fbpx

Na mejnem prehodu Gruškovje prijeli sedem nezakonitih migrantov

Foto: PU Maribor

Policija je med pregledom vozila bolgarske in turške registracije, ki ga je vozil Bolgar, našla 7 nezakonitih migrantov iz Afganistana.

Na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje je včeraj okoli 14.30 ure v državo vstopal, 39- letni Bolgar, voznik tovornega vozila znamke Mercedes Benz, bolgarskih registrskih oznak, ki mu je bil pripeto priklopno vozilo znamke Tirsan, turških registrskih oznak.

Naprava za odkrivanje ogljikovega dioksida je pri pregledu tovornega in priklopnega vozila pokazala povečano koncentracijo le- tega v priklopnem vozilu. Zato so policisti opravili pregled pletenice, ki preprečuje nepooblaščeno odpiranje ponjave in ugotovili da je ta poškodovana oziroma prerezana. Zato so opravili še pregled notranjosti priklopnega vozila in v njem našli 7 državljanov Afganistana, starih od 12 do 17 let, ki so se poizkušali izogniti mejni kontroli.

Iz razlogov smotrnosti postopka policisti zoper mladoletne tujce niso predlagali uvedbe postopka o prekršku pri pristojnem sodišču.. Sum storitve kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

M. P.