fbpx

Migranti ženski sredi Ljubljane ukradli telefon

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Migranti zaradi kriminalnih dejanj težav ne povzročajo le ob slovensko-hrvaški meji, ampak tudi drugod po Sloveniji. V soboto zvečer je tako v Ljubljani prišlo do kraje telefona, ki je bil pozneje izsleden v azilnem domu na Kotnikovi. O tem je bila po poročanju lastnice telefona obveščena tudi policija, ki naj bi izvajala ukrepe za odkritje telefona in storilca.

Medtem ko migranti na nedovoljen način vdirajo v našo državo, predsednik vlade Marjan Šarec in notranji minister Boštjan Poklukar pa ne storita ničesar, da bi to striktno preprečila, postajajo kriminalna dejanja, ki jih po različnih krajih po vsej Sloveniji izvajajo prišleki, vse pogostejša. V Ljubljani so v soboto zvečer neznanci ukradli telefon, pri čemer je bil ta kasneje preko aplikacije izsleden v azilnem domu na Kotnikovi.

Se oškodovanci lahko zanesejo na policijo?
O dogodku je na svojem Facebook profilu poročala uporabnica pod imenom Pia Winter. Ta je med drugim zapisala, da so ji v soboto zvečer v Ljubljani ukradli telefon, ki jim ga je po začetnem neuspešnem iskanju preko Googla vendarle uspelo izslediti v azilnem domu na Kotnikovi. O primeru je bila obveščena tudi policija, ki pa, kot je zapisala, ni ustrezno reagirala. “Na policijo je bila podana prijava. Kljub temu, da jim je bilo povedano, kje se telefon nahaja, niso storili nič. S tem, da bi sami morali vedeti, da se storilec takšnega dokaznega materiala hitro znebi.”

Kot so zapisali na uradnem Twitter profilu slovenske policije, so ob prijavi tatvine pričeli z ukrepi za odkritje telefona in storilca. Ko bodo znani rezultati preiskave, jih bomo objavili.

M. D.