Na Bovškem našli strmoglavljeno letalo s tremi mrtvimi potniki

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Na Bovškem so našli strmoglavljeno letalo, ki je z radarja izginilo pri vasi Čezsoča včeraj okrog 20. ure. Šlo naj bi za manjše letalo Piper 28, v katerem so bile tri osebe, ki so izgubile življenje. 

Policija je zavarovalo mesto strmoglavljenja letala. O dogodku so bile obveščene vse odgovorne osebe. Preiskava se bo nadaljevala čez dan.

Letalo naj bi pilotiral 31- letni pilot, poleg pa sta bila še dva potnika, vsi slovenski državljani. Skupaj so vzleteli iz letališča v Bovcu ob 17.35 uri, namenjeni pa so bili proti Brniku. Takoj, ko so prejeli klic na pomoč in je letalo izginilo z radarjev, so bili aktivirani gorski reševalci, z letališča Brnik pa je vzletel helikopter. Iskali so na območju Krasjega vrha, ki leži med Čezsočo in Drežniškimi Ravnami na gorskem grebenu Polovnik.

Statistika pravi: Od leta 2004 že 80 nesreč
Letos se je zgodilo že več letalskih nesreč, nazadnje v četrtek na Bovškem. Julija je pri Predmeji strmoglavilo enomotorno letalo, februarja se je ponesrečilo ultralahko motorno letalo pri Mrzleku, maja pa še enosedežno motorno jadralno letalo v Graški Gori in jadralno letalo blizu Lesc. Med letoma 2004 in 2015 pa je bilo 72 nesreč zrakoplovov.

M. P., STA

 • Ivan Friderik Novak

  Žal so vsi, pilot in potnika, najdeni mrtvi.

 • dež

  Ob 17.30 vzleteli v Bovcu, smer (cilj) letališče Brnik. Ob 20.00 izginili iz radarja pri Čezsoči. Kaj so počeli 2 uri in pol ?

  • na letalu naj bi bili trije mladi Prekmurci, 31-letni pilot G.T., 33-letni D.K. in 31-letni G.Š. …………………. poroča danes žurnal

 • navigator15

  Žal zopet napaka pilota, ni upošteval faktor vreme in se je končalo naj bolj tragično, kar je mogoče, sožalje svojcem, sicer je pa to letalska firma, katera kupuje letala za 10€ in dolgove, kar je pa že druga zgodba!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!