Močni nalivi povzročili poplave po Sloveniji, še vedno lahko pričakujemo dež

Fotografija je simbolična (foto: Pixabay)

Močni nalivi so povzročili več poplav po Sloveniji, največ nevšečnosti pa se je zgodilo na območju Kamnika, Brezovice in Škofje Loke, kjer so imeli gasilci kar precej dela. Voda je zalivala kleti in ceste, na Brezovici so morali iz hleva reševati živino. Dež se bo postopoma umiril, a lahko še vedno pričakujemo posamezne plohe. 

Najhuje je bilo na območju Škofje Loke, kjer je ob močnem vetru poleg dežja padala tudi sodra. Poplavilo je kar 11 objektov, iz katerih so vodo črpali prostovoljni gasilci. Na Brezovici je voda zalila hlev, zaradi česar so morali reševati živino.

Več hiš so morali gasilci zaščititi s protipoplavnimi vrečami. V Logatcu je voda zalila proizvodne prostore podjetja, ki izdeluje valovitne kartone. Na območju 5.000 kvadratnih metrov so gasilci prečrpali kar 15 kubičnih metrov vode.

V Kopru veter ruval drevesa in pretrgal električni vodnik javne razsvetljave 
Brez težav pa ni šlo niti v Novem mestu in na Ptuju, kjer je voda zalila nekaj stanovanjskih hiš. V Slovenj Gradcu je zamakala streha večstanovanjskega objekta, v naselju Pod Gonjami pa se je zamašil kanalizacijski jašek. Veter je težave povzročal predvsem na Primorskem, v Kopru je izruval tudi več dreves in pretrgal električni vodnik javne razsvetljave, še poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

M. G.

  • ferdoperdec

    Iz vašega zapisa je razvidno da je naselje Pod Gonjami v Slovenjgradcu!? Tega nisem nikjer zasledil. So pa Pod Gonje v mestu Prevalje, to je pa že tam blizu tiste znamenite Poljane nad Prevaljami, to je na Koroškem. Ne vem kako da tako radi omenjate Slovenj gradec!???
    To je takšna razdalja kot Velenje in Celje!!!!

  • Lepotica

    Še nebo joka, ker “đenerala” K. ne bo na proslavo ob obletnici Slovenske vojske. … zato toliko padavin.