[Ekskluzivno] V torek nasilen incident v Azilnem domu Vič povzročil nekdanji Gadafijev vojak, ki je danes “begunec”! Policija ga ni odvedla in tako lahko nadaljuje z ustrahovanjem osebja!

Foto: STA/Facebook

V torek popoldne je v ljubljanskem azilnem domu na Viču spet prišlo do incidenta, v katerem je razgrajal eden od migrantov, šlo pa naj bi za nekdanjega bojevnika libijskega voditelja Gadafija. Posredovala je tudi policija, a po umiritvi situacije migranta ni odpeljala. Veliko težavo predstavlja dejstvo, da so migranti, nastanjeni v azilnem domu, po večini vojaško izurjeni in pripravljeni za boj, po drugi strani pa je dodatna grožnja tudi njihovo mentalno stanje. Poleg psihiatričnih zdravil, ki jih jemljejo, prav tako na veliko zlorabljajo droge in alkohol. Migranti sicer dnevno povzročajo incidente in ustrahujejo zaposlene, med drugim jih jezijo hrana in oblačila, ki jih prejmejo. Sicer si z večjimi količinami gotovine, ki jo nosijo s seboj, radi privoščijo dostavo na dom, oblačijo se v dizajnerska oblačila, zabavajo pa se s telefoni znamk Apple ali Samsung, ki stanejo prek tisoč evrov.

V torek okrog 15. ure popoldne je po informacijah, ki smo jih ekskluzivno prejeli, prišlo v Azilnem domu Vič do novega nasilnega incidenta. Prosilec za azil, ki v domu biva že dalj časa, je začel razgrajati, kričati in se prerivati. V incidentu je posredovala tudi policija, ki je umirila situacijo, a nasilneža ni odvedla in ta tako lahko nadaljuje z ustrahovanjem zaposlenih v azilnem domu. Omenjeni migrant naj bi trdil, da je bil nekoč v Libiji pripadnik varnostne službe diktatorja Moamerja Gadafija. S prosilcem za azil naj bi bila v tem domu nastanjena tudi njegova družina. Incident je potrdila tudi vršilka dolžnosti direktorice urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov mag. Katarina Štrukelj, ki nam je sporočila, da “je prišlo do dogodka, v katerega so bili vključeni družina in varnostniki, eden od članov se je razburjal. Poklicana je bila policija”.

Prav omenjeni incident je po vsej verjetnosti povod za čustven zapis uporabnika družbenega omrežja Facebook Roka Kokotca, ki kot varnostnik dela v azilnem domu in je dal misliti številnim Slovencem: “Ko prideš domov po napornem dnevu dela z ilegalnimi migranti, ki ti vsakodnevno grozijo in v naši državi kršijo zakon brez posledic, se utrujen uležeš in pride k tebi 2-letni sin, te objame in poljubi, takrat veš, zakaj živiš!!! Živim in umrl bom za idejo, idejo, da bi moj sin in naši zanamci živeli v boljšem sistemu!? Ustavna pravica državljanom narekuje varovanje suverenosti svoje države in njene blaginje, mi pa gledamo, kako nam kradejo državo, rušijo nacionalno varnost in ne spoštujejo naše kulture ter naših vrednot. Namesto da bi v naši državi bili gospodarji, postajamo vedno večji hlapci!?”

Foto: posnetek zaslona

Nazoren je tudi primer migranta, ki je pred časom grozil varnostniku Roku in so ga nato odvedli na psihiatrijo, od koder pa se je še isto noč vrnil, nato pa je varnostnika skušal napasti. Ta migrant še danes na račun davkoplačevalcev uživa v udobju azilnega doma, kjer pa se po incidentih, ki jih je povzročil, šopiri in hvali.

Varnostnik Rok Kokotec, ki ga migranti sovražijo, saj je do njih “strikten” in “trd”, kot ga opisujejo njegovi sodelavci. (Foto: Facebook)

Še preden so nas dosegle informacije o dejanskem torkovem incidentu, smo pri uradu preverili tudi, zakaj o grožnjah in kršitvah zakonodaje ne obveščajo javnosti bolj dosledno in celovito, na vprašanje pa je direktorica odgovorila takole: “V azilnem domu so nastanjeni prosilci za mednarodno zaščito. Nastanjeni so do pravnomočno končanega postopka. Življenje in dejavnosti v azilnem domu potekajo po ustaljenem redu. Pomembne informacije o obiskih, dogodkih, aktivnostih ter statistični podatki so objavljeni na spletnih straneh našega urada.”

