Migranti se ne bojijo policistov – poglejte, koliko so jih zasačili ta konec tedna!

Foto: STA

Tudi ta vikend ni bilo nič drugače kot nekaj zadnjih. V Slovenijo migranti masovno vdirajo in kot po tekočem traku zaprošajo za azil. Cerarjeva vlada je dosegla svoje – Slovenija postaja meka za muslimanske migrante in nič ne kaže, da bo njihov cilj v bližnji prihodnosti kakšna druga država, članica Evropske unije.

Številke ne lažejo in uradni policijski poročili PU Novo mesto in Koper dajeta dovolj jasen znak, da ne smemo ignorirati vdora migrantov v Slovenijo. S Policijske uprave Novo mesto so nam namreč sporočili, da so med 25. in 28. majem izsledili in prijeli 75 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Bele krajine. “Metliški policisti so na območju Drašičev, Božakovega in Metlike prijeli devet tujcev, ostali pa so bili prijeti na območju Policijske postaje Črnomelj. Državljani Pakistana, Afganistana, Alžirije, Sirije, Maroka, Indije in Tunizije so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom,” so sporočili z omenjene policijske uprave.

Poleg tega je PU Novo mesto obravnavala tudi poskus izmika mejni kontroli. “Policisti PMP Obrežje so v noči na 28. maj med opravljanjem mejne kontrole pri pregledu tovornega vozila srbskih registrskih oznak v tovornem delu našli štiri tujce, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo.” Natančneje, ti “tujci” so bili ilegalni migranti iz Afganistana. Po zaključenem postopku so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

O številnih migrantih pa poroča tudi Policijska uprava Koper. Tako so v petek, 25. maja, v Podgradu prijeli pet ilegalnih migrantov, od teh so bili štirje državljani Sirije, eden pa državljan Iraka. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Zvečer istega dne, natančneje ob 22.00, pa so v Dolenjah pri Jelšanah prijeli državljana Libije, ki je prav tako zaprosil za azil, nekaj čez polnoč pa še državljana Turčije v Mali Bukovici. Ta je bil vrnjen na Hrvaško. Še več migrantov so prijeli dan kasneje. Začelo se je ob 4. uri zjutraj, ko so policisti v Zabičah prijeli štiri ilegalne migrante – dva državljana Iraka, enega Sirije in enega Jemna. Zaprosili so za mednarodno zaščito. Slabe tri ure kasneje, natančneje ob 6.43, so v Ilirski Bistrici prijeli osem ilegalnih migrantov, razkriva poročilo PU Koper. Bili so državljani Pakistana, vsi pa so zaprosili za azil.

Migranti policistom dajali delo tudi v nedeljo
Migranti pa si od ilegalnega prehoda meje niso oddahnili niti v nedeljo. Ob 11.30 so policisti pri Zabičah prijeli štiri državljane Sirije in enega državljana Libije. Vsi so bili vrnjeni na Hrvaško. A že zgodaj popoldne, ob 14.00, so na poti na Sviščake prijeli štiri ilegalne migrante – 2 državljana Libije in 2 državljana Sirije -, prav vsi pa so zaprosili za azil v Sloveniji. Tudi večer Gospodovega dne je minil v znamenju migrantov. Ob 20.50 so namreč policisti na cesti Obrov-Golac prijeli pet državljanov Afganistana in enega Pakistanca. Vsi so zaprosili za azil, razkrivajo s PU Koper.

