fbpx

[Ekskluzivno] Vaška straža Blaža Zidarja rešila življenje zabodenemu pakistanskemu migrantu – napadli in oropali so ga njegovi migrantski pajdaši!

Blaž Zidar in poškodovani migrant (Foto: Facebook)

Vaška straža je zelo učinkovita pri varovanju meje pri nelegalnih prehodih meje, v petek popoldne pa je enemu od migrantov, na katerega je naletela na Kočevskem, celo rešila življenje. Pakistanca so namreč napadli njegovi migrantski kolegi in ga oropali. Vodja vaške straže Blaž Zidar ga je našel zabodenega in okrvavljenega, na prihod policije pa je po njegovih besedah čakal kar dve uri. V bližini naj bi se skrivalo še 35 migrantov, ki so čakali na tihotapce, ki bi jih nato prepeljali proti Italiji.

V petek popoldne se je vodja belokranjske vaške straže Blaž Zidar s sinom vozil po Kočevskem, pri čemer je bil kot vedno pozoren na migrante. Pri Macesnovi gorici, kjer se nahaja masovno grobišče po drugi svetovni vojni umorjenih domobrancev, je na križišču za Koprivnik naletel na osebo, ki je nemočna ležala na tleh. Kmalu je postalo jasno, da gre za nelegalnega migranta, po izvoru iz Pakistana, za katerega se je izkazalo, da je hudo poškodovan. Zidar mu je takoj priskočil na pomoč in ugotovilo se je, da je bil migrant šestkrat zaboden, od tega štirikrat v noge in dvakrat v ramo.

Pakistanca so napadli in oropali njegovi migrantski kolegi
Zidar je takoj zatem poklical policijo, na njen prihod pa so po njegovih navedbah čakali kar dve uri, od 16. ure do 18. ure. Kot so pojasnili v vaški straži, so Pakistancu kolegi migranti odtujili zlatnino, ki mu jo je za spomin dala njegova mati, tisoč evrov in mobilni telefon.

Migranta so po napadu odpeljali policisti, še prej pa se je iskreno zahvalil Zidarju za pomoč, izrazil pa je tudi prepričanje, da bi ga njegovi kolegi pokončali, če Zidar ne bi posredoval.

V bližini se je skrivalo še 35 migrantov, ki so čakali na tihotapce, da jih odpeljejo naprej
Kot je migrant povedal Zidarju in policistom, se je v eni izmed jam v bližini skrivalo še 35 nelegalnih migrantov. Ti so čakali na tihotapce, ki naj bi prišli ob 20. uri s kombijem in bi jih morali odpeljati proti Italiji. Med migranti, ki so se skrivali, je bil po vsej verjetnosti tudi napadalec.

Foto: Facebook

Z vprašanji smo se obrnili tudi na policijo, od koder so nam poslali sledeče pojasnilo:

 

“Policijska uprava Ljubljana je bila dne 20. 9. 2019 ob 17.04 s strani občana obveščena o državljanu Pakistana na območju Macesnove gorice, ki naj bi bil nekoliko poškodovan in naj bi bil v skupini 35 drugih tujcev. Ob tem pojasnjujemo, da se je prijavitelj po njegovih lastnih izjavah vračal domov in ob tem naletel na tujca (tujce?) in o tem obvestil policijo. Nikakršna vaška straža torej ni bila na delu, nikomur pa niti ni rešila življenja, saj nihče ni bil v resnici poškodovan.

Dejstvo je, da so bili policisti nemudoma napoteni na kraj, ki je sicer težko dostopen in začeli postopek z državljanom Pakistana, ki je na nedovoljen način prestopil državno mejo. Tujec ni bil vidno poškodovan, nikakor pa ni bil šestkrat zaboden, kot poročate na vaši spletni strani, je bil pa vidno utrujen.

V razgovoru s policisti je povedal, da je dan pred prijetjem potoval v skupini 35 tujcev, ki pa so ga iz skupine izločili, saj naj ne bi imel več denarja, s katerim bi si lahko plačal nadaljnjo pot, prav tako pa poti ni mogel nadaljevati zaradi izčrpanosti. Tujec v postopku policistov ni zahteval zdravniške pomoči, prav tako ni zaprosil za azil. V razgovoru s policisti, niti z besedo ni omenil, da bi bil okraden ali fizično napaden, kot pišete na vašem portalu, niti ni podal prijave zoper osebe, ki naj bi ga fizično napadle in okradle. Naslednji dan po zaključenih policijskih
aktivnostih je bil izročen varnostnim organom Hrvaške.

Naj še povemo, da je policija ravno 22. 9. 2019 okoli 11. 30 ure na območju Borovca pri Kočevski reki prijela skupino 38 oseb, o kateri smo poročali tudi v pregledu dogodkov PU Ljubljana in po vsej verjetnosti so bili to preostali člani skupine, ki so skupaj nezakonito prečkali mejo.”

 

Nova24TV ob tem poudarja, da je ne glede na pojasnila Policije na videoposnetkih in fotografijah, ki so priložene članku jasno razvidna kri. Tudi sogovorniki so ponovno potrdili svoje izjave. Zidar je dodatno pojasnil še, da migrant ni želel zdravniške pomoči, pač pa, da se pokliče policija. Prav tako obstaja možnost, da je migrant lagal Zidarju.

Vaška straža na oktobrski vrhunec migrantskega vala, ki bo oktobra, bolje pripravljena kot policija
Na Nova24TV smo že poročali, da število nelegalnih prehodov meje uhaja izpod nadzora in tudi število migrantov, ki prispejo na grške otoke, je naravnost alarmantno. O tem pričajo tudi številke, s katerimi razpolaga agencija Združenih narodov za begunce UNHCR, ki navaja, da je na otoke v Egejskem morju samo v letošnjem avgustu prispelo 8.103 migrantov, medtem ko jih je v enakem mesecu lansko leto prišlo 3.200. Vsi ti migranti nameravajo nadaljevati pot, tudi prek Slovenije, in na ministrstvu za notranje zadeve naj bi se že pripravljali na vrhunec letošnjega migrantskega vala, ki ga pričakujejo oktobra, kar je v skladu s trendi preteklih let. V zvezi s tem naj bi že potekali krizni sestanki na visokih ravneh. Tako lahko pričakujemo naravnost apokaliptične prizore, primerljive ali pa celo hujše od tistih, ki smo jim bili priča leta 2015.

Foto: Facebook

Kot je za spletni portal Nova24TV pojasnila Nataša Zidar, žena Blaža Zidarja, vaška straža tudi v teh dneh, ko se je shladilo, dnevno opravlja svoje obhode, a kljub koncu poletja je po njenih besedah ilegalnih prehodov meje vse več, ti pa ne predstavljajo več težave le na obmejnem območju, pač pa vse bolj tudi v notranjosti države. Po njenih besedah je vaška straža na oktobrski vrhunec letošnjega migrantskega vala dobro pripravljena.

Rok Krajnc