Katarina Štrukelj, vodja izpostave azilnega doma na Viču (Foto: GOV)

Številni migranti so vojaško izurjeni in so zelo nevarni za okolico
Po naših informacijah naj bi bila večina migrantov, ki bivajo v azilnem domu, izurjenih bojevnikov, ki izhajajo iz različnih vojaških režimov, vsi so za boj sposobni, mnogi so služili vojsko. Ne le, da so fizično zelo sposobni, zaradi opisanih okoliščin naj bi bili še posebej nagnjeni k nasilju in tako predstavljajo izredno nevarnost okolici, v kateri se nahajajo, a varnostni organi temu ne posvečajo posebne pozornosti, saj migranti zlorabljajo pravico za azil. Prav tako naj se migranti ne bi odzivali na ukaze in navodila policije, zaradi svoje preteklosti bi po vsej verjetnost bolj učinkovalo posredovanje Slovenske vojske. Veliko nevarnost predstavlja tudi samo mentalno stanje migrantov, veliko se jih namreč spopada s psihičnimi motnjami, zaradi katerih nekatere občasno odvedejo v psihiatrično kliniko. Uživajo močna psihiatrična zdravila, nekateri pa redno zlorabljajo droge, tudi trde in alkohol.

Takole je varnostnik Rok Kokotec maja nadziral situacijo v azilnem domu, ko je prišlo do pretepa v jedilnici zaradi obroka hrane. (Foto: Arhiv Nova24TV)

Migranti pogosto lažejo o svoji starosti
Velik problem za socialistične oblasti, ki velikodušno sprejemajo migrante, je njihovo laganje o svoji starosti. V ta namen naj bi za ugotavljanje starosti izvajali magnetno resonanco, in sicer naj bi jih vozili v Rogaško Slatino, kjer se nahaja elitno zdravilišče, ki je v zadnjih časih posebej priljubljeno med ruskimi oligarhi. Čakalne dobe za MR so sicer za običajne državljane, ki smo prisiljeni plačevati obvezno zdravstveno zavarovanje, precej dolge, migranti pa naj bi na vrsto prišli takoj, saj naj bi se le tako lahko razkrinkale njihove laži. Štrukljeva je sporočila, da je za vodenje postopkov ugotavljanja starosti pristojno ministrstvo za notranje zadeve: “Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov je pristojen za nastanitev in oskrbo prosilcev za mednarodno zaščito in integracijo oseb s priznano mednarodno zaščito.”

V azilnem domu na Viču se incidenti pogosto dogajajo. (Foto: Nova24TV)

Migranti niso zadovoljni s hrano in mečejo krožnike, razvajajo pa se tudi z dostavami pic
Obnašanje migrantov naj bi bilo sicer daleč od takšnega, ki bi ga pričakovali od pred vojno bežečih beguncev. V azilnem domu naj ne bi bili zadovoljni prav z ničemer, nenehno naj bi se pritoževali tudi nad postreženo hrano, za katero jim seveda ni treba delati. Da, gre za hrano, ki je predmet razpisov, ki so dodobra večkrat razburili slovensko javnost! Na voljo imajo namreč obroke halal, prav tako velik delež obsegajo sestavine ekološke izdelave, posledično pa tudi stroški niso nizki. A za hrano ne pokažejo nikakršne hvaležnosti, svoje nezadovoljstvo pa izkazujejo celo tako, da po tleh mečejo krožnike. Mečejo krožnike s hrano, kakršne si mnogi upokojenci, ki prejemajo povprečno pokojnino, ne morejo privoščiti in odhajajo spat lačni. Prav tako niso zadovoljni z nobenimi oblačili, na račun davkoplačevalcev namreč očitno pričakujejo prestižne dizajnerske blagovne znamke.