Foto: epa

Poročilo ISAA (integrirana situacijska ozaveščenost in analiza), ki ga pripravljata Evropska komisija in Evropska služba za zunanje delovanje, je na podlagi razpoložljivih informacij iz 21 držav članic prikazalo grozljive rezultate, in sicer konstantno povečevanje števila migrantov, ki so prišli iz Turčije v Grčijo, pot pa jih vodi v Slovenijo, smo poročali pred nekaj dnevi. Številke so zagotovo zaskrbljujoče, saj vsakodnevno v Evropo vstopa na tisoče ilegalnih migrantov, od teh pa so jih oblasti v enem tednu nazaj v Turčijo vrnile le 16. Čeprav vemo, da jih večina ne beži iz vojnih držav, ampak stremijo k boljšemu življenju in širjenju islamske kulture, med njimi pa so tudi islamski skrajneži, ki povzročajo preplah in razdejanje po Evropi. Še več, uradna evropska statistika razkriva, da je samo v enem mesecu v Slovenijo vstopilo 906 migrantov, odšlo pa zgolj 11! Več o tem preberite TUKAJ

M. S.

 • Luiggi

  Kot kaze tale clanek,imate res velik problem z migranti.Hrceki naj bi jih posl;ali na Goli otok in naj ga obnovijo,pol se bo pa videlo kaj z njimi!!!

  • PIA PlA

   Goli otok je hrvaški. Hočeš s Hrvati še en mednarodni spor?

 • Novakec1

  Šefic je na koncu izjave za javnost zdavil da migranti ne gredo naprej ampak se pasejo po slolandiji.

 • dr Janez Sveti

  Zakaj bi se pa ilegalni emigranti bali policistov?, Ko jih ujamejo, jih lepo vozijo do prvega centra, kjer dobijo vse potrebno za lagodno življenje. Takih socialnih delavcev, kakor so naši policisti, se pa res nimaš kaj bat.
  DR Janez SVeti opazovalec

  • resnicaboli

   Migranti to dobro vedo imajo vsi telefone.

 • Franjo Trojner

  Narod bo na bližnjih volitvah glasoval
  PROTI Cerarjevi, Židanovi in Rjavčevi politiki odprtih vrat!
  Podpora sestopljenim vladnim strankam SMC, SD in Desus med narodom, volilci vidno in strmo upada. Ta nespodobna afer polna in nesposobna Cerarjeva leva vlada/koalicija je tudi pri migrantskem vprašanju teptala našo USTAVO, kakor tudi zakonodajo in predpise EU, kar je popolnoma ogrozilo pravilo SCHENGEN in varnost državljanov in premoženja doma v Sloveniji, kot v celotni EU.
  Trojček vladnih strank SMC, SD in Desus je pod vodstvom Cerarja, Židana in Rjavca zafuralo prav vse kar se je zafurati dalo. Ti uničevalci demokracije, pravne države in tranzicije v Sloveniji nikoli več ne smejo vladati.
  Za v dobro demokracije, pravne države, reda in blagostanja vseh nas, je nujno potrebno na volitvah svoj glas nameniti ZA Slovenijo, ZA ves Slovenski rod, ZA domoljubne stranke politične desnice.

  NE nasedite znova vsem tem levičarskim podtaknjencem/vsem tem novim obrazom, ki v resnici to niso!
  NE nasedite vsem tem lažnivcem, ki se tišijo v političo sredino, a tja niti pod razno ne spadajo, kar vedno znova dokažejo, ko takoj po izvolitvi romajo v Stožice na koncert levičarjev/jugonostalgikov peti bandiero rosso in internacionalo, kjer ne manjka tujih totalitarnih komunističnih simbolov.

 • pupa

  Evropa bo za reševanje migrantskega problema zagotovila sredstva za odkup neobdelane zemlje kjer bo migrantom omogočila bivanje in preživetje od njihovega dela.

  • PIA PlA

   Torej bomo v Evropi dobili še neko smetišče več.
   Migranti niso nori, da bi delali, raje se jutri razstrelijo, bodo vsaj zagotovo prišli v nebesa.

  • spet-sam-jest

   A ti še kr misliš, de so oni pršli sm delat? Sm so pršli, de bomo mi za njih delal, tko kt to že zdej počnemo!

   • pupa

    Tako kot sem napisala se je dogajalo evropejcem ko so emigrirali v tujino Imam sorodnike, ki so šli v tujino pa ne ,da jih bo tujina hranila temveč so šli vsi delat po svojih sposobnostih in služili svoj kos kruha. vsi imajo svoje hiše in to ne bajtice.

