fbpx

Makedonec ponujal desetletni deklici dva evra, da ga spolno zadovolji – odvetnik nižal kazen z olajševalno okoliščino “druga kultura”!

Desetletna deklica je preživela travmatičen dogodek, ki je povzročil s svojim spolnim vedenjem obtoženi makedonski državljan. Slika je simbolna. (Foto: Twitter)

Desetletna deklica je preživela travmatičen dogodek, ki je povzročil s svojim spolnim vedenjem obtoženi makedonski državljan. Slika je simbolna. (Foto: Twitter)

Druga kultura, nove pogruntavščine slovenskih odvetnikov. Makedonec, ki je za dva evra hotel, da ga spolno zadovolji desetletna deklica, poleg tega pa je zagrešil še dva druga spolna zločina, je bil na ljubljanskem sodišču obsojen na tri leta zapora. Po prestani zaporni kazni mu grozi še pet let izgona iz Slovenije. A zmagovalec sodnega postopka je bil odvetnik obtoženega Milan Vajda, ki je hude zločine Makedonca hotel opravičiti z izgovorom, da prihaja Makedonec iz drugega kulturnega okolja.

Slovenski odvetniki so mojstri pametnih izgovorov, ko morajo braniti svoje kliente. Med njimi se je dokazal Milan Vajda, ko je na ljubljanskem sodišču zaradi treh hudih zločinov branil makedonskega državljana. V sklepni besedi je omenjeni odvetnik povedal, da je obtoženec k nam prišel iz drugega kulturnega okolja, da se še ni privadil na slovensko okolje, da je preprosta oseba in da je njegov prag razumevanja dosti nižji kot pri povprečnih ljudeh. Žal je to še eden izmed primerov, ki lepo dokazujejo težave z integracijo v slovensko okolje in kulturo tujih državljanov. Še večji absurd pa predstavlja izgovor Vajde, ki je hotel obtoženca rešiti zaradi tega, ker prihaja obtoženi iz drugega kulturnega okolja. Po mišljenju Vajde bi imel tuji državljan vedno olajševalno okoliščino druge kulture in dobil milejšo zaporno kazen kot slovenski državljan.

Najhujši zločin Makedonca je doživela desetletna deklica. Ujel jo je v dvigalu svojega bloka. Pokazal ji je svojo “bogastvo” v hlačah, kar je deklico prestrašilo. Hotela je pobegniti, a ji je Makedonec namero preprečil. Ponujal ji je dva evra, da ga spolno zadovolji. Deklica je zavrnila, a njene nočne more še ni bilo konec. Pritisnil je na gumb za klet in pričel masturbirati, otroka pa v dvigalu zadrževal vse do svojega vrhunca. Zaradi travmatične izkušnje si ni več upala stopiti v dvigalo, hoditi v šolo ali se družiti s svojimi prijatelji.

Odvetnik obtoženega, Milan Vajda, je hotel Makedonca rešiti na izgovarjanje druge kulture, da se Makedonec ni mogel privaditi na slovensko kulturo in družbo. (Foto: STA)

Odvetnik obtoženega, Milan Vajda, je hotel Makedonca rešiti z izgovorom druge kulture, da se Makedonec ni mogel privaditi na slovensko kulturo in družbo. (Foto: STA)

Odvetnik obtoženega Makedonca za hud zločin nad desetletno deklico povedal, da gre za kršitev javnega reda in miru
Strokovnjak za področje “druge kulture”, odvetnik obtoženega Milan Vajda se bo pritožil na sodbo na višje sodišče.  Med drugim je Vajda med postopkom trdil, da Makedonec nima nobenih izkušenj s spolnostjo. Za hud zločin nad desetletnim otrokom je trdil, da ne gre za kaznivo dejanje, ampak le za kršitev javnega reda in miru. Res zanimivo razmišljanje odvetnika. Zelo radi bi slišali njegovo mnenje, če bi se v omenjenem dvigalu znašla njegova desetletna hčerka ali vnukinja z osebo, ki bi izvedla takšno ostudno dejanje.

Luka Perš