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Migranti prihajajo polni gotovine, s katero prosto razpolagajo, dodaten denar prejemajo prek sistema Western Union!
In kako se znajdejo? Zlahka! Za potešitev lakote naj bi namreč redno prek dostave na dom naročali pice in drugo hrano. Prav tako ni presenetljivo, da so jezni zaradi oblačil, ki jih prejmejo, saj si kupujejo superge za 200 evrov in več, posedujejo pa tudi oblačila prestižnih znamk v vrednosti do več tisoč evrov na osebo. Zabavajo se tudi s pametnimi telefoni znamk Apple in Samsung v vrednosti prek 1.000 evrov. To si privoščijo brez težav, znano je namreč, da s seboj prinašajo večje količine gotovine, dodaten dotok pa prejemajo kar prek sistema Western Union. Kdo jim nakazuje denar, ni znano. Koliko gotovine nosijo s seboj, nazorno priča poletno prijetje približno 120 migrantov, pri katerih je policija po neuradnih podatkih našla za 0,5 milijona evrov gotovine.

Rok Krajnc

 • Antonius

  Pahor naj tega gadafijca k sebi vzame, namesto Gadafijeve kamele, ki je ostala v Libiji.
  Že zaradi tega, ker se Pahor in Šarec s šerijatarji vzajemno norčujeta iz slovenske varnosti.

  • Valter BS

   Se kolcalo se Vam bo za clovekom ki bi to uredil v 24. urah.
   Zal je ze skoraj 40 let mrtev.
   Ko si je od njega nadejal koristi mu je pel slavospeve tudi JJ.

 • McBobo

  Ko bo enkrat prišel naš čas, bom tako z užitkom….

  • mona lisa

   A misliš da bo prišel kdaj naš čas če bo šlo tako dalje?

 • Valter BS

  Domoljubi naj naredijo aplikacijo za pametni telefon ki bo ilegalne muslije napotila na dom najblizjega levicarja.
  Dajmo Kordizu, Fajonki, Mesecu, Salamunovi, Kos Mikuzevi, Videmsku, N’toko ju in vsem drugim levakom sanso. Zacnimo jim dostavljati muslije na dom. S POMOCJO APLIKACIJE V ARABSKEM JEZIKU..

  • Andre Frass

   Ne pozabi europoslancev,ki so podprli migrantkoljubko Ursolo

   • Valter BS

    Potem jih posljite Ursuli

    • Andre Frass

     Pa tudi onim 5 EU poslancem,ki so jo podprli in z tem podpirajo willkommen politiko. Ve se kdo je glasoval za Ursolo

     • Valter BS

      Kdo?

 • Beli Sneg

  Prvič ko nekdo odkloni hrano ali oblačila, deportacija.

  • Novakec1

   Kam pa ga naj deportirajo, saj ne vedo od kod je prišel pa še papirje za bivanje v €U so mu zrihtal.

   • Slovenec

    Če za tega vedo, da je iz Libije, ga lahko hitro pošljejo v rojstni kraj.

    • mona lisa

     Zakaj? Da bo prišel spet nazaj? Vemo kaj je edina rešitev. Storit njim kar bodo oni nekoč nam.

   • mona lisa

    Tja naj ga depotirajo kamor slej ko prej vsak pride.Drugače tako ali tako pride nazaj. Vojske in kobilic ne ustaviš.

   • pajot

    Na Žale.

    • KAPIBARA

     Če ga samo raztrosijo, tam ne raste trava več..

     • pajot

      Ne trosit..jebemu…pač pa zakopat tri klaftre globoko.

   • pajot

    Včasih smo rekli komu,ki nas je vprašal : kam greš?
    “V kurjo jamo po salamo.”
    Lahko bi jih deportirali v kurjo jamo po salamo. Kaj praviš?

    • Novakec1

     IQ sobne temperature.

     • pajot

      Ne sekiraj se. Nisi edini.

     • Novakec1

      Vsaj takih bedarij kot ti ne pišem.

  • mona lisa

   še bolje šus vglavo. Kajti če ga deportiraš se bo vrnil.

  • McBobo

   Fajn mastn svinjski golaž za začetek asimilacije.

   • pedro

    Hrana mora biti za vse enaka, če smo pred zakonom vsi enaki.
    Če komu ne paše, naj si gre po lastni izbiri naročit v hotel – denarja imajo dost.

 • Andrej

  Revni, ki delajo 40 ur na teden za minimalca in živijo po zakonu hranijo bogate, ki nič ne delajo in so polni denarja in kršijo zakone.
  To je vaš namen, Šarec, Pahor, Mesec, Fajon…?
  Narod, butast narod, ki ne spregleda.

  • Slovenec

   Točno. Je pa treba tudi Sorosa strezniti na primeren način in
   mu odvzeti moč.