   • Steiermark

    in za nameček nam vedno bolj jemljejo pravice in tako Evropejci postajamo brezpravni narod!

  • samotoje

   Ni slaba ideja. V Sibiriji so velika prostranstva neposeljena.

 • resnicaboli

  Nekdo bo moral odgovarjati da je policistom ukazal da ne vračajo migrantov kot je to po zakonu in pravnem redu EU.

 • PIA PlA

  Migranti komaj čakajo, da padejo v roke policije, saj bodo na ta način dobili vse, kar jim po njihovo pripada od azila, stanovanja, hrane in žepnine. Kdo bi se pa trudil in sam iskal, kje lahko dobi vse to?

 • antimur

  Ne razumem, kako to barabo Cerarjevo sploh kdo še povoha, ne pa, da ga vabijo celo na soočenja. Ta hudič nam je Slovenijo uničil do konca, zdaj pa še na veliko uvaža muslimanske pritepence, zakaj mu na primer Janša ni na soočenju predložil dokaze o sprejemu teh muslimanskih divjakov. Obenem bi pa ta norec Cerar rad dokončal s še enim mandatom svoje delo. Ker je že uničil vse, od morale, poštenosti, financ, bi verjetno v drugem mandatu Slovence še pobil, tako, da bi dokončal svoje delo.

 • Franc Šink

  To se da ugotoviti z sila preprosto matematiko. s tem tempom okrog 4000 – 5000 letno

  • Olga2345

   Ne, 3000 na mesec in 40.000 na leto!

 • spet-sam-jest

  Teli sami lovijo policaje, de majo prevoz naprej in jim ni treba več peš blodit! Edina rešitu angažirat lokalna lovska društva in jim dat proste roke, de najprej nagonjo policaje, de nebi branl drhali, pol pa od usake skupince enga žiuga pustit in nazaj nagnat, de b ostalim tam povedu, kako so negove kamerade nagačl in obesl na zid za trofeje, pa kmal neb blo nbenga več sm!

 • Olga2345

  Gre za veleizdajo Slovenije, zato je treba Cerarja, Erjavca in policijsko “ministrico”, ki je dobesedno poniknila, postaviti pred sodišče in zapreti!

 • Antonius

  Zabarantana NLB je šerijatarjem deviza, da se lahko norčujejo iz cele Slovenije.
  Vse Kučanove vlade so delale na tem, da bankomat NLB ostane v državni lasti. Ceno za zabarantano svinjarijo zdaj slovenski Butalci plačujemo z vsiljenim sprejemanjem nesprejemljivih šerijatarjev.
  Sprašujem se, kdaj bo slovenska volilna pamet spoznala, da se Kučanu in njegovim za Slovenijo preprosto =be, jim dol visi. Slovenija lahko zgine z zemljevida, pomembno jim je, da si nakradejo, kar jim je dosegljivo in na razpolago.
  Slovenci po rodu in srcu, volite SDS, komur je domovina mila. Sorosovi in bruseljski z vsiljevanjem šerijatarjev v Evropo delajo na tem, da izginejo državne meje. Ko bo Slovenija ob svoje državne meje, bo iz spomina izbrisana naša zgodovina, kultura in vse, kar je bilo kdaj ustvarjeno slovenskega.

 • nevtrino

  In kako je to mogoče, da jih sploh spustimo čez mejo, Schengen ?

 • domovina mili dom

  Iz “TW”:
  Ferdinand Pušnik‏ @FerdinandPusnik
  15h15 hours ago
  Med gorenjskimi kmeti vre zaradi vprašanja migrantov, ki z avtobusi prihajajo iz Velike Kladuše preko Bele krajine na Gorenjsko – kmetje napovedujejo zaporo vseh vpadnic v Ljubljano. Obeta se prvi kmečki punt v novejši zgodovini Slovenije.

