fbpx

Migrant ukradel avto in z njim zletel s ceste – zdaj se zdravi v bolnišnici Trbovlje

Foto: STA Fotografija je simbolična

Na cesti med Litijo in Zagorjem se je po 4. uri ponoči zgodil incident, v katerem je Maročan, ki je ilegalno prestopil slovensko mejo, zletel s ceste z ukradenim avtomobilom. V incident je bil kot potnik vpleten še en Maročan, ki ni bil poškodovan, voznika pa so odpeljali v SB Trbovlje, kjer je bil deležen oskrbe, najverjetneje na račun davkoplačevalcev.

Kot poroča portal Kum24, je ilegalec po izvoru iz Maroka nekaj po 4. uri na cesti med Litijo in Zagorjem zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo, pri čemer se je lažje poškodoval, zraven pa je bil še potnik, prav tako migrant, ki pa v incidentu ni bil poškodovan.

Avtomobil, vpleten v incident, je bil ukraden na območju novomeške policijske uprave
Policisti so po incidentu z zbiranjem obvestil prišli do ugotovitve, da je avtomobil migrant pred tem ukradel na območju novomeške policijske uprave. Oba osumljenca sta tujca, državljana Maroka pa sta nezakonito prestopila državno mejo.

Foto: STA

Migranta odpeljali na zdravljenje v bolnišnico, kdo bo kril stroške?
Poškodovanega ilegalca so nato z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Trbovlje, kjer bo oskrbe najverjetneje deležen kar na račun slovenskih davkoplačevalcev!

Rok Krajnc