fbpx

[Video] Ekskluziven posnetek vloma migrantov v bežigrajsko slaščičarno!

Posnetki vlomilcev dokazujejo, da je šlo najverjetneje za ilegalna migranta (Foto: Generacija identitete)

Nova24TV je pridobila ekskluzivne posnetke ropa znane bežigrajske slaščičarne, iz katere sta vlomilca arabskega videza poleg telefonov in alkoholnih pijač odnesla tudi 30-centimetrski nož. Lastniku sta povzročila za 1.200 evrov škode, Generacija identitete pa se je ob dogajanju vprašala, ali bomo morali po vzpostavitvi prvih vaških straž na hrvaško-slovenski meji vzpostaviti še ulične straže na ljubljanskih ulicah?

Nova24TV je pridobila ekskluzivne posnetke nadzornih kamer, ki so v noči z nedelje na ponedeljek zabeležile, kako sta dva moška arabskega videza vdrla v slaščičarno za Bežigradom v Ljubljani, pri tem pa sta odnesla dva mobilna telefona, alkoholne pijače ter še nekaj malenkosti. Po naših informacijah škoda znaša 1.200 evrov. Na videoposnetku je jasno razvidno, kako sta moška arabskega videza prejšnjo nedeljo zvečer nekaj pred polnočjo prišla pred slaščičarno in se dlje časa pripravljala na vlom skozi vhodna vrata, nato pa so ju nekaj čez polnoč posnele nadzorne kamere, kako sta v notranjost vstopila z nahrbtniki in za točilnim pultom dalj časa odpirala predale ter iskala vredne predmete.

Vlomilca odtujila tudi 30-centimetrski nož
Po naših informacijah sta vlomilca iz lokala odtujila tudi 30-centimetrski nož. Čeprav še ni jasno, ali sta arabska vlomilca ilegalna migranta ali celo azilanta, pa obstaja nevarnost, da bi bila nevarna, ker sta ukradla nož. Po naših informacijah se je v času dogodka v kleti lokala nahajal tudi lastnik, ki pa ni slišal hrupa v svoji pisarni. Le vprašanje je, kako bi se odzvala vlomilca, če bi ju pri njunem kriminalnem dejanju zalotil lastnik.

Bomo po vaških stražah morali vzpostaviti še ulične?
O dogodku je sicer prva poročala Generacija identitete, ki je na svojem profilu na družbenem omrežju Twitter objavila fotografije dogodka. Ob tem so se vprašali, ali bo treba po formaciji prvih vaških straž na hrvaško-slovenski meji začeti vzpostavljati tudi ulične straže na ljubljanskih ulicah? Po zadnjih informacijah naj bi policija, ki je bila o ropu že obveščena, še vedno zbirala podatke, Generacija identitete pa je pozvala vse, ki bi morda prepoznali katerega od vlomilcev ali pa karkoli vedeli o moških na posnetku, da to sporočijo policiji.

Rok Krajnc