fbpx

Levi fašizem na pohodu? Tako so vandalizirali stavbo Ministrstva za kulturo, čeprav od države dobivajo zajetne vsote denarja!

Foto: Twitter

Skrajneži so se tokrat z vandalizmom spravili nad stavbo Ministrstva za kulturo, kjer so z grafiti med drugim zapisali: “Stop represija nad revnimi”. To čudi, vladni paket ukrepov kulturnikom prinaša še večje ugodnosti od tistih, za katere so se zavzemali na začetku. Najverjetneje je k vandalizmu pripomoglo večkratno napačno poročanje TV Slovenija.

Aktivnosti skrajnežev, ki ne priznavajo demokratične volje ljudstva, ko ni po njihovo, se v zadnjih dneh le še stopnjujejo. Tako so zamaskirani moški v petek vandalizirali stavbo Ministrstva za kulturo in z grafiti popisali več oken in zid pred vhodom.

“Stavbo @mk_gov_si je v petek vandalizirala skupina zamaskiranih moških na kolesih. Z grafiti so popisali več oken in zid pred vhodom. Ministrstvo ostro obsoja skrunitev javne lastnine,” so zapisali na Twitterju Ministrstva za kulturo.

Vandali tožijo nad “represijo nad revnimi”
Med drugim se eno od gesel, s katerim so poškodovali javno lastnino glasi: “Stop represija nad revnimi.” To čudi, slovenska vlada je namreč sprejela enega najobsežnejših paketov pomoči zaradi krize ob epidemiji novega koronavirusa med državami Evropske unije. Gre za še obsežnejše pakete pomoči, kot jih je opozicija sploh zahtevala, tako da je jasno, da je edini problem, s katerim se soočajo skrajneži ta, da na oblasti pač niso levičarji.

Foto: Twitter

“Represija nad revnimi po slovensko: – 1750€ temeljnega dohodka za samozaposlene v treh mesecih – plačani prispevki za samozaposlene – plačevanje dohodka in prispevkov za delavce na čakanje – krizni dodatek za upokojence – krizni dodatek za študente,” je na Twitterju zapisal piarovec ministrstva Mitja Iršič.

Je k vandalizmu pripomoglo večkratno lažnivo poročanje TV Slovenija?!
Kot smo na Nova24TV že poročali, se je novinarka TV Slovenija Špela Kožar večkrat z zavajajočim poročanjem spravila nad Ministrstvo za kulturo pri tem pa je uporabila skrajno tendenciozno retoriko, poročaje pa je bilo polno neresničnih dejstev in insinuacij, ki niso vredne ugleda javnega medijskega zavoda. Kot so v zahtevi za popravek navedli na ministrstvu, priporočilo agencijama za knjigo in film ni govorilo o ustavitvi transferjev, kot je državna sekretarka za TVS pojasnila že štirikrat. Priporočilo je govorilo le o tem, kako voditi javne razpise v času pandemije, MK pa je s strani MJU že prejelo pozitiven odgovor. Še več, paket ukrepov kulturnikom prinaša še večje ugodnosti od tistih, za katere so se zavzemali na začetku!

Rok Krajnc