   • pajot

    Sorosa je treba postavit pred strelski vod. Saj je že dovolj star.

 • JANEZ GUS

  Pod mojo komando musliči tega ne bi počeli.Dobro bi vedeli,po koliko so hruške.

  • Slovenec

   Tako se piše.

 • GverilaStyle

  Včeraj v centru Lj…trije kozjejebci, kadijo marlboro gold, pijejo CokaColo, oblečeni po zadnji(gayevski) modi z ogromnimi pametnimi telefoni…..in se pogovarjajo v svojem kozjejebskem jeziku….Slovenke in Slovenci pa delamo namesto njih…..

  • Andre Frass

   A misliš,da je v Nemčiji kaj boljše? Ne ni. Prideš v München vsepovsod ti arabski biseri. Vsi bari polni teh težav. Najdražje trgovine na Marienplatzu isto

   • GverilaStyle

    pa boli me kurac za nemčijo! TO je SLOVENIJA!!!!!

    • pajot

     Že,že,ampak ta golazen se bo razširila po Evropi kot kuga.

   • von Rhein

    V bavarskem Muenchnu so bili že od nekdaj težave z balkanezi. Sedaj je zadeva prešla na višji nivo,Frau Angela jim je napovedala že pred leti,da so sehr und gern geschenere Gaeste.

 • Slovenec

  Kot prvo zapreti meje do skrajnosti in jih strogo nadzirati. Migrante vrniti nazaj in
  jim odvzeti azil kot drugo. Kot tretje tako
  barabo s specialci pregarbati, da mu bo rit cvetela in ga takoj vreči iz Slovenije.

 • ZatonMesecnikov

  #Policija ga ni odvedla in tako lahko nadaljuje z ustrahovanjem osebja!#

  Počasi prevzemajo oblast. Tako je v naravi, kjer bolj divji in krvoločen, prevlada nad bolj mirnimi. Alfa samec. Če boš divjega alfa samca spustil med trop ljubljencev v pasji šoli Taček, bo postal vodja tropa. Veliko ljubljencev pa bo obležalo.

  • von Rhein

   Ta mist je solidaren med seboj.Policija se boji hujših incidentov.

 • antimur

  Nobenega azila se ne sme izdati prekletim nelegalnim muslimanskim pritepencim, ampak jih kaznovati in izgnati od koder so se privlekli. Da nam bo pa to uspelo, moramo spremeniti azilno zakonodajo, da pa lahko spremenimo azilno zakonodajo, moramo prej sesuti vlado, murgle in vse kučaniste ter driskaste kučanistične “nevladnike”.

 • Slovenec

  Tako barabo poslati na dom enega od levakov in Sorosevih plačancev, pa da
  vidimo njihovo veselje in hrepenenje
  po migrantih.

  • ZatonMesecnikov

   Ko bo slišal, da je Gadafiev, mu bo padel v objem, levičar. pa stokal o titu pa gadafiju pa neuvrščenih….

  • mona lisa

   Fajonki ali pa Šarcu domov.

   • Oliva

    Šarec se je pravočasno ogradil, prasec frdamani, zdaj se pa še z blindiranim avtom prevaža. Mene pa zanima ali si ta pritepena banda sama kupuje zdravila, kot vemo, so zdravila precej draga in jih brez recepta ne dobiš. Pa še to, jaz moram čakati eno leto na pregled kolena v bolnišnici. Zakaj jaz ne morem priti prej na vrsto. Vsa ta golazen bo do svoje smrti živela na naš račun. Prekleti naši politiki, samo šusa so vredni z temi prišleki vred.

 • mona lisa

  Zakaj te nevarne izmečke dajemo v azilne domove ne pa jih takoj izženemo? Komu še ni jasno da so prišli in hodijo sem z enim samim namenom: PODJARMIT IN ZAVZET EVROPO. Sužnji tem kamelarjem bomo in smo že v lastni državi. Pomaga edino te izmečke do zadnjega izgnat na mejo pa postavit vojsko in na vse ilegalno streljat. Ta izmeček odžira denar in hrano našim upokojencem, revnim in bolnim. Redimo to golazen za bolne otroke se pa zbira zamaške. Vse to očitno politikom ni jasno saj imajo polne riti vsega za državljane pa jim ni mar.

