Migranti se ne bojijo policistov – poglejte, koliko so jih zasačili ta konec tedna!

Foto: STA

Tudi ta vikend ni bilo nič drugače kot nekaj zadnjih. V Slovenijo migranti masovno vdirajo in kot po tekočem traku zaprošajo za azil. Cerarjeva vlada je dosegla svoje – Slovenija postaja meka za muslimanske migrante in nič ne kaže, da bo njihov cilj v bližnji prihodnosti kakšna druga država, članica Evropske unije.

Številke ne lažejo in uradni policijski poročili PU Novo mesto in Koper dajeta dovolj jasen znak, da ne smemo ignorirati vdora migrantov v Slovenijo. S Policijske uprave Novo mesto so nam namreč sporočili, da so med 25. in 28. majem izsledili in prijeli 75 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Bele krajine. “Metliški policisti so na območju Drašičev, Božakovega in Metlike prijeli devet tujcev, ostali pa so bili prijeti na območju Policijske postaje Črnomelj. Državljani Pakistana, Afganistana, Alžirije, Sirije, Maroka, Indije in Tunizije so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom,” so sporočili z omenjene policijske uprave.

Poleg tega je PU Novo mesto obravnavala tudi poskus izmika mejni kontroli. “Policisti PMP Obrežje so v noči na 28. maj med opravljanjem mejne kontrole pri pregledu tovornega vozila srbskih registrskih oznak v tovornem delu našli štiri tujce, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo.” Natančneje, ti “tujci” so bili ilegalni migranti iz Afganistana. Po zaključenem postopku so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

O številnih migrantih pa poroča tudi Policijska uprava Koper. Tako so v petek, 25. maja, v Podgradu prijeli pet ilegalnih migrantov, od teh so bili štirje državljani Sirije, eden pa državljan Iraka. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Zvečer istega dne, natančneje ob 22.00, pa so v Dolenjah pri Jelšanah prijeli državljana Libije, ki je prav tako zaprosil za azil, nekaj čez polnoč pa še državljana Turčije v Mali Bukovici. Ta je bil vrnjen na Hrvaško. Še več migrantov so prijeli dan kasneje. Začelo se je ob 4. uri zjutraj, ko so policisti v Zabičah prijeli štiri ilegalne migrante – dva državljana Iraka, enega Sirije in enega Jemna. Zaprosili so za mednarodno zaščito. Slabe tri ure kasneje, natančneje ob 6.43, so v Ilirski Bistrici prijeli osem ilegalnih migrantov, razkriva poročilo PU Koper. Bili so državljani Pakistana, vsi pa so zaprosili za azil.

Migranti policistom dajali delo tudi v nedeljo
Migranti pa si od ilegalnega prehoda meje niso oddahnili niti v nedeljo. Ob 11.30 so policisti pri Zabičah prijeli štiri državljane Sirije in enega državljana Libije. Vsi so bili vrnjeni na Hrvaško. A že zgodaj popoldne, ob 14.00, so na poti na Sviščake prijeli štiri ilegalne migrante – 2 državljana Libije in 2 državljana Sirije -, prav vsi pa so zaprosili za azil v Sloveniji. Tudi večer Gospodovega dne je minil v znamenju migrantov. Ob 20.50 so namreč policisti na cesti Obrov-Golac prijeli pet državljanov Afganistana in enega Pakistanca. Vsi so zaprosili za azil, razkrivajo s PU Koper.

Foto: epa

Poročilo ISAA (integrirana situacijska ozaveščenost in analiza), ki ga pripravljata Evropska komisija in Evropska služba za zunanje delovanje, je na podlagi razpoložljivih informacij iz 21 držav članic prikazalo grozljive rezultate, in sicer konstantno povečevanje števila migrantov, ki so prišli iz Turčije v Grčijo, pot pa jih vodi v Slovenijo, smo poročali pred nekaj dnevi. Številke so zagotovo zaskrbljujoče, saj vsakodnevno v Evropo vstopa na tisoče ilegalnih migrantov, od teh pa so jih oblasti v enem tednu nazaj v Turčijo vrnile le 16. Čeprav vemo, da jih večina ne beži iz vojnih držav, ampak stremijo k boljšemu življenju in širjenju islamske kulture, med njimi pa so tudi islamski skrajneži, ki povzročajo preplah in razdejanje po Evropi. Še več, uradna evropska statistika razkriva, da je samo v enem mesecu v Slovenijo vstopilo 906 migrantov, odšlo pa zgolj 11! Več o tem preberite TUKAJ

M. S.