fbpx

Medved pri Črnomlju napadel in poškodoval lovca

Foto: STA

Okoli 10. ure se je v Bistrici pri Črnomlju zgodilo bližnje srečanje med medvedom in lovcem. Po prvih informacijah portala Dolenjska news, naj bi medved poškodoval lovca. Medvedka je ugriznila nesrečnega lovca v podkolensko mišice desne noge in v prst leve roke.

Kot so pojasnili lovci iz lovske družine Loka Črnomelj, so medvedko, ki je stara okoli pet let že poznali, saj redno obiskuje njihovo krmišče in ni konfliktna. Prav zaradi slednjega medvedke ne bodo odstrelili.

Do napada je prišlo med lovom na drugo divjad, vendar se je tam naključno znašla tudi medvedka z dvema mladičema. Pri begu je medvedka naletela na lovca Tadeja Burazerja in ga v obrambi svojih mladičev lovca ugriznila v desno nogo in prst leve roke. Poškodovanega lovca so reševalci nujne medicinske pomoči Črnomelj oskrbeli in prepeljali v novomeški Urgentni center, kjer so 50-letnega lovca še dodatno zdravstveno oskrbeli.

O dogodku je bil prav tako obveščen vodja skupine za hitro ukrepanje v primeru ogrožanja življenja ljudi in njihovega premoženja po velikih zvereh kočevske in dolenjske regije.

M. P.