 • Waltter

  Kot je ze od zacetka znano policija enostavno deluje v nasprotju z zakonom in to ze pri tistih najnizjih. Kot prvo so ga brez kakrsnekoli zakonske osnove pripeljali v Ljubljano (za kar so kazensko odgovorni) in nato se ne izpolnijo svoje naloge (za kar so zopet kazensko odgovorni).
  Ne me jebat pol pa lapajo da so preobremenjeni? Kak preobremenjeni ce se niti dela za katerega so placani ne naredijo?
  Ce je treba jebat koga al pa kakega slovenca vlec iz bajte ali stanovanja ko ga delozirajo takrat so priv, takrat nic ne recejo da so preobremenjeni pa lapajo da delajo v skadu z zakonom. Tele padalce ki so odsli brez da bi napislai ovadbo na disciplinsko pa fuknit iz sluzbe in to takoj..

  A place pa so prenizke? Za kaj ze za to da kasirajo 0.0 Alkoho, al pa hitros ubija in podobna sranja, Varnostno so zjebali SLO na celi fronti. V kocevju se jim tud jebe tak kot v Ljubljani, kajti v Kocevju trpijo slovenci al kaj?

  Ne pozabit da so napisali v tem letu okoli 6500 placilnih nalogov za nelegalni prehod meje, to ni problem problem je statistika kjer so rekli da so jih vrnili hrvaski 1500. Ja pri hudicu kam so jih pa 5000 spravli. Lazejo z temi evidencami, res je da ima vsaj 40% slo spomin ko zlata ribica torej max 20s, ampak ne imet ostalih za idiote.

 • Artur

  Neprestano dan za dnem jalovo premlevate svinjarije nekdanje, sedanje in bodoče s strani komunajzlske pokvarjene izrojene bande in njeno pro migrantsko za narod pogubno raboto? Agitirajte na vseljudski upor proti tej izrojeni bandi organizirajte ga potem pa udri po bandi to migrantsko primitivno parazitsko drhal pa po rusko u potiljak na orient expres in deportirat nazaj v njihove šerijatske vukojebine..
  Harmonika, pevski zbori, govorniško demagoško nakladanje desnih sredincev ob lovskem golažu na piknikih je kot tista bizarnost nekoč, ko je orkester igral na Titaniku medtem, ko je ta že tonil. Zdaj ne razumem kaj se gre opozicija ali to namerno počne ali se ne zaveda situacije ali svojo strahopetnost preganja na takšen način ali pa ima s tem bizarnim početjem kakšno svojo prikrito računico.
  Russian police and illegal migrants
  https://www.youtube.com/watch?v=bGRBlvTwYaA

  • pajot

   Imaš popolnoma prav. Opozicija bi nas morala pognat na ulice. Pred parlament,pred vlado in pred predsedniško palačo.
   Kaj čaka?

   • pedro

    Si videl kolikšna je bila udeležba na zadnjem protestu zaradi Marakeške – skoraj nič ?
    Požrli nas bodo pri živem telesu.

   • Artur

    Na protestu pred DZ-jem zaradi sprejema marakeške deklaracije nas je sicer obiskal Franc Breznik in nas podprl kar je bilo fajn ampak to je odločno premalo.

  • Nata

   Bravo !!! To že vseskozi pisarim in pisarim !!!

   • Andre Frass

    Jaz sem zadnjič še bolj podrobno in z dokazi to napisal. Dobil sem izbris in blokado

    • Nata

     Ja, vse mogoče doživimo tule. Pa vendar ni primerjave z drugimi portali.

     • Andre Frass

      Še ne ampak gredo hitro po poti ostalih. Veš ko se enkrat začne resnica brisati potem veš koliko je ura

     • Nata

      Včasih , malo pretiravajo, pa umaknejo članek.

      Mislim ,da ne brišejo, saj se dobro zavedajo, da so pod budno kontrolo ta pravih in svojih pomočnikov, ki se tule pasejo.

     • Andre Frass

      Brez skrbi tudi brišejo in blokirajo. Sem doživel 3 dni nazaj. Mi je včeraj iztekla blokada

     • Nata

      Ja , glede komentarjev pa se strinjam.
      Čeprav jaz včasih mislim, da ga sama kaj lomim. . . . . sem namreč velika mojstrica računalništva. . . ..

     • Andre Frass

      Jaz sem se odločil,da počasi sploh več ne bom nič komentiral. Ker se mi zdi da se vsi trudijo zakriti resnico.

