Ljubljanski policisti med kontrolo prometa odkrili za več deset tisoč evrov heroina

Foto: PU Ljubljana

Policisti so prejšnji teden na Tržaški cesti v Ljubljani zaradi vožnje skozi rdečo luč ustavili 30-letnega Ljubljančana. Med postopkom sta policista našla in zasegla več kot kilogram heroina. Moškega so policisti nato priprli, njegovo sopotnico pa spustili na prostost.

Ljubljanski policisti so 21. aprila v večernih urah na Tržaški cesti v Ljubljani zaradi kršitve cestno prometnih predpisov – vožnja skozi rdečo luč – ustavili 30-letnega Ljubljančana. V vozilu se je poleg nahajala tudi 26-letna Ljubljančanka.

Med postopkom sta policista našla in zasegla paket. Ta je bil po materialu in obliki značilen za zavijanje paketov s prepovedano drogo, zato je bil predmet zasežen. Z analizo zasežene snovi je bilo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo heroin v skupni teži 1.104,5 grama.

Ljubljančan v pripor
Zoper 30-letnika in 26-letnico je bilo odrejeno pridržanje, opravljene so bile hišne preiskave. Osumljena sta bila nato s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je zoper 30-letnega Ljubljančana odredil pripor, medtem ko je bila 26-letna Ljubljančanka po zaslišanju izpuščena na prostost, so sporočili s PU Ljubljana.

N. K.

 • piko8

  Manjkajo primki in imena!

  • fmg9

   Ma za eno dobro kilco nima smisla. Ciljal vsaj 100 kg višje.

   • avtohtoni neandartalec

    Mene narkomanija nič ne moti, ne razumem edino od kod jim ideja, da morajo biti na prodajnih policah neprestano na voljo izdelki, ki ji mora nekdo tihotapiti čez pol sveta, iz Afganistana in južne Amerike, če je to cena, jem pa že raje naše hruške kot banane in ananase.

    • fmg9

     Vem, neandertalec. Tisti, ki ste na AP in AD to težko razumete. Vem, da vas narkomanija popolnoma nič ne moti.

 • Franc Novak 1979

  Ali so imena Jadranka Zlokić in Slobodan Čengić, seveda slovenska državljana.

 • rubec

  Hahaha, tip vas je dobro nategnil. Podtaknil si je drogo, da ste pozabili na prevoženo rdečo luč za katero je če pomislim na balkanske bojevnike, predpisana dosti višja kazen.

  • Peter

   Odvisno ali imas od Zokija telefonsko al ne, no.

 • avtohtoni neandartalec

  Meni to pove, da bo par sto džankijev moralo po metadon, če pa ni bilo za naše, lahko pridejo pa še kakšne reklamacije iz tujine.

 • avtohtoni neandartalec

  Kje je imel pa spravljeno drogo, verjetno kar na zadnjem sedežu avtomobila, sicer mi ni jasno kako bi ga policista lahko našla, med rutinsako kontrolo, prevožena rdeča luč vendar ni znak, da gre za preprodajalca trdih drog.

 • tarantela

  Predlagam vladi, da začne mamila brezplačno deliti med obubožano rajo, bodo imeli srečne državljane in volivce.