Kdo je morilec iz Fužin, ki se je razstrelil z ročno bombo?

Domnevni morilec iz Fužin (Vir: zajem zaslona, Facebook)

Slovensko javnost je včeraj pretresla vest o ponovnem streljanju v prestolnici. Pod streli, ki so malo pred 15. uro presekali vsakdanjik, sta padli dve osebi, morilec si je kmalu po tem sodil še sam. Danes prihajajo na plan nove podrobnosti tragedije. 

Morilec je pobegnil s kraja kaznivega dejanja z osebnim avtomobilom. Policistom ga ni bilo treba dolgo iskati, našli so ga v bližini lokala, kjer je pokosil svoji dve žrtvi. “Umrl je zaradi strelnih ran in poškodb z eksplozivnim sredstvom in strelnim orožjem. Po do zdaj znanih podatkih smrt tega moškega ni posledica kaznivega dejanja, ki bi ga storila druga oseba,” so zapisali policisti.

Policisti so razkrili še druge podrobnosti dvojnega umora in samomora. Storilec je denimo uporabljal avtomatsko orožje. Izvora orožja policisti še niso uspeli raziskati. Goran Novak iz Policijske uprave Ljubljana je potrdil informacije, da sta bili žrtvi lastnika zastavljalnice, kot tudi, da je bil storilec stari znanec policije. 48-letnik je bil predhodno večkrat obsojen različnih kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in orožja, dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj, poroča STA.

Lokacija dvojnega umora.

Tako se je odvilo
Že včeraj pa so očividci povedali, da naj bi bili žrtvi R. V. in R. Č., (stara 57 in 58 let) tako Ljubljanske novice, v lokalu. Do njiju je pristopil storilec, nakar so se skupaj umaknili s terase na igrišče lokala, kjer naj bi ju pokosil z rafalom. Umrla naj bi kljub hitri zdravniški pomoči.

V vmesnem času pa so se v javnosti pojavile govorice, da naj bi bil storilec dejanja Dušana Vulić oz. Ludi Dule, kakor se je pokojni imenoval na socialnem omrežju Facebook. Med njimi naj bi šlo za dolžniški spor. “Obe žrtvi je ubil, ker se je počutil ogoljufanega od obeh lastnikov zastavljalnice zaradi domnevne vrednosti zlatnikov,” poroča spletni portal Prava.

Slovenske novice po drugi strani poročajo naslednje – R. V. in R. Č. sta imela pred leti zastavljalnico. Vulić je pri njima pred leti zastavil zlatnino, ki mu naj bi veliko pomenila. V zameno je dobil denar. Ko se je vrnil iz zapora, je želel zlatnino nazaj, žrtvi pa sta za to zahtevali več denarja, kot sta mu jo pred leti dala. To naj bi bil za domnevnega morilca dovolj velik razlog za umor.

Vulić je svoj konec napovedoval na socialnih omrežjih. Prava poroča, da je na spletu zapisal: “Bog, naj bo jutri tak dan, kot si jaz želim, adijo vsem!”

Domnevni morilec iz Fužin (Vir: zajem zaslona, Facebook)

Iz pregleda Facebookovega profila izhaja, da se je domnevni storilec navduševal nad nasiljem.

Vir: Facebook

Policija: Slovenija je varna država
Včerajšnji dvojni umor pa še zdaleč ni osamelec, slovensko, predvsem pa ljubljansko javnost je nedavno pretreslo streljanje v centru Ljubljane. Predstavnik PU Ljubljana Novak sicer kljub negativnemu trendu še vedno trdi, da je Slovenija varna država.

Gal Kovač