fbpx

Med vikendom se je dogajala prava invazija migrantov – v državo jih je vdrlo kar 87!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Policisti policijskih uprav Ljubljana, Koper in novo mesto so med vikendom obravnavali kar 82 nezakonitih vdorov v državo. Največ – kar 46 – so jih prijeli na novomeškem območju.

Tudi slabše vreme minuli vikend ni odvračalo nezakonitih migrantov iz Afrike in Bližnjega vzhoda, da ne bi ilegalno vdirali na območje Slovenije.

Policisti policijske uprave Ljubljana so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 14 tujcev (2 državljana Pakistana, 5 državljanov Bangladeša, 5 državljanov Maroka in 2 državljana Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Najbolj pestro na novomeškem in belokranjskem območju
Policisti PMP Obrežje so 5. aprila med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v Slovenijo na tovornem vozilu turških registrskih oznak izsledili pet tujcev, ki so se, skriti med tovorom, skušali izogniti mejni kontroli. Štiri državljane  Afganistana in državljana Pakistana so predali hrvaškim varnostnik organom.

Foto: STA

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 5. in 8. aprilom pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju krajev Miliči, Žuniči, Dalnje Njive, Bistrica, Vukovci, Grič pri Dobličah, Šentjernej, Dolž, Javorovica in Jugorji izsledili in prijeli 41 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z dvajsetimi državljani Pakistana, enajstimi državljani Alžirije, tremi državljani Kuvajta, po dvema državljanoma Maroka, Bangladeša in Libije in državljanom Tunizije še niso zaključeni.

Primorska še vedno obremenjena
Na območju PU Koper so policisti obravnavali 27 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 25 oseb, policisti PP Koper in PP Sežana po eno osebo. Na območju Ilirske Bistrice prav tako obravnavajo državljana Srbije in državljana Bosne in Hercegovine, ki sta prevažala 3 osebe, ki so pred tem nedovoljeno vstopile v Slovenijo. Policisti PP Koper so za pomoč pri nedovoljenem prehodu obravnavali in oglobili državljana Albanije. Prav tako je v nedeljo potekalo zasledovanje kombiniranega vozila od Gradišča pri Materiji v Italijo, kjer je bil prijet voznik, državljan Španije, ki je prevažal 14 državljanov Bangladeša. Zadevo obravnavajo italijanski varnostni organi.

V tem času je bilo 16 oseb vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 9 pa jih še bo po končanih postopkih. 1 oseba je zaprosila za mednarodno zaščito in 1 oseba je bila nastanjena v Center za tujce, ker so pred tem hrvaški varnostni organi zavrnili njen sprejem.

Obravnavani po državljanstvih:
9  Pakistan
6 Alžirija
4 Afganistan
3 Maroko
1 Eritreja
1 Libija
1 Kosovo
1 Albanija
1 Bangladeš

C. Š.