fbpx

Migrantska kriza: Policisti v eni noči obravnavali 31 nezakonitih prehodov meje

Fotografija je simbolična (Foto: Twitter)

Policisti Policijske uprave Koper so v noči na četrtek prijeli 15 nezakonitih migrantov, policisti Policijske uprave Novo mesto pa so na območju Bele krajine prijeli 16 ilegalnih migrantov. Večina jih zaprosi za mednarodno zaščito.

Migrantska kriza na območju Bele krajine in Ilirske Bistrice ne pojenja. V enem dnevu so policisti obravnavali kar 31 nezakonitih prehodov meje. Včeraj popoldan so v Ilirski Bistrici policisti prijeli državljana Alžirije, ki je preko železniških tirov vstopil v Slovenijo ilegalno in bo vrnjen na Hrvaško. Zatem so prijeli še dva državljana Pakistana, ki bosta prav tako vrnjena na Hrvaško. Zvečer so v Materiji prijeli dva državljana Maroka in dva državljana Alžirije, vsi pa so zaprosili za mednarodno zaščito. Danes zjutraj so v Ilirski Bistrici ustavili kombi s tremi državljani Srbije in petimi državljani Turčije, ki so ilegalno prestopili državno mejo na cesti za Lisac. Okoliščine še preverjajo.

Na  območju Bele krajine so policisti izsledili in prijeli 16 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci, državljani Pakistana, so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

C. Š.