Migranti še vedno povzročajo težave obmejnim policistom – med vikendom prijetih 36!

Foto: epa

Slovenski policisti so med 23. in 26. novembrom prijeli 36 migrantov, ki so nezakonito vstopili v državo. Na Primorskem so jih ujeli 23, na Novomeškem in Belokranjskem pa 13.

Na mejni prehod Slovenska vas je 23. novembra v večernih urah na vstop v Slovenijo z osebnim avtomobilom pripeljal 25-letni voznik osebnega avtomobila  iz  Slovenije, v vozilu pa sta bili še dve potnici, državljanka Slovenije in državljanka Hrvaške. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila in v prtljažnem delu našli skrita dva državljana Turčije, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli. Tujca so policisti po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, 25-letnega voznika pa bodo ovadili na pristojnem tožilstvu zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Skrival se je v vagonu za žito
Policisti Postaje mejne policije Dobova so 25. novembra izvajali kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije in je v vagonih – silosih v Italijo prevažal koruzo. Med pregledom so v podvozju vlaka našli skritega državljana Kube, ki je skušal nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Griblje, Tribuče in Rigonce izsledili in prijeli deset tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s sedmimi tujci, ki so se izrekli za državljane Sirije, z dvema, ki sta se izrekla za državljana Palestine in dvema državljanoma Moldavije še niso zaključeni.

Večji pritisk ilegalcev je na Primorskem
Na območju PU Koper so policisti obravnavali 23 nedovoljenih prehodov državne meje. Glede na enoto obravnave: PP Ilirska Bistrica 19 in PP Koper 4 osebe, ki so nedovoljeno vstopile v državo. Za mednarodno zaščito ni zaprosila nobena oseba. 18 oseb je bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 5 pa jih je najavljenih za vračanje danes. 10 migrantov je Pakistancev, 8 Alžircev, trije Afganistanci, en Maročan in en Tunizijec.

C. Š.

 • Andrej

  Nedovoljen prehod pomeni, da so jih spustili noter. Edini pravi način je: nimaš dokumentov – briši od koder si prišel.

 • ZatonMesecnikov

  #Med pregledom so na podvozju vlaka našli skritega državljana Kube, ki je skuša nezakonito vstopiti v Slovenijo.#

  Beg iz socialističnega raja. Kot sta dejala castro, pa Kardelj-Sperans nekoč. Važno, da tam ostanejo tisti “pravi”. Naši.

 • Slovenec sem

  Varovanje meje ni to, da jih poloviš na naši strani meje, ampak da jim preprečiš prestop meje.

 • Slovenec sem

  Sicer pa po Slapšakovi in drugih zagrizenih levičarje policaji lovijo svoje bodoče kolege.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Čez 2 tedna policisti ne bodo več potrebni na meji saj bo Marakeška dekalracija naredila te migrante za legalne. Vlada jim bo pa samo še državljasntvo dala in je problem rešen.

  • Olga2345

   Sploh ne bodo rabili državljanstva, saj države ne bo več! Bo divji zahod, kjer si bodo divjaki izbrali nepremičnino, pobili lastnike in si jo prisvojili! To je nova komunistična revolucija – kulturni marksizem!

 • Olga2345

  Vsakemu, ki šverca divjake, je treba odvzeti vozilo, ga oglobiti in izgnati! Divjakom, ki nezakoniti vdirajo v državo, pa dosmrtno prepovedati vstop!

 • Janez Polda

  TUDI ITALIJA ZAVRAČA UN Migration pact !!!!!!!!!!!!! poroča:
  Civil Liberties Union for Europe ob 14:19 članek:
  Number of EU Countries Rejecting UN migration Pact Grows

 • Slovenec sem

  Migranta vržeš skozi vrata, pa se vrne skozi okno.

  Potem ga vržeš skozi okno, on se pa vrne skozi ključavnico.

  • Terminator

   Kaj pa ta,ki ga je voda odnesla ha ha ha.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!