fbpx

Močan veter po Sloveniji ruval drevesa in odkrival strehe

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

Na Štajerskem in v Prekmurju je hud veter včeraj povzročal ogromno težav. Podrlo se je več dreves, zaradi česar je bilo veliko cest zaprtih, posredovati so morali gasilci. Veter je na srednji prometni šoli v Mariboru odkril del strehe.

Mariborski gasilci so morali posredovati v več primerih naravnih nesreč, ki jih je povzročil močan veter. Ta je izruval več dreves. V Lenartu je na pol podrto drevo ogrožalo stanovanjsko hišo, v Zgornjem Dupleku pa se je del drevesa skoraj prevrnil na gospodarsko poslopje. Obe drevesi so gasilci pravočasno odstranili.

Veter odkrival strehe
Na Srednji prometni šoli v Mariboru so morali gasilci ponovno namestiti del strehe, ki jo je odkril veter. Težave z vetrom so imeli tudi v Celju in v Murski Soboti, kjer se je več dreves podrlo na cesto. Gasilci so jih razžagali in omogočili, da je promet spet nemoteno stekel.

Tudi na Ptuju je bil promet močno oviran zaradi podrtih dreves na cestišču, posredovati pa so morali lokalni prostovoljni gasilci, še sporočajo z uprave za zaščito in reševanje.

M. G.