fbpx

Mafijski obračun v Ljubljani: Umorjeni Igor Mančić naj bi kavaškemu klanu ukradel drogo

Streljanje na Viču (Foto: STA)

Ime žrtve (očitno) mafijskega obračuna je znano. Po poročanju Slovenskih novic je to 34-letni Igor Mančić, ki je leta 2020 že bil tarča napada.

Včeraj popoldne je na Oražnovi ulici (ulica je postala znana po napadu bulmastifov Saša Baričeviča) prišlo do streljanja. Okoli 170 centimetrov visok moški, oblečen v temna oblačila, s kapo in z zamaskiranim obrazom je večkrat ustrelil 34-letnega Igorja Mančića, ki je na kraju dogodka umrl. V avtu je bil poleg žrtve tudi otrok. Priče naj bi povedale, da je za zdaj še neznani strelec dlje časa čakal na Mančića.

Mančić je javnosti dokaj znano ime, ki je povezano s kriminalom. Aprila 2020 je bil vpleten v obračun na Clevelandski ulici v Novih Jaršah. Ta večer naj bi Mančić svojcem povedal, da gre ven na cigareto. Kmalu so se iz smeri Osnovne šole Nove Jarše slišali streli in kriki. “Ko je odjeknil prvi strel, sem šel na balkon pogledat, kaj se dogaja, sledilo pa je še več strelov. Spraševali smo se, ali je ustreljeni sploh še živ. Kakšno minuto je bila popolna tišina, nato pa je sledilo kričanje, ki ga je bilo slišati čez pol Jarš. Jokal je in na ves glas klical na pomoč,” so takrat mediji povzeli eno od prič.

Mančića, ki je imel takrat s seboj pištolo glock in je tudi streljal nazaj, so odpeljali v bolnišnico, njegovo življenje je nekaj časa viselo na nitki. Policija je pri Mančiću poleg orožja našla tudi 33 tisoč evrov, na podlagi česar so sklepali, da je bil z nekom dogovorjen za “poslovni” sestanek.

Mančić je bil sicer leta 2013 obtožen, da je 29. avgusta streljal na E. P. Slednji naj bi med prepirom udaril Mančića, ki je mahnil nazaj. Dan kasneje je na E. P. tudi streljal. Zanimivo je, da je E. P. kasneje na predobravnavnem naroku trdil, da nanj ni streljal Mančić, čeprav ga je prav on ovadil zaradi streljanja. Sodnici je dejal (kot poročajo Slovenske novice): “Gospa sodnica, že pred preiskovalno sodnico sem rekel, da bi ga priglasil, če bi bil prepričan, da je streljal ta fant. Tako pa ga ne morem obremeniti, prepričan sem celo, da tega ni storil. Nikogar nočem po krivem pošiljati v zapor. Sam bom že dobro vedel, kako je tam, saj sem bil zaprt.”

Po poročanju Večera naj bi bilo včerajšnje streljanje na Oražnovi ulici povezano s slovensko celico kavaškega klana, s katerim naj bi bil Mančić v sporu. Umorjeni Mančić naj bi namreč leta 2019 na pobudo Željka Tešanovića skupaj z Danijelom Božićem in Davidom Šolajo domnevnemu šefu slovenske celice kavaškega klana Klemnu Kadivcu ukradel drogo v vrednosti okoli 1,5 milijona evrov, piše Večer.

Danijela Božića so novembra 2019 ugrabili v Ankaranu, njegovo truplo pa so dva tedna kasneje našli v gozdu v okolici Okroglega. Zaradi te ugrabitve in poskusa ugrabitve slepega Željka Tešanovića sodijo Klemnu Kadivcu, Draganu Čikojeviću in Bojanu Stanojeviću. Božićevega umora so osumljeni nekateri člani slovenske celice kavaškega klana, in sicer Klemen Kadivec in njegov brat Blaž Kadivec ter Drejc Kovač, poroča Večer.  V hiši družine Čikojević so imeli najete prostore in naj bi hranili drogo, ki naj bi jo ukradli leta 2019. Nekaj dni nazaj je bil sicer na ljubljanskem sodišču predobravnavni narok pred začetkom sojenja članom kavaškega klana. Na zadnjem naroku domnevni vodja slovenske celice kavaškega klana krivde ni priznal. Sojenje se bo začelo v torek, 24. januarja.

Janja Strah, Demokracija