fbpx

Moški s pištolo v nakupovalnem središču v Krškem dvema grozil s smrtjo!

PP Krško

Ko smo v torek poročali o krvavem pokoli, v katerem je zaradi streljanja umrla 27-letna nosečnica, se je marsikdo zamislil nad tem, da Slovenija postaja kot Divji zahod. Očitno je primerjava povsem na mestu glede na to, da so v torek pozno popoldne policiste Policijske postaje Krško poklicali na pomoč zaradi pijanega moškega, ki naj bi v nakupovalnem središču v Krškem dvema oškodovancema grozil s pištolo.

Policisti so se nemudoma odzvali na pomoč, na kraju dogajanja izsledili in prijeli 33-letnega osumljenca. Zasegli so mu pištolo z naboji v nabojniku in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Tekom preiskave so ugotovili, da je osumljenec  v  nakupovalnem središču opazil oškodovanca iz okolice Krškega, stopil do njiju, vanju nameril s pištolo in jima grozil, da ju bo ubil. Oškodovanca  sta  uspela  pobegniti  in na pomoč poklicati policiste.

Foto: STA

Na domu zasegli naboje in prepovedano pirotehniko
Krški policisti so v nadaljevanju pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo  na  naslovu bivanja 33-letnega moškega, kjer so našli še 41 nabojev in pet prepovedanih pirotehničnih izdelkov. Zoper osumljenca, ki so ga v preteklosti že obravnavali za podobna kazniva dejanja, bo na tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi kaznivih dejanj nasilništva in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksplozivov.

Hana Murn