 • RATATA

  Ta izrojena demokracije in neke pravice človeka, ki človek sploh ni so totalna jeba vseh jeb! nekaterim pa to trenutno zelo paše in od tega celo živijo in bogatijo!

 • Tobias Schreyer

  Edino zdravilo: Brez vprašanj na tovornjak pa nazaj na Hrvoško od koder so prišli. Pa še nekaj zvitorepk iz raznih nevladnih “humanitarnih”organizacij zraven, da jim ne bo dolgčas. Pa še kakšno s pendrekom za popotnico .

 • Nata

  Policijo z oklepnikom pred dom !!!

 • von Rhein

  So tisti trije na zadnji sliki “futbaleri”?

 • Marija

  Saj to niso druga kot tihotapci in dilerji.Vsak nosi neka mamila denar perejo na tak način.To je pač,kriminal brez meja.To je namen globalizacije.

 • M x

  Kanglerja potpreti 10.10 2019 ,da povemo samooklicani eliti nedotakljivi,skorumpirani….. ,da so samo zoc od kave .Državljani smo pa najdražja smetana.

 • Andre Frass

  Nam v Nemčiji je nemška politika nadela zelo močne nagobčnike. Plus lahko nadzirajo naše komunikacije brez naloga za preiskavo

  • Nata

   Se ni za čuditi. Resnico bodo zaradi denarja popolnoma onemogočili Tam so jo dobro zavozili. Ko se bodo podobni ekscesi z migranti začeli dogajati pri nas, bodo ravnali naši politiki enako. Popolnoma bodo omejili svobodo govora in mišljenja.
   Pa, saj imate v Nemčiji nekaj gibanj, ki so nasprotniki te politike. Kaj se res nič ne da ?

   • Andre Frass

    Afd je projekt Angele. Cvilijo kot angela reče. Pegido pa so do konca omejili. Sedaj pa bo Ursola nadaljevala Angelino politiko na Evropskem parketu. No saj Weber je isti tič. Imaš prav za denar bodo politiki naredili vse pa vseeno na kateri pol pripadajo. Mene je migrant napadel na delovnem mestu. O tem javno je smem govoriti, dobiš za podpisati papir z strani deželne Vlade,ki jo obvladuje krščanska unija. Prav tako mi ne pripada odškodnina

    • Nata

     Torej so zakoni po celi EU prirejeni za prišleke?? Priznam, da ne razumem. Mar je res samo denar važen ?

     • Andre Frass

      Da.. oz vse za nafto. Denar je sveta vladar pa naj bo to ena vas nekje daleč od civilizacije ali pa sam Vatikan.

     • Nata

      Ko si omenil eno vas, tam daleč, mi je prišlo na misel, da so bogati revežem s tem, ko dajejo denar , samo škodili. Namesto, da bi jim pomagali živeti, jih naučili delati.
      Raje vidijo , da si ta denar prisvojijo vaški mogotci. In začaran krog se nadaljuje.
      In , ker denar človeka samo pokvari, če ne zna pametno z njim ravnati, gremo , ne gremo, drvimo v propad !!
      No, saj nekaj se jih bo lepo imelo. Zato tudi je, kot je.

     • Andre Frass

      Seveda so jim škodili. Denar je zlo naše družbe pa lahko obračamo kakor hočemo. Zaradi denarja se začnejo vojne,zaradi denarja se dogaja to kar se dogaja.

     • Andre Frass

      To je res. Včeraj je bil na Ard prispevek o premoženju Bavarske cerkve. Glava zaboli človeka in,da imajo v lasti samo v Münchenu 80000 stanovanj,ki jih dajejo v najem po oderuških najemninah

     • Nata

      Oderuških najemninah ?? Mislim, da bolj oderuških cen, kar se prav vsega tiče v naši državi, ni v EU.

      Tam Cerkev že desetletja sama skrbi za svoje posesti, saj se od tega preživlja.

      Od države zato nič ne dobi. Vzdržuje kulturno dediščino. In ima tudi država nekaj od tega, ko si turisti hodijo to ogledovat.

     • Andre Frass

      Žal se motiš lep del plače nam jemljejo v Nemčiji za cerkveni davek jaz še po nekih njihovih čudnih izračunih moram doplačati skoraj 200e. Se je tudi na Finanzamtu čudila temu izračunu

     • Andre Frass

      Ta kompleks zgrab kjer on živi ima 430 stanovanj več kot polovico je Bavarska cerkev naselila migrante brez kavcije brez plačilnih list. Od njega so pa zahtevali 4 najemnine za kavcijo in 3 plačilne liste. Aja pa,da ne pozabim 4k je tudi tesno povezan z cerkvijo oziroma njegov lastnik.

