fbpx

Po ulicah najlepšega mesta strah in trepet: mladi razbojniki kar z noži nad mimoidoče

Slika je simbolična (foto: iStock).

Na Celovški cesti v Ljubljani so trije mlajši fantje z nožem grozili mimoidočim. Udeleženi so bili v več kaznivih dejanjih in pri vseh so uporabili nož.

Mladi “razbojniki” so hodili za naključnim mimoidočim in ga obstopili. Eden od njih je iz žepa izvlekel nož. Oblegani je poskušal zbežati, pri tem pa ga je eden iz skupine prijel za ramo in ga poskušal zadržati, a se mu je kljub temu nekako uspelo iztrgati iz prijema in pobegniti.

V pogovoru s policijo je oškodovani opisal storilce, zato so neznance kmalu izsledili, našli so jih na Dražgoški ulici. Med postopkom so ugotovili, da gre za dva mladoletnika in otroka. Ugotovili so še, da so vsi trije storilci zjutraj že opravili rop na Grubarjevem nabrežju, kjer so oropali mlajšega fanta in mu z grožnjo odtujili mobilni telefon.

Posledice dejanja: Odvzem prostosti, kazenska ovadba in hišni pripor
Eden od mladoletnikov je bil osumljen še treh kaznivih dejanj ropa, ki jih je izvršil z uporabo noža. V enem od dejanj je z njim sodeloval še otrok. Slednjemu mladoletniku so policisti odvzeli prostost, otroka in drugega mladoletnika pa so po opravljenih razgovorih predali zakonitim zastopnikom. 15-letnik je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil hišni pripor.

J. F.