalo tragično! Nasilen alžirski migrant poškodoval slovenskega policista!

Fotografija je simbolična (Foto: Nova24TV)

S toplejšimi temperaturami bo po vsej verjetnosti pričelo naraščati število ilegalcev, ki na nelegalen način prestopijo mejo; iz PU Koper in PU Novo mesto tako poročajo o več kot desetih takšnih osebah. Nasilen alžirski migrant je v postopku skušal pobegniti policistu in ga pri tem tudi poškodoval.

Na območju PU Koper so policisti od petka, 22. februarja 2019, od 7. ure do danes, 25. februarja 2019, do 7. ure  obravnavali 8 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 6 oseb, od tega štiri državljane Afganistana in dva državljana Kosova, so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica. Prav tako so podali kazensko ovadbo za državljana Pakistana, ki je prevažal državljana Afganistana. Državljana Kosova sta bila že vrnjena hrvaškim varnostnim organom, medtem ko bodo državljani Afganistana vrnjeni po zaključku postopka oziroma zaslišanju na sodišču. 2 državljana Irana so obravnavali tudi policisti PP Piran. Osebi sta zaprosili za azil in bili odpeljani v azilni dom.

Na območju Ilirske Bistrice policist poškodovan s strani migranta, ki mu je skušal pobegniti
V soboto kmalu po deseti uri so ilirskobistriški policisti na cesti Zabiče-Paka prijeli državljana Alžirije. Policist je opravil varnostni pregled in tujcu odvzel mobilni telefon in nahrbtnik. Med čakanjem na intervencijsko vozilo je ilegalni pribežnik z Alžirije izkoristil nepazljivost policistov in s kraja pobegnil. Pričel je bežati v gozd. Policist je stekel za njim in ga po 100 metrih uspel ujeti, vendar je tujec zamahnil z roko in se iztrgal iz prijema, tako da je policist padel in se udaril v koleno. Poskušal je še teči za njim, vendar ni mogel zaradi bolečine v kolenu, tujec pa je pobegnil. Zoper državljana Alžirije bo podana kazenska ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja, nadaljuje pa se z ukrepi za njegovo izsleditev in prijetje. V nedeljo so ob 3.30 policisti v Ilirski Bistrici vozili za italijanskim fordom, vozilo so pričeli ustavljati, vendar voznik znakov ni upošteval in je vozil naprej. Čez nekaj minut je bilo vozilo ustavljeno nasproti Vidma. V vozilu so bili štirje državljani Afganistana in voznik, državljan Pakistana, s prebivanjem v Italiji. V postopek so se vključili kriminalisti PU Koper in državljanu Pakistana odvzeli prostost. Danes bo odpeljan na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Državljani Afganistana bodo vrnjeni na Hrvaško. V nedeljo ob 2.50 je patrulja v Ilirski Bistrici ustavila vozilo WV Sharan, italijanskih registrskih tablic, v katerem sta bila dva državljana Pakistana. Voznik ima pretečeno dovoljenje za bivanje v Italiji. Obema je bil izdan plačilni nalog.

Migranti v Bihaću (Vir: Facebook)

Tudi v jugovzhodni Sloveniji številni poskusi nelegalnega prečkanja meje, migranti so vse bolj predrzni
Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Učakovcih izsledili in prijeli sedem državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo, tujce so po zaključenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom. Policisti PMP Dobova pa so na vstopu v Slovenijo med kontrolo tovornega vlaka na podestu vagona našli skrita dva tujca, ki sta se poskusila izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Za oba se je izkazalo, da sta državljana Kosova in sta bila vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

J. Ž.