     • Nata

      Ja, to vem. Saj sem napisala , da država Cerkvi nič ne da.
      Hm. . . . davek ? Ampak , ali ga plačujejo vsi ? To pa nisem vedela. Mislila sem , da samo tisti, ki se deklarira za kristjana.

     • Andre Frass

      Csu da Bavarski cerkvi lep del proračuna plus tega njih ne obdavči nas pa. Oni dobijo vse najemnine netto brez da bi plačali cent davka.

     • Nata

      Hm. . . . . . od kdaj pa stranka cerkev financira ? Verjetno Parlament ? Pa še tisto je vprašanje za kaj ?? Saj v tujini pod pojem Cerkev , marsikaj spada.

     • Andre Frass

      Csu vlada na Bavarskem in ima glavno besedo v deželnem parlamentu.
      Csu= christlich soziale union. Krščansko socialna unija

     • Nata

      No, vendar pa na dejavnost Cerkve tam drugače gledajo.
      Tam veren biti ni nobena sramota in nazadnjaštvo, kot je pri nas.
      Kaj pa ,če nisi veren ? Moraš tudi plačati davek ?Ce si. . . npr., musliman ? Ali karkoli drugega?

     • Andre Frass

      Ne več,ker si je cerkev nabrala v Nemčiji toliko črnih pik. Razsipno škofi potem te najemnine pedofilske afere itd. Pač komur pripadaš tja gre davek zahtevajo pa vraga in pol,da se deklariraš ta ateista potem ne plačaš cerkvenega davka ti pa zato nabijejo sozi davek za ddrce. Torej ali te oderejonta klere ali pa za bivše komuniste.

     • Nata

      Ja, z davki je povsod hudir. Vendar gre Nemcem še vedno zelo dobro, da se ne uprejo.
      Kajti tam so ti davki že od nekdaj. In je država uspešna.

      Veš, pa se mi vseeno malo čudno zdi.
      Bila sem nekaj časa v Berlinu in so me prav te zadeve zelo zanimale.Profesotji na Visoki šoli za glasbo so imeli krasne plače.
      Cena stanovanjskega m2, pa je bila skoraj taka, kot pri nas. Da ne govorim o najemninag za stanovanj, za garaže. . . .

      Morda so tudi davki in cene različni po pokrajinah ?

     • Andre Frass

      Žal so Nemci dobili isto bolezen kot Slovenci. Molči in trpi. Veš tega več v Berlinu ni so najemnine podivjale na 25epo kvadratnem metru brez stroškov in to v Berlin Charlottenburg Kar niti ni center. Zahvale gredo cdu/csu lobistom. München,da niti ne govorim je sedaj najdražje mesto v Nemčiji a večina ljudi zasluži tam1700 neto

     • Nata

      No, res se je marsikaj spremenilo, saj je že kar nekaj let minilo, kar sem bila tam.
      In zato narodov EU NE RAZUMEM. Kaj pa čakajo ? Da se bo zaradi množice migrantov , ki jih preživljamo, prav vse spremenilo ?? Naj ostanejo na svojem in delajo za svoje preživetje !

     • Andre Frass

      Točno to je problem. Potem pa še kao politiki skregajo ljudi.med sabo delitev na leve desne gornje spodnje itd pa smo tam kjer ni muh in se vsak začne brigati samo še zase. Dopoldne se kregajo pred kamero popoldne pa skupaj pijejo.

     • Nata

      No, ta je pa dobra. . . pijejo na naš račun.

     • Andre Frass

      Dober prijatelj plačuje ravno cerkvi za luknjo z 23m2 900e pri plači 1300 e takoyda še mora delati minijob za 450e in pobirati plastenke.

     • Nata

      Tole si pa dobro naložil. Prav nič ne verjamem.
      Pa ne, zaradi Cerkve, ampak zaradi splošnih pogojev za življenje v Nemčiji.

     • Andre Frass

      Žal ja

     • Nata

      Res je. . . . žal.
      Ko taki politiki, ki vodijo države zavohajo denar, gre pa vsa pamet k vragu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!