fbpx

Migrantski val se stopnjuje – v zadnjih 24 urah ujeli kar 78 ilegalnih migrantov!

Foto: epa

Policisti ob južni meji so v enem samem dnevu prijeli kar 78 nezakonitih migrantov. Največ, kar 52, so jih ujeli policisti policijske uprave Novo mesto.

Po pestrih velikonočnih praznikih, ko so policisti ujeli kar 146 nezakonitih migrantov, se migrantski val skokovito stopnjuje. Samo v zadnjih 24 urah (od torka od 7.00 do srede do 7.00) so policisti prijeli kar 78 ilegalnih migrantov.

Največji naval je na Belo krajino
Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Vukovci, Trnovec, Družinska vas, Sinji Vrh, Breg pri Sinjem vrhu in Koroška vas izsledili in prijeli 52 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 32 državljani Pakistana, devetimi državljani Alžirije, devetimi državljani Bangladeša in dvema državljanoma Maroka še niso zaključeni.

Foto: epa

Policisti so na območju Ljubljane obravnavali 15 ilegalcev zaradi nedovoljenega prehoda državne meje. Od tega ji je 5 državljanov Maroka, 8 državljanov Alžirije in 2 državljana Afganistana. Vsi so zaprosili za mednarodno pomoč.

Na območju PU Koper so policisti obravnavali 11 migrantov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Vse so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica. Štiri osebe so že vrnili na Hrvaško, pet pa jih bodo danes. Dva ilegalca sta zaprosila za mednarodno zaščito in so ju odpeljali v azilni dom.

C. Š.