fbpx

Ljubljanski policisti med kontrolo prometa odkrili za več deset tisoč evrov heroina

Foto: PU Ljubljana

Policisti so prejšnji teden na Tržaški cesti v Ljubljani zaradi vožnje skozi rdečo luč ustavili 30-letnega Ljubljančana. Med postopkom sta policista našla in zasegla več kot kilogram heroina. Moškega so policisti nato priprli, njegovo sopotnico pa spustili na prostost.

Ljubljanski policisti so 21. aprila v večernih urah na Tržaški cesti v Ljubljani zaradi kršitve cestno prometnih predpisov – vožnja skozi rdečo luč – ustavili 30-letnega Ljubljančana. V vozilu se je poleg nahajala tudi 26-letna Ljubljančanka.

Med postopkom sta policista našla in zasegla paket. Ta je bil po materialu in obliki značilen za zavijanje paketov s prepovedano drogo, zato je bil predmet zasežen. Z analizo zasežene snovi je bilo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo heroin v skupni teži 1.104,5 grama.

Ljubljančan v pripor
Zoper 30-letnika in 26-letnico je bilo odrejeno pridržanje, opravljene so bile hišne preiskave. Osumljena sta bila nato s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je zoper 30-letnega Ljubljančana odredil pripor, medtem ko je bila 26-letna Ljubljančanka po zaslišanju izpuščena na prostost, so sporočili s PU Ljubljana.

N. K.