Med vikendom se je dogajala prava invazija migrantov – v državo jih je vdrlo kar 87!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Policisti policijskih uprav Ljubljana, Koper in novo mesto so med vikendom obravnavali kar 82 nezakonitih vdorov v državo. Največ – kar 46 – so jih prijeli na novomeškem območju.

Tudi slabše vreme minuli vikend ni odvračalo nezakonitih migrantov iz Afrike in Bližnjega vzhoda, da ne bi ilegalno vdirali na območje Slovenije.

Policisti policijske uprave Ljubljana so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 14 tujcev (2 državljana Pakistana, 5 državljanov Bangladeša, 5 državljanov Maroka in 2 državljana Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Najbolj pestro na novomeškem in belokranjskem območju
Policisti PMP Obrežje so 5. aprila med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v Slovenijo na tovornem vozilu turških registrskih oznak izsledili pet tujcev, ki so se, skriti med tovorom, skušali izogniti mejni kontroli. Štiri državljane  Afganistana in državljana Pakistana so predali hrvaškim varnostnik organom.

Foto: STA

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 5. in 8. aprilom pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju krajev Miliči, Žuniči, Dalnje Njive, Bistrica, Vukovci, Grič pri Dobličah, Šentjernej, Dolž, Javorovica in Jugorji izsledili in prijeli 41 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z dvajsetimi državljani Pakistana, enajstimi državljani Alžirije, tremi državljani Kuvajta, po dvema državljanoma Maroka, Bangladeša in Libije in državljanom Tunizije še niso zaključeni.

Primorska še vedno obremenjena
Na območju PU Koper so policisti obravnavali 27 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 25 oseb, policisti PP Koper in PP Sežana po eno osebo. Na območju Ilirske Bistrice prav tako obravnavajo državljana Srbije in državljana Bosne in Hercegovine, ki sta prevažala 3 osebe, ki so pred tem nedovoljeno vstopile v Slovenijo. Policisti PP Koper so za pomoč pri nedovoljenem prehodu obravnavali in oglobili državljana Albanije. Prav tako je v nedeljo potekalo zasledovanje kombiniranega vozila od Gradišča pri Materiji v Italijo, kjer je bil prijet voznik, državljan Španije, ki je prevažal 14 državljanov Bangladeša. Zadevo obravnavajo italijanski varnostni organi.

V tem času je bilo 16 oseb vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 9 pa jih še bo po končanih postopkih. 1 oseba je zaprosila za mednarodno zaščito in 1 oseba je bila nastanjena v Center za tujce, ker so pred tem hrvaški varnostni organi zavrnili njen sprejem.

Obravnavani po državljanstvih:
9  Pakistan
6 Alžirija
4 Afganistan
3 Maroko
1 Eritreja
1 Libija
1 Kosovo
1 Albanija
1 Bangladeš

C. Š.

 • Tratovc

  Zakaj se ne postreli beguncev na meji kje je tu problem meni se to nič ne zdi sporno

  • francelj3

   … oziroma vsaj, zakaj se ilegalcem, ki protizakonito vstopijo v Slovenijo, omogoči, da zaprosijo za azil? Vse te bomo prej ali slej dobili nazaj!

 • šmentanamuha

  Miro Cerar: “Uspešno obvladujemo našo mejo.”

 • Boco

  Bosta morala Brščić in Šiško prit v vlado, da zapreta mejo za te parazite in da naredita red.
  Upam, da bodo čimprej predčasne volitve.

 • Stajerka

  …..e pisane so Haloze……ob 1. prekršku pri katerem me bodo dobili, se pričnem dret AZIL…..pa naj me futrajo in pedinajo spredaj in zadaj……da slučajno NE bi kdo pomislil, da do tega ne bi bila upravičena……povsem upravičena do AZILA zaradi zatiranja in neenakosti pri zakonom…….

  • Dada

   a TI BI RADA od zad, MENI TO NI VŠEČ-

   • Atila

    A od pozadi?

 • Janez Kepic-Kern

  REDAKCIJA !
  Dajte no, prosimo
  – provokatorja “RDEČI BALON” blokirati in prijaviti. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  FOTOGRAFIRANO !
  Za na mizo SD ministru za kulturo. L.. r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Tratovc

  Vzemi si jih domov in jih futraj s svojim denarjem migrantoljubec sigurno nisi slo krvi čifo

  • Valter BraniSlav

   Migrantoljubi svojo “dobroto” delegirajo na pleca davkoplacevalcev.
   Vecina migrantoljubov namrec ne dela v proizvodnji, zato tudi sami zivijo na racun delavcev in v ilegalcih zmorno vidijo svoje “tovarise”.
   Fajonka, Mesecnik, Kordis, Videmsek so vsi produkti FDVja in kot taki nezaposljivi v proizvodnji tako kot neizobrazeni muslimanski ilegalci.
   BUDALE PA SO DELAVCI KI PRAVLJICAM O BLAGOSTANJU ZA VSE VERJAMEJO IN VOLIJO LEVE LAZNIVCE…

 • von Rhein

  Arschloch!

 • von Rhein

  Arschloch,sliniš se ob spominu na svojo,ki si jo požrl.

 • Milan Onič

  Razlog da postavimo vojsko na mejo!

 • abc

  Kaj je zj Nova24, o migrantih znate strašiti in nabijati vsak dan tok, da ste že prav dolgočasni. Osporu velikega vodje Janše in Ušajke, pa niti besedice ne črhnete. hahahah

 • lokec
  • Nata

   Dobro bi bilo !

 • Slovenka

  Bljak.

 • Olga101

  Če te najdejo AZIL, pa je! Plačali bomo idioti, da bosta Kučan in Fajonka gostila divjake na naš račun!

 • Valter BraniSlav

  Med tem ko horde Mohamedovih vojscakov zasedajo EU, narod hlapcev reagira tako kot se za hlapca spodobi:
  DESNI prestevajo kosti in igrajo zrtev.
  LEVI v muslijih ki ne marajo kristjanov zmotno vidijo svoje zaveznike, jih vabijo v SLO, ter igrajo dobre vile…
  Hlapcek Slovencelj, vedno nekaj igra: ce ne igra kalimera igra dobrotnika, nikoli pa ne pocne tega kar bi izboljsalo njegov lasten polozaj. Kaj bi si sicer tujci mislili o nas…

 • Dada

  Aj e kakšen terorist vmes. Rada bi spremljala drugi del BUS LJ TERORIZMA ?
  V nahrbtniku ugrabitelja avtobusa našli dve prepovedani drogi . pRVI DEL MI NI VŠEČ, KER JE BIL V GLAVNI VLOGI NEK kRANJČAN pRIMOŽ zUPAN. MORAL BI SE PISATI ARABSKO ALI vsaj MUSLIMANSKO….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!