Mariborski vzgojiteljici 13 mesecev zapora

Na ponovnem sojenju je bila pomočnica vzgojiteljice Marjeta Veselič zaradi surovega ravnanja in zanemarjanja mladoletne osebe obsojena na 13 mesecev zapora. Deklica, nad katero se je znašala, naj bi imela še vedno težave, Veseličeva pa trdi, da je svoje delo opravljala korektno. 

Marjeta Veselič se je zaradi trpinčenja deklice na zatožni klopi znašla že pred dobrim letom dni. Med delom kot pomočnica vzgojiteljice naj bi z deklico namreč grobo ravnala in jo zanemarjala. Kot so takrat poročali mediji, je punčko večkrat močneje prijela in posadila na stol, jo potisnila na blazine ter celo polivala z vodo, ker je jokala.

Veseličeva je bila obsojena na 13 mesecev zapora, še vedno pa poudarja, da je svoje delo opravljala profesionalno. ”Če bi se imela možnost vrniti v vrtec, bi ga opravljala enako. Po smrti partnerja mi je bila služba vse. Verjemite,” je dodala. Lani je bila Veseličeva že obsojena na zaporno kazen zaradi maltretiranja še ene deklice, vendar je višje sodišče sodbo zaradi slabe obrazložitve delno razveljavilo.

M. G., STA