fbpx

Na Bizeljskem prijeli Hrvata s petimi migranti v avtomobilu, na območju PU Koper pa ujeli dva tihotapca!

Slika je simbolična (Foto: epa)

Brežiški policisti so v noči na soboto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil hrvaške registracije. Ugotovili so, da 32-letni Hrvat prevaža pet državljanov Turčije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Odvzeli so mu prostost, zasegli avtomobil, ilegalce pa vrnili na Hrvaško.

Na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto so sicer policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje, med petkom in današnjim dnem, izsledili in prijeli skupno 107 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Izsledili so jih v krajih Breg pri Sinjem vrhu, Vrčice, Zilje, Smuk in Jama pri Dvoru, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Policijski postopki z 80 državljani Pakistana, 17 državljani Maroka, šestimi državljani Bangladeša in štirimi državljani Indije še niso zaključeni, so še sporočili.

Foto: STA

Na območju PU Koper pa so policisti zaradi pomoči pri nedovoljenem prehodu meje priprli dve osebi.

Ta konec tedna so sicer na območju PU Koper obravnavali skupaj 36 tujcev, ki so nezakonito prestopili mejo. Od tega so jih italijanski varnostni organi vrnili sedem, ostalih 29 oseb pa so obravnavali na različnih policijskih postajah. Dvaindvajset so jih vrnili na Hrvaško, dvanajst pa jih je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, še poroča STA.

Rok Krajnc