fbpx

Na Celovški v Ljubljani mestni avtobus povozil peško

Foto: Pixabay

Na križišču Celovške ceste in Rakuševe ulice je mestni avtobus danes zjutraj povozil peško. Ta je prečkala križišče na prehodu za pešce pri zeleni luči. 

O prometni nesreči je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena nekaj minut pred 6. uro. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da se je nesreča pripetila v križišču Celovške ceste in Rakuševe ulice, ko je voznik mestnega avtobusa pri zeleni luči iz Rakuševe ulice zavijal levo na
Celovško cesto v trenutku, ko je vozišče prav tako pri zeleni luči prečkala peška, je sporočila Nataša Pučko s PU Ljubljana. Peška naj bi bila lažje poškodovana.

Nesreča s smrtnim izidom
V torek ob okoli 22.15 pa se je na regionalni cesti Solkan-Lokve zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 33-letni državljan Italije, poroča STA.

Voznik je vozil osebni avto po regionalni cesti iz smeri Trnovega proti Solkanu, kjer je na ravnem delu ceste iz neznanega vzroka zapeljal v levo preko roba vozišča na strmo pobočje. Vozilo se je pričelo prevračati in s streho trčilo v deblo drevesa. Voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

A. D.