fbpx

Mladoletnica z avtom pijana bežala pred policisti

Foto: J. F.

Krški policisti so imeli minuli vikend opravka z divjo 15-letnico za volanom. Možje v modrem so jo želeli ustaviti, vendar ta njihovih znakov ni upoštevala in je pred njimi bežala. Ko so jo le uspeli ustaviti, so ugotovili, da je mladoletna in pod vplivom alkohola, v avtomobilu pa je prevažala še sedem oseb.

V noči na soboto, 7. 5., so policisti na regionalni cesti med Podbočjem in Malim Mraševem s svetlobnimi znaki ustavljali voznico osebnega avtomobila Opel corsa. Kršiteljica znakov policistov ni upoštevala in je s pospešeno hitrostjo nadaljevala z vožnjo ter v Drnovem zapeljala na avtocesto v smeri proti Ljubljani.

Poleg voznice v vozilu še sedem oseb
Policisti so za voznico zapeljali in jo ustavili. Med postopkom so ugotovili, da je avtomobil vozila 15-letna kršiteljica brez vozniškega dovoljenja, v vozilu pa je poleg sebe prevažala še sedem oseb, torej več, kot je dovoljeno.

Na avtomobilu so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Policisti so kršiteljici zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imela 0,52 miligramov alkohola (1,08 g/kg). Avtomobil so ji zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, so sporočili s PU Novo mesto.

N. K.