 • Borut Stari

  Kdaj se bo Slovenska politika zavedla, da imajo islamski skrajneži in ilegalni migranti respekt le do dobro oborožene vojske. Posebno če deluje na enak način, kot obmejne enote SFRJ. V tednu dni bi se izogibali Sloveniji, kot hudič križa.

  • sprehajalec

   Tudi čez Bolgarijo ne hodijo več….

   • Borut Stari

    V Bolgariji je na meji vojska s podobnimi pooblastili kot so bila v Jugoslaviji. Ilegalne prehode meje se hudo sankcionira. Vojsko ne zanima zakaj. Le, da je ilegalno prehajanje meje najstrožje prepovedano.

 • lado

  hec ,kako ste nezadovoljni z vlado !!! VI, VI STE JO IZVOL!!! cerarje poznam in samo oče od jahača je bil ok ,je bil strog ko vrag ,ampak POŠTEN!!!! ostali so pa plagijatorji in “šleparji”!!!! AH ,zdaj pa volite SPET LEVICO ,SD-zk, venezuelce,kahlna ….POTEM PA NE HODIT NA PORTALE IN SPET BEVSKAT !!!STE MORALNEŽI ;HAHA !!!!!!!!! DA BI ŠLI NA CESTO, PA ŠE NIMATE DOSTI KRIVIC IN IZDAJALCE NARODA !! STE SRAMOTA SLOVENIJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • mona lisa

  Popolni idiotizem naše države brez primere. KAKŠEN AZIL?????????????????????Se hecajo. ILEGALNO PRESTOPIŠ MEJO IN PROSIŠ ZA AZIL. To je možno samo v zblojeni Sloveniji. Muslimanski borci veselo vkorakajo v Slovenijo in Slovenija jih vtakne v azilni dom Slovenci pa delamo za te kozojebce. DOSTI TEGA ŽE ENKRAT. UPAM DA JANŠA ZMAGA IN ZAUSTAVI TA IDIOTIZEM. Meje branit četudi z orožjem in vse ki so nezakonito vstopili v državo izgnat v državo izvora, četudi jih odpeljat z vladnim letalom tako bo to letalo enkrat pametno uporabljeno.

 • mona lisa

  UROŠ PALHARTINGER ( šest let je živel na območju islama ) je napisal odprto pismo evropski poslanki ge. Tanji Fajon glede vdora islamističnih hord na ozemlje EU.

  Nekatera dejstva:
  Po Koranu se Svet deli na Svet islama (Dar ul-Islam) in Svet vojne (Dar ul-Harab). Svet Islama je tam, kjer je kadarkoli v zgodovini bilo vzpostavljeno šeriatsko pravo. Muslimani morajo svet Islama braniti, ali ga ponovno osvojiti, hkrati pa osvajati nova ozemlja, vse dokler ne zavladajo nad celotnim planetom …
  Vsak Musliman ima dolžnost širiti Islam, to širjenje se imenuje Džihad. Džihad ni le vojna, kot se v Evropi zmotno predstavlja in prikazuje, Džihad je vsako širjenje Islama. Za Džihad se šteje naseljevanje na neislamska ozemlja, poročanje z nemuslimankami. Džihad je zanje tudi številčno rojevanje otrok, seveda pa je Džihad tudi njihova sveta vojna …
  Muslimanski moški se lahko poroči z nemuslimanko, ona lahko ohrani svojo religijo do smrti, otroci pa morajo biti muslimani. Muslimanke pa se ne smejo poročati z nemuslimani …
  Izstop iz Islama ni mogoč, odpadnik je označen za Kuffirja, sledi fatva, kar pomeni da lahko odpadnika oz. Kuffirja kdorkoli nekaznovano ubije …
  Po Koranu so vsi nemuslimani sužnji Muslimanom. Musliman lahko zasužnji ali ubije kateregakoli nemuslimana.
  Islamisti ki vdirajo v Evropo, širijo Islam in ničesar drugega. Ne mislijo delati, takoj postavljajo pogoje, zahteve, od neislamskega prebivalstva zahtevajo usluge, torej se že v samem začetku vedejo kot gospodarji nad neislamskimi prebivalci Evrope …
  Šeriatsko pravo ni del pravnega reda članic EU. Kjerkoli Muslimani vzpostavijo svoj kalifat in vzpostavijo šeriatsko pravo, vzpostavijo deželo Islama, ki jim potem pripada na veke vekov. Prav tako gre za kršitev ustave članic EU, napad na ozemeljsko celovitost, nedotakljivost, suverenost držav, . Jasno je da te horde islamistov ne spoštujejo nobenega pravnega reda drugih držav, ne spoštujejo državnih meja, njihova identiteta ni znana, ni znana njihova preteklost, …
  Omenil bi, da nočete dvigniti življenjskega standarda lastnim ljudem, za islamistične horde pa velikodušno razvežete mošnje, tolerirate jim kršitve zakonodaje, tolerirate vdor na ozemlje brez vsakega preverjanja identitete, … Hkrati pa pričakujete, da bomo ljudje, davkoplačevalci financirali lastno okupacijo, sprejeli nasilje islamistov, sprejeli nov način življenja – ki bo seveda prilagojen Islamu …
  Bizantinski cesar Manuel II. je v 14. stoletju glede nasilne narave Islama dejal, leta 2006 pa ga je citiral papež Benedikt XVI: “Pokaži mi, kaj je novega prinesel Mohamed, in videl boš le slabo in nečloveško. Vero, ki jo narekuje, pa širi z mečem.”
  Dar-ul-Islam je tam, kjer stojijo mošeje, ki so ene od znakov Dar-ul-Islama oziroma znak, da to ozemlje pripada Islamu. Zato je tudi Saudska Arabija Nemčiji ponudila izgradnjo 200 mošej.

  (Vir: Odprto pismo je bilo posredovano na zasebno sporočilo)

  POŠlJI NAPREJ! IN NE RECI, DA TO NI TVOJA SKRB!
  TO JE PROBLEMATIKA VSEH NAS – SLOVENCEV!

 • sprehajalec

  #Migranti se ne bojijo policistov – poglejte, koliko so jih zasačili ta konec tedna!#

  Saj sploh nimajo namena iti naprej. Dovolj jim je Slovenija.

 • Osti jarej

  ww.novi-svjetski-poredak.com/2018/05/28/italija-novom-vladom-izazvala-bijes-europske-unije/

 • bojan

  to bo tist zamašek o katerem je EU sanjala pred leti … predves je kriv azil, da se bo slovenija napolnila

 • koza

  na Zg. N1 sem pred mesecem poslušala, da imajo izgovore, da so gayi in da so doma preganjani, po tem, ko jim azili niso odobreni, zato so začeli mirovnike-prostovoljce v tej smeri izobraževat (kako se z njimi ravna); mislim, da so Slovaki ali Čehi predlagali v EU, da naj prinesejo video, da dokažejo navedeno ali pa da jim tovrstno vsebino predvajajo, da vidijo če jih vzburja, pa je EU to prepovedala, tak da v vsakem primeru dosežejo cilj

 • skorpijon93

  HVALA CERAR, HVALA VOLIVCEM !

 • Olga2345

  V Belgiji nov teroristični napad! Ubita dva policista in mimoidoči….”naši” policisti pa kar šaflajo divjake v državo….

 • JackR

  Ali kdo preverja, ali so te osebe “cepljene” sklasdno s SLO in EU zakonodajo?

 • Olga2345

  Slovenski levaki želijo reševati cel ISLAMISTICNI svet na plečih slovenskega naroda! Naženimo jih za zmeraj!

 • šmentanamuha

  Na volitvah se bomo odločali, ali bomo levičarjem še naprej dovoljevali pustošenje države ali ne.

 • koza

  v Dubrovniku pojav ošpic, prišel iz Kosova, v HBosni, Č.Gori tudi, upam, da veste, da jih je nekaj umrlo v Srbiji od oktobra 2017, baje niso bili cepljeni, ampak požari so tudi čuden pojav v letnem času