fbpx

Na območju Goriškega se je smrtno ponesrečil jadralni padalec

Fotografija je simbolična (foto: STA)

Na območju Lijaka v Šmihelu v bližini Nove Gorice je včeraj strmoglavil nemški jadralni padalec, ki je umrl na kraju nesreče.

V torek ob 17.12 so bili policisti Operativno komunikacijskega centra PU Nova Gorica obveščeni, da je na območju Lijaka v Šmihel strmoglavil jadralni padalec. Reševalci Enote za hitro posredovanje Mestne občine Nova Gorica so kasneje 53-letnega jadralnega padalca, državljana Nemčije, mrtvega našli na težko dostopnem terenu pod hribom Danijel (nad vasjo Loke) in ga nato prenesli v omenjeno vas. Zdravnica nujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica je na kraju lahko le potrdila smrt nemškega jadralnega padalca in odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili v pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Policisti so v zvezi z nesrečo jadralnega padalca s smrtnim izidom obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici, obveščen pa je bil tudi preiskovalec letalskih nesreč. Policija še dodatno zbira obvestila v zvezi z nesrečo jadralnega padalca in bo o vseh zbranih ugotovitvah s poročilom obvestila